Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

animalprograms

Без бълхи и без oтровни антипаразитни продукти

Препоръчан отговор


Тази година пролетта настъпи сякаш изведнъж и въпросът със защитата от бълхи и кърлежи дойде на дневен ред. Авторитетни изследвания по света обаче поставят на дневен ред също въпроса за сериозните здравословни проблеми за домашните любимци и околните хора, свързани с употребата на популярни комерсиални продукти за защита от насекоми. Независимо от търговските марки на продуктите, най-често използваните в тях химикали се броят на пръсти: имидалкоприд, перметрин, пиретрини (вкл. делтаметрин, флуметрин), пропоксур, фипронил, naphthyl N-methylcarbamate (карбарил) и др.

Напоследък проучвах въпроса в повече публикации и от няколко аспекта и сега предлагам на стопаните на котки и кучета неголям списък с подходящи и същевременно безопасни средства: http://www.animalprograms.org/antiparazitni-sredstva.html

.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Рецептите за натурални продукти звучат доста добре. Принципно и аз съм идеен привърженик на натуралните неща, но...винаги има едно НО. Трудно ми е да си представя как зверски мутиралите кърлежи, бълхи, мухи, комари и т.н., бичувани години наред със силни химически субстанции като посочените в цитирания сайт, изведнъж ще се стреснат и омаломощят от етерични масла, лимони и билки. Не ти опонирам, просто съм малко песимист. Но пък ми се ще да вярвам, че това ще проработи! :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тук става дума за безопасни комерсиални и домашни продукти. Домашните рецепти биха били полезни, когато става въпрос за превантивна/отблъскваща терапия. Ако обаче насекомите вече са нападнали любимеца, тяхното изтребване ще е възможно с някой от безопасните комерсиални продукти и/или с основно къпане плюс лимонен душ.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.