20hero

Проблем със забиване на компютъра(без син екран)+видео

    18 мнения в тази тема


    Здравейте,имам следния проблем със забиване на компютъра при гледане на клипове в Youtube,стартиране на игри-League of Legends,Sims 3 и при ползване на програми Fraps,Xfire и др.Компютъра е преинсталиран преди 3 дни като преди преинсталацията е форматиран и целият дял Ц е изтрит,а след това са инсталирани оригиналните драйвери от дисковете на дъното и видео картата.Наскоро е отварян и почистван,разгледал съм компонентите и всичко ми изглежда добре.Не мисля,че проблемът се дължи на прегряване понеже забива на определени клипове,игри и програми.Ето информация за компютъра и температурите:

    Дъно Gigabyte P43-ES3G 23 градуса

    Процесор Intel Pentium Dual-Core E6500K 2993 Mhz 32 градуса и двете ядра

    Рам 2048 mb (1x 2048 DDR2-SDRAM)

    Видео карта ATI Radeon HD 4770 33 градуса

    Хард диск Hitachi (500GB) 24 градуса

    Ако ви интересува нещо допълнително питайте,моля за сериозни решения на проблема,а ето и видеото-

    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Аз имах подобен проблем със забавяне на браузъри и програми и проблема беше в диска. Но аз си го чувах как издаваше шум. След като се скапа съвсем и преинсталирах на друг диск всичко се оправи. Опитай се да извадиш кабелите му към дъното и захранването и пак ги сложи да не би връзката да не е добра. Но не е задължително това да е проблема-може да е и от друго. Просто ти казвам как беше при мен.

    Редактирано от ivaylo71 (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Този прозорец, които се появява и скрива като пуснете видеото от какво е? Вижте за грешки, като напишете в търсачката долу eventview - изберете view event logs и на windows logs изберете system.

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    След като отворих system какво трябва да направя в дясно ми излизат опции open saved logs,create custom view,import custom view по долу Clear log,Filter current log и др. А относно прозореца появил се е от само себе си не знам на какво друго може да се дължи.

    Редактирано от 20hero (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    След като отворих system какво трябва да направя в дясно ми излизат опции open saved logs,create custom view,import custom view по долу Clear log,Filter current log и др.

    посредата има логове, има ли с червени хиксове, ако има, копирайте съдържанието им.

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Всъщност сега като прегледах има но не са точно червени хиксове а удивителни знаци жълти и червени но са рядкост.Червените показват само едно и също съобщение ето това The previous system shutdown at 9:00:06 PM on ‎1/‎27/‎2012 was unexpected.Има и други съобщения или не знам как да ги нарека ето такива:Компютърът е рестартиран от проверка за грешки. Проверката е: 0x00000116 (0x84fb2008, 0x8e6cb4ba, 0x00000000, 0x00000002). Разтоварването е записано в: C:\Windows\MEMORY.DMP. ИД на доклада: .

    Редактирано от 20hero (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    ъпдейтнете драйвера от тук http://support.amd.com/us/psearch/Pages/psearch.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.40.3.1&contentType=GPU+Download+Detail&ostype=Windows+7+-+32-Bit+Edition&keywords=&items=20

    някои хора предпочитат първоначално изтриване на старите драйвери, чрез деинсталация от контрол панел, след което се влиза в сейв мод и с програмата driver sweper - http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=57583 се изчистват остатъците, преди да се инсталира новия драйвер. Аз лично си ги слагам директно върху старите. Това си е ваш избор.

    OFF: как да си направя като преди да не изписва целия линк, а да е само с тук да кажем?

    Всъщност сега като прегледах има но не са точно червени хиксове а удивителни знаци жълти и червени но са рядкост.Червените показват само едно и също съобщение ето това The previous system shutdown at 9:00:06 PM on ‎1/‎27/‎2012 was unexpected.

