Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопи Lenovo

Featured Replies

Грешиш. Fujitsu-то определено бих го предпочел пред G серията на Lenovo. Ето тук е малко по-изгодно - не ти трябват повече от 4GB RAM, а и не лъжат за видеокартата. HD3000 e само в Core i3-2xxx и нагоре, а в Pentium B е HD Graphics. Друго изгодно предложение - SAMSUNG NP300E5Z-A05BG, а за 50лв. отгоре вече може да имаш i3 процесор и Intel HD3000 -SAMSUNG NP300E5Z-A01BG

п.п.

Обикновено така "консултират" в Техноххххх магазините, че да си пробутат най-малко продаващите се модели, за това е добре да си избереш предварително модел или да отидеш на място с човек който наистина разбира. Аз като отида с някой в Техномаркет например и веднага се опитват да пробутат боклуците на HP от G6 и Pavilion серията.

Редактирано от like.no.other (преглед на промените)

КОнкретно Fujitsu не бих си взел даже и да ми го подаряват, имал съм един такъв като служебен и не мога да кажа добра дума. Не че се разваляше, но домашния ми лаптоп беше по-добър и стабилен от него. Хем Fujitsu се водеше редата на middle range продуктите, докато моя се водеше горната част на entry level range

Старите Fujitsu бяха fujitsu-siemens и наистина не се славеха като особено качествени, особено Amilo серията. Но от миналата година са само Fujitsu, прекратиха производството на Amilo и вдигнаха доста качеството на Lifebook серията. А и имам лични впечатления от AH531 и е чудесна машина.

• Автор

Приятели, вие ме учудвате(в добрия смисъл) :) . Моля предложе лаптоп, мисля че вече има избор! :) Предложете ми според мен "Fujitsu" не са лаптопи на ниво ( мое мнение, без наблюдение) "Samsung" не са толкова за лаптопи (мое мнение, без наблюдение) . И така.. предложете ми лаптоп и например място от където да го закупя:

TechnoMarket, Технополис, PCStore, Laptop.bg, Multirama, Plesio (за други не мога да се сетя, но доколкото знам те са водещите)

(Ако пропускам или съм объркал нещо, казвайте)

HP са боклуци, Dell са скъпи, а Inspiron не струват, Lenovo са посредствени, ASUS не струват, Тошиба са гадни - я най-добре си вземи един настолен. Дадох ти едни от най-добрите модели за 800лв. и ти казваш, че не стават - ми други предложения няма, а и за тия пари няма как да искаш качеството на Dell XPS или Thinkpad, та се примиряваш с каквото има - отиди в един магазин, харесай си нещо на външен вид и цена, без да му гледаш характеристиките, и вземай смело.

HP са боклуци, Dell са скъпи, а Inspiron не струват, Lenovo са посредствени, ASUS не струват, Тошиба са гадни - я най-добре си вземи един настолен. Дадох ти едни от най-добрите модели за 800лв. и ти казваш, че не стават - ми други предложения няма, а и за тия пари няма как да искаш качеството на Dell XPS или Thinkpad, та се примиряваш с каквото има - отиди в един магазин, харесай си нещо на външен вид и цена, без да му гледаш характеристиките, и вземай смело.

HP-са зле, Dell са скъпи, а Inspiron серията е нисък клас. Vostro/Latitude са бизнес класата. Lenovo са трепач със Thinkpad сериите си, които държат по 9 часа на батерия, но на жестока за България цена-около 2000лв. ASUS не ми харесват, Тошиба имат някои добри попадения, но като цяло дизайна им е дървен, иначе една Тошиба я мъкнах на рамо и на работа цяло лято в условия, които са изпитания за подобна техника...

Винаги има вариант и за нещо по-качествено, но втора ръка с 6 месеца гаранция...

Като цяло, евтините лаптопи са нисък клас и рано или късно ниското качество проличава, обикновено по-рано...

5-7 дни на батерия..на лаптоп...няма как...Невъзможно е лаптоп с 1 батерия в текущото развитие на технологиите им да изкара 5-7дни...Най-много около 1 работен ден могат да изкарат...8-9часа...

http://www.stantek.com/?i=49710 Ето ти приличен лаптоп за игри знай че и crysis 2 ще тръгне на този лаптоп.

С това Intel видео малко ме съмнява, ама айде :P
  • Автор

Приятели мисля, че си харесах латпоп. Ето този и от тук мисля да си го закупя: http://www.technomarket.bg/products/09114218/lenovo-ideapad-g570gh-59316401 . Хареса ми характеристиката а и коментарите бяха положителни, но не знам Мрежовата карта каква е и ме притеснява ако някой, знае или може да намери да ми каже. Моля ви! И пак си кажете смятате ли, че покупката ще ми бъде добра?

