Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Fifa

Интензивни кандидатстудентски курсове

Препоръчан отговор


Голяма част от университетите вече събират документи за традиционните кандидатстудентски курсове през пролетната ваканция, припомниха от академичните ръководства. Наред с интензивните всекидневни занимания, част от вузовете предлагат за по-голямо удобство и съботно-неделни курсове.

На сайта на Софийския университет www.uni-sofia.bg вече са обявени част от курсовете. Интензивно през ваканцията кандидат-студенти ще готви факултетът по математика и информатика. За 60 часа цената е 180 лв. Факултетът предлага и съботно-неделен курс - 100 часа са 300 лв. Сумата се плаща на касата във факултета или по банков път.

Интензивен курс през ваканцията организира и катедрата по германистика и скандинавистика. За кандидат-студентите, полагащи изпит по немски, се предлагат 30 часа обучение при цена 150 лв. Същата е цената и за курсовете по немски и английски, организирани от катедрата по западни езици. Пълна информация за кандидатстудентските курсове може да се намери на сайта на СУ.

И ТУ-София започва от този месец подготовката на кандидат-студенти. От 13 март започват курсовете по физика. Таксата е 180 лв. за 60 учебни часа. През пролетната ваканция ще се проведе и 10-дневен интензивен курс по математика. Цената му е 280 лв. за 100 часа. Информация има на http://priem.tu-sofia.bg/.

10 интензивни курса организира през ваканцията и УНСС. Вузът ще организира 60-часово обучение по социално-икономическа география, история, икономика, математика и български език. Цената е 300 лв. Предлагат се и 5 интензивни курса по чужди езици - английски (180 лв.) и испански, френски, руски и немски (по 200 лв.). Кандидат-студентите могат да получат повече информация на тел. 962-38-79.

Курсове от 1 април организират и специализираните Химико-технологически и металургичен университет и Минно-геоложкият университет. ХТМУ предлага подготвителни курсове по химия и математика (70 лв. за 60 часа). Информация може да се получи на тел. 868-13-16, 81-63-109, 81-63-135. МГУ организира курс по математика - за справки тел. 962-72-20.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Интензивни кандидат-студентски курсове в СА "Д. А. Ценов" - Свищов от 01 до 08 Април. на цена 170 лв. За повече информация:

http://www.uni-svishtov.bg/intranet/default.asp?page=csfo

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

София

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще помогне на бъдещите си кандидат-студенти да се ориентират в дебрите на конспектите за изпита.

Всички курсове са интензивни и всеки от тях включва в себе си по 60 учебни часа, обясниха от висшето училище.

300 лева е цената на всяка от университетските подготовки по география, история на България, икономика, математика и български език. Значително по-евтини са курсовете по чужди езици. За сверяване на знанията по английски език цената е 180 лева. За испански, френски, руски и немски език таксата е 200 лева.

Курсовете ще се проведат през пролетната ваканция от 1 до 8 април 2006 г. Записването ще започне след средата на месец март. От 3 март обаче стартира интензивният курс по икономика. Той ще се води от хабилитирани преподаватели и ще бъде в събота и неделя. Пълна информация кандидат-студентите могат да получат от Учебния отдел на телефон: 962 38 79.

Курсове от 1 април организират и специализираните Химико-технологически и металургичен университет и Минно-геоложкият университет . ХТМУ предлага подготвителни курсове по химия и математика (70 лв. за 60 часа). Информация може да се получи на тел. 868-13-16, 81-63-109, 81-63-135. МГУ организира курс по математика - за справки тел. 962-72-20.

Пловдив

Между 200 и 250 лева вървят кандидат-студентските курсове в Пловдивския университет , които стартираха още в началото на февруари. Университетски преподаватели „проиграват" целия изпитен материал в съкратен вид, включен в конспектите по отделните предмети.

Обучението е 100 часа. Когато се съберат кандидати, стартират курсовете по английски, български, история, математика и информатика. Най-голям наплив имало към английския, тъй като се въвежда нов формат на изпита. Кандидатите ще решават тест, а не както досега диктовка, превод и преразказ.

За първи път се въвежда и изпит по гръцки за специалностите „Балканистика" и „Български и новогръцки". Ако се съберат поне десетина души, организираме курс по всеки предмет, обясниха от университета. Курсовете по математика в Университета по хранителни технологии са 240 лева и вече стартираха.

Благоевград

Югозападният университет също има кандидатстудентски курсове, които се правят от факултетите.

Катедрата по математика към природо-математическия факултет организира обучение за желаещите от 1 април от 10 часа в ректората. Занятията ще се провеждат от университетски преподаватели по 8 часа дневно през цялата пролетна ваканция. Общ хорариум на курса - 72 часа, цена - 180 лв. Телефонът за допълнителна информация е 073/8889 131.

Катедрата по история организира курс, който също започва в първия ден на априлската ваканция. Началото му е от 9 часа в зала 444. Курсът е 45 часа, а цената е 175 лв. Допълнителна информация може да се получи на тел. 073/8889 186. Ще има и курс по литература, но датите и цените тепърва ще се уточняват, обясниха от висшето училище.

Велико Търново

Курсовете за подготовка на кандидат-студенти във Великотърновския университет се провеждат от 3 до 9 април и от 5 до 24 юни. През пролетната ваканция кандидат-студентите са на подготовка по български език, икономика и философия. Курсовете ще са 50 часа и струват 120 лева. Подготовката по английски, френски и немски език предвижда 60 часа, а таксата е 150 лева. 70 учебни часа продължава обучението по история, география, литература и математика. Цената също е по 150 лв.

Русе

Русенският университет организира постоянно кандидатстудентски курсове за всички изпити по обявения прием. Условието е да се събере група от двайсетина души.

По български език обучението включва 80 часа, а по математика, география, история и английски език - по 100 часа. Курсът по икономика е 63 часа. Един учебен час струва 2,40 лв.

Желаещите трябва да подадат молба във факултета за подготовка и квалификация в централната сграда на вуза. Курсовете се водят от университетски преподаватели. Такива ще има и през пролетната ваканция.

Варна

Във Варненските висши учебни заведения кандидатстудентските курсове започват в началото на април.

В Техническия университет ще има курсове по математика. За 60 учебни часа трябва да се мине целият учебен материал. Цената е 160 лв. Курсовете по рисуване са със същата продължителност и на същата тарифа. По физика курсът е 40 учебни часа и струва 110 лв.

В Икономическият университет организира от 1-ви до 9-ти април 2006г. интензивни кандидатстудентски курсове