Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Проблема е следния - включвам го и щом се зареди уиндоуса, малко след това забива така, че трябва да задържа OFF бутона.След което трябва да изчакам поне 10 минути и да го включа пак за да може изобщо да се зареди, в противен случай се включва но не прави връзка с монитора и не зарежда нищо.Три пъти в процеса на включване ми се появи следното съобщение от биоса преди да зареди: ''Dual-channel operation requires identical paired DIMMs installed across both memory channels.BIOS has detected a non-optimal memory configuration.Changing the existing DIMM configuration can improve the system's memory bus bandwidth: Channel A,DIMM 0 should match Channel B,DIMM 0 Channel A,DIMM 1 should match Channel B,DIMM 1 Multiple BIOS POST attempts have failed'' Пуснах го в safe mode и за 5те минути не беше забил,но след като го рестартирах и го заредих нормално пак заби още на startup екрана. Незнам дали има смисъл да давам цялата конфигурация,много е стара,а проблема е предполагам в рам паметта .Всичко стана изведнъж от вчера. Какво да правя?

Редактирано от X360 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извади рам паметта почисти я.Сложи я отново.Ако, пак прави проблеми размести плочките.Също така пробвай само с една плочка (пробвай ги една по една).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да не би да не си сложил паметите в двуканален режим. Мисля че това се опитва да ти каже системата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Днес и аз се занимавах с подобни проблеми. Преди 2-3 месеца писах в една тема, как конфигурацията ми от 2004 година не може да работи с различни RAM памети. След това подкарах всичко, дори клокнах. От тогава зарязах тая щайга и вчера реших да я пусна отново. Да, ама почнаха разни проблеми с Explorer, замръзващи екрани, рестарти и дори сини екрани. Какво направих? Бях поставил 4 плочки RAM по 512 MB, като трите бяха еднакви, а четвъртата различна. Помислих си, че пак ми прави номера тая RAM, затова махнах двете плочки и оставих останалите в Dual Chanel. Да, ама пак същата работа - забива, сини екрани или просто изчезва всичко и дори не мога да пусна таск мениджъра. Преди това бях забелязал, че в БИОС нещата не са точно така, както предполагам, че съм ги оставил. Не знам, може и да не съм запомнил точно. Затова върнах стандартните настройки. Рестартирах, само дето не ми открива харда. Тогава щракнах на следващата опция в BIOS , свързана с някаква оптимизация. Хм. Не се сещам точната опция. Бутнах и няколко настройки за харда, белким се появи. Рестартирах и всичко тръгна. Преди това обаче бях влязъл в Safe mode, откъдето деинсталирах всички драйвери на NVIDIA, ATI. Бях ползвал тоя хард с карти на NVIDIA и ATI, та затова и бях поомазал нещата малко. Използвах Driver Cleaner Pro за почистване на всичко, без AC97 драйверите. По някаква причина имах инсталирани и HD драйвери, та и тях премахнах. След всички тия процедури компа в момента тръгна нормално, дори бих казал прекалено бързо :) С тоя Селерон дори нещата с експлоръра са по-добре от доста по-новата ми конфигурация. Между другото, под safe mode направих и още една оптимизация с Ashampo win optimizer 6 ( така ли се казваше?). Просто пуснах да оптимизира и да прави каквото иска, без да се намесвам. Та така, бях готов за преинсталация, но я отложих във времето до следващата изцепка от моя страна. Това, което аз бих направил на твое място, са точно тия неща - проба с оптимизация под safe mode и деинсталиране на драйвери. Ако си ъпдейтвал, нищо чудно да си ъпдейтнал с по-неподходящи драйвери. ОСвен това, почистване и размяна местата на RAM паметта, както каза колегата по-горе, а ако са повечко плочки, пробване само с една от тях в различни слотове. Нулиране на BIOS.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами никакви ъпдейти не съм слагал абсолютно нищо.Преди година и половина сложих 2x 256mb и общо имам 1.5GB ram за да си сложа windows 7.Оттогава нищо не съм слагал и софтуерно, машината е много стара работи много бавно, но не е имала проблеми.Единствено подозирам че може би се е задръстил с прах и оттам е дал някаква грешка в рам паметта,защото наскоро започна да бучи доста по-силно.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Препоръчвам една цялостна профилактика. Почистване от прах, смяна на термопаста, ъпдейт на драйвери, премахване на излишните програми, проверка на твърдия диск, проверка на рам и т.н :)

Редактирано от Soul Of The Robot (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

''Dual-channel operation requires identical paired DIMMs installed across both memory channels.BIOS has detected a non-optimal memory configuration.Changing the existing DIMM configuration can improve the system's memory bus bandwidth:

Channel A,DIMM 0 should match Channel B,DIMM 0

Channel A,DIMM 1 should match Channel B,DIMM 1

Multiple BIOS POST attempts have failed''

Нещо настройките/конфигурирането на паметта не са както трябва.

Да е станало/правено нещо непосредствено преди да се появи този проблем?

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не абсолютно нищо.Изведнъж стана.Възможно ли е да е изгорял някой сегмент на рам паметта? За да знам как да процедирам, да я сменя ако трябва?Това ми идва единствено на ум.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не абсолютно нищо.Изведнъж стана.Възможно ли е да е изгорял някой сегмент на рам паметта? За да знам как да процедирам, да я сменя ако трябва?Това ми идва единствено на ум.

Трябва да се тества паметта и да се видят настройките в BIOS, но аз лично бих се въздържал да давам конкретни съвети. Все пак изчакай дали някой ще ти даде конкретен съвет какво да направиш, иначе е хубаво да погледне някой, който разбира от тези неща. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отвори го, направи снимка с добро качестово, по възможност няколко по-близки и дай да ги видим. Докато е отворен, внимателно разгледай за подути кондензатори, дори и съвсем леко подути, или изтекли (особено около захранването на северния мост).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами,сега влязох през safe mode и правя антивирус скан,след което ще се опитам да го почистя от прах и да разместя рам паметта и ще видя какво ще стане.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.