• Автор

Приятели да не отварям нова тема, а и то сигурно има специално за това. Предложете ми кой от тези 2 модела рутери да взема? От интернета ми казаха, че трябва да е само на TP-Link няма значение е ето ги моделите: http://jarcomputers.com/p_WIFITPLINKTLWR740N?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link ; http://www.bomba.bg/tp-link-ruter-bezzhichen-tl-wr740n-n-lite-150mbps-tp-tl-wr740n.html?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link Помагайте приятели!

Тоя в Бомба-та е някаква стара ревизия на стара и висока цена. Ако ти се дават повечко пари TL-WR841N е твоя рутер, ако не вземай 740N от Жар.

• Автор

Благодаря ти! Мисля да взема този, който ми препоръча. Въпреки, че хората от интернета ми казаха, че нямало значение какъв взимам. Но ми излгежда този доста хубав, не знам не ги разбирам.

Warcraft 3 tft и cs 1.5/1.6 ще си вървят без проблем.Но за call of duty(modernwarfare и нагоре) и дума да не става.

• Автор

Приятели кажете, видях в плесио, че има рутери и ми се видя евтин този Tp-Link WR740N http://plesio.bg/bezzhichni-ruteri-c-69978233/wireless-router-tl-wr740n-p-283029.html и се чудя между този 740 или този http://www.jmt.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B6%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-cID=690/tp-link-tl-wr841n-wireless-n-router-atheros-2t2r-24ghz-80211ngb-300mbps--pID=8202/ разликата е и в парите. Този от плесио ми е най-удобно да си го закупя, но кажете какво смятате кой да взема от тях двата въпреки, че разликата в цените е голяма.

...

Единият е N, а другият е LiteN, N е до 300Mbps, а LiteN(както го водят) е до 150Mbps. Oт там и разликата в парите. И двата ще работят out of box, но единият просто ще е по-скопен(TL-WR740N).

С новите рутери на TPLink съм срещал проблеми със свързването на 54Mbps Wireless карти, освен ако изрично не се изключи N режима и не се зададе TKIP криптиране. Не знам дали е бъг във фърмуъра, несъвместимост или нещо друго, но е факт.

Та, ако ползваш и 54Mbps устройства, може да се налага да "модваш настройките". Това става само при някои специфични модели на TPLink.

Приятели мисля, че си харесах латпоп. Ето този и от тук мисля да си го закупя: http://www.technomar...g570gh-59316401 . Хареса ми характеристиката а и коментарите бяха положителни, но не знам Мрежовата карта каква е и ме притеснява ако някой, знае или може да намери да ми каже. Моля ви! И пак си кажете смятате ли, че покупката ще ми бъде добра?

Колко ти държи батерията на Lenovoto?

Братле, ти колко време мислиш,че държи една батерия,20 дена ли :) Според мен в зависимост от марката на лаптопа и марката на батерията И как работиш с батерията и грижите за нея съпроводено с параметрите на лаптопа ти,това определя живота на батерията ти:)Моя лаптоп е меко казано архаичен,но батирията му държи 1:45 реално време,а моя лаптоп почва 7-ма година Относно рутъра ти предложих D-LINK,навремето бе доста скъп,но си заслужава парите.Според мен тиа TP LINK и производни са рекламна измама,тва криптирало това и онова.И като някой ми каже,че рутър за 50-100лв му предлага теглене в рамките на 300 мегабита в секунда,меко казано ме кара да се усмихвам.За да получиш достоверна и истинна информация, относно рутърите,намери правилния форум ;)

TPLink е марка със задоволително качество на ниска цена. На неедин човек съм инсталирал такъв рутер и до сега не са имали някакви особени проблеми. Според мен, за домашни условия, рутер на цена над 100лв просто като цяло не си струва, а и все още немного хора имат достатъчно бърза връзка, че да да запълнят пълният потенциал на рутера

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Искам да питам добре ли е лаптопа да има подложка с вентилатор?

Подложката влияе на комфорта за писане. Променя наклона на клавиатурата и машината в едно. Въпрос на привичка. Подложката е наложителна при прегряване, спомага за принудително охлаждане. От прегряване диксът на единия ми лаптоп даде фира. 640 гиги диск на WD даде 6 лоши сектора и замина в кофата. Смених го с SSD диск и сега съм по-спокоен при нагряване.

Aко един лаптоп при нормални условия не може да поддържа температури в допустимите безопасни граници, значи същият е злеконтруиран и от там с по-ниска надежност. Например моят ThinkPad никога не бил в диапазона над 60-65градуса за процесора и над 45 за харддиска... От друга страна, харддискът сам дефектира, без предизвестие от SMART, но това е друг въпрос..

Както е казвано във форума,ако вземате подложка за охлаждане,изберете такава,която отговаря на вентилационните отвори на лаптопа.Ако охладителя не е избран правилно само ще охлаждате пластмасата

• Автор

Ами моята подложка цялата е вениталтор. http://www.pcbuildbg.com/665-915-thickbox/nb-cooller-canyon-cnp-ns4.jpg <<< ето това е подложката мисля, че колкото и да е все пак ще охлажда :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.