Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

miazmatik

Въпрос за Псалом 90 Песен Давидова

Препоръчан отговор


Бих искал да помоля за едно тълкувание,дано да не се стори глупава темата ми!А по конкретно за следния пасаж- "Няма да се уплашиш от ужасите нощем, от стрелата, която лети денем, 6. от ходещата в тъмата язва, от заразата, която опустошава по пладне. 7. До тебе ще паднат хиляда, и десет хиляди теб отдясно; но до тебе няма да се приближи: 8. само ще гледаш с очите си и ще виждаш отплатата на нечестивците. Интересуваме това разделение на злините има ли скрит смисъл,тоест защо стрелата лети денем, заразата опустошава по пладне,а язвата ходи в тъмата? И тези цифри 1000-10000,както и до тебе ще паднат и отдясно,как се тълкува ? Благодаря,ако някой отговори ще ми е интересно.</p>

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е свързано със следните стихове:

Откровение 21 глава

1.И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.

2. Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.

3. И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.

4. Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.

5. И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни.

6. И рече ми: Сбъднаха се. Аз съм Алфа и Омега, началото и краят. На жадния ще дам даром от извора на водата на живота.

7. Който побеждава, ще наследи тия неща; Аз ще му бъда Бог, и той ще Ми бъде син.

8. А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.

.......

Псалми 2:7

Аз ще изявя постановлението; Господ ми каза: Ти си Мой Син; Аз днес те родих.

Евреи 1:5

Защото, кому от ангелите е рекъл Бог някога: - "Ти си Мой Син, Аз днес Те родих"; и пак: "Аз ще Му бъда Отец, и Той ще ми бъде Син"?

Евреи 5:5

така и Христос не присвои на Себе Си славата да стане първосвещеник, а Му я даде Оня, Който Му е казал: "Ти си Мой Син. Аз днес Те родих";

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.