Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

icemans

Не виждам моето видео в Скайп - static

Препоръчан отговор


CentOS 6.2 - skype 2.2-static. Стартирам скайп-а с

LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype
или с

LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype
И с двете когато отида в настройките и си тествам видеото всичко е ОК. Когато обаче провеждам видео-разговор, аз не си виждам моето видео. Другите ме виждат, обаче аз не. Слагам отметка на "Show Myself video" но пак нищо. Преди си работеше. Не знам обаче кога се е прецакало точно за да го свЪржа с нещо което сЪм правил. Сега обаче ми се налага по-често да ползвам видео-врЪзка и е неприятно. По време на разговора ако отида в настройките и си тествам видеото се виждам, но пЪк е неудобно всеки пЪт да отварям настройките. Някакви идеи?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Можеш да изтриеш потребителските настройки на скайпа и да стартира като новоинсталирана програма. можеш да ползваш и програмата cheese.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това с настройките го пробвах, но без ефект!

П.П. Само че се оказа, че не е точно така. Пробвах и с друг скайп акаунт и с него няма проблеми. Добре - аз когато изтрих папката от /home/.Skype си запазих моята папка с моя акаунт защото не искам да си загубя хронологията. Кои файлове трябва да изтрия за да се загубят настройките, но да се запази хронологията?! А като си затрих .Skype директорията без моята папка и като стартирах програмата си трЪгна все едно я пускам за пЪрви пЪт - с лицензионно споразумение и т.н.

П.П. Мисля, че се оправих. Изтрих файлове - config.lck и config.xml от /home/user/.Skype/user и сега май работи. Темата стана малко излишна, но нещо сЪм зациклил напоследЪк ;) Малко СЪботен СПАМ :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Копирай си някъде хронологията и изтрий потребителските настройки. Изобщо нямам и представа за какво ти е тая хронология.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако си с 64-битово издание:

LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so skype


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.