    като щракнете два пъти върху събитието ще имате достъп до информацията му.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Къде в контролния панел да намеря драйверите за да ги деинсталирам?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Всъщност сега като прегледах има но не са точно червени хиксове а удивителни знаци жълти и червени но са рядкост.Червените показват само едно и също съобщение ето това The previous system shutdown at 9:00:06 PM on ‎1/‎27/‎2012 was unexpected.Има и други съобщения или не знам как да ги нарека ето такива:Компютърът е рестартиран от проверка за грешки. Проверката е: 0x00000116 (0x84fb2008, 0x8e6cb4ba, 0x00000000, 0x00000002). Разтоварването е записано в: C:\Windows\MEMORY.DMP. ИД на доклада: .

    Качи някъде в интернет файловете от тази папка: C:\Windows\MEMORY.DMP на някой сайт за анализ.
    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    в programs and features ati нещо си. Сега видях редакцията, качете дъмп файловете както ви посъветва mergy_1 . www.dox.bg

    Редактирано от bluelight (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Можеш ли да ми дадеш линк за някой сайт,понеже не съм много запознат.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Можеш ли да ми дадеш линк за някой сайт,понеже не съм много запознат.

    Заповядай: http://tranzit.dir.bg/

    Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Преди да преинсталирам драйверите искам да спомена.че и преди многократно съм ги преинсталирал от диск и от сайта на амд този,който и ти ми даде и когато завърши преинсталацията компютъра започва да забива около минута след стартирането и се налага да се възстановява към по ранен етап.Така де не съм много сигурен дали ще помогне и по скоро съм склонен първо да проверя кабелите в компютъра имам предвид на захранване,дъно и още каквото може да се види.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Преди да преинсталирам драйверите искам да спомена.че и преди многократно съм ги преинсталирал от диск и от сайта на амд този,който и ти ми даде и когато завърши преинсталацията компютъра започва да забива около минута след стартирането и се налага да се възстановява към по ранен етап.Така де не съм много сигурен дали ще помогне и по скоро съм склонен първо да проверя кабелите в компютъра имам предвид на захранване,дъно и още каквото може да се види.

    Няма проблеми, това си е най-сигурно, да си го мислите вие и да го прегледате от всички страни. Аз мислех, че сте останали с драйверите от диска. Качете дъмп файловете за да ги видят колегите.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Антивирусната каква е?И оригинална или от торрент?

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    А поради каква причина е преинсталиран Windows? Имаше ли го тоя проблем и преди форматирането на дял "С"? Ще спомена за подобен проблем при мен. Отнасяше се за видеокарта GTX 460. Имах черни екрани подобно на теб и явно видеокартата губеше връзка с монитора. Черен екран се появяваше понякога дори при зареждане на Windows. Доста си играх с преинсталации, смяна на драйвери и какво ли не, докато веднъж налучках нещата. Размених местата на кабелите от захранването и ги разпределих долу горе поравно между отделните компоненти на компютъра - видеокарта, хард диск, записвачка, флопи, вентилатори на кутията...И най-важно, понеже захранването на видеокартата ми е с два 6 пинови конектора, а аз имам само един такъв от захранването, се наложи да купя преход от 2х4 pin към 6 pin. Явно някъде там ставаше фала, защото тоя проблем ми се появява, когато някой път реша да се направя на майстор, да разглобявам и чистя. После не връщам кабелите така, както са работили добре и хоп, черен екран по никое време. Не знам, дали твоят случай може да е подобен, но ако имаш много кабелаци, опитай се да им размениш местата.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Премахни всякакви тулбарове и аддони. Изчисти кеша и бисквитките и инсталирай последна версия на браузера и флаш плеар-а. Ако си клоквал, върни дефолт настройките!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    За мене не стана ясно захранването отваряно ли е и почиствано ли е? Мерени ли са напреженията на конекторите или поне да се погледне какво дава в Bios в секцията за напраженията? Също така как са се появили преблемите преди пеинсталацията? Ако автора реши може да пробва как се държи системата с LiveCD...

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.


    Вход