Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

helena 2 3 4 5 1

SQL Server - functions в asp.net mvc

Препоръчан отговор


Здравейте !

Имам едно затруднение с даването на " Add function imports" на функции от SQL Server в приложение asp.net mvc ...когато искам му дам " Add function imports"( от VS студиото) първо не ми дава тази опция,а когато му дам double click (на функцията) ми изкарва един алерт : "Function imports cannot be created for composable functions" ...

Та нз как да изплзавам функции в приложението ???

Просто не е както stored procedure даваш му " Add function imports" ,типа на връщаната стойност и си я ползваш , А ФУНКЦИИТЕ нз как да ги import-на в приложението и да си ги ползвам .

Някой има ли идеи как става ?

Благодаря !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. Какво ползваш за ORM/ERM(достъп до базата) ? EntityFramework , LINQ2SQL, DataAdapters ?

2. SQL функцията написана ли е? Тествана ли е дали работи ?

По описанието предполагам става въпрос за EntityFramework в такъв случай нещата не са толкова лесно колкото StoredProcedure .Всичко което прави една SQL функция , може да се направи и от Stored procedure. Ето основните разлики (минуси)

- Stored Procedure - не може да се използва лесно в сложни SQL заявки .

Пример: С функции можеш да напишеш следното (а със Stored Procedure не става): SELECT dbo.myFuncTolower(Name), dbo.myFuncRound(Salary) FROM Persons - с SQL functione

- SQL Function - Не може да променя данни в базата (презумцията е че ако я извикаш безброй много пъти с едни и същи параметри трябва да върне един и същ резултат),

В общи линии ползвай store procedure

Как се ползват SQL functions с Entity Framework - тук и тук

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За ORM/ERM(достъп до базата) ползвам EntityFramework и да функцията е тествана и работи (тествана е на SQL Server) . Принципно си ползвам stored procedure, НО искам да присвоя стойности на дадени параметри ,за да направя проверка и затова ми се налага да ползвам " sql functions " . Благодаря много,сега ще видя това ,което сте ми дал !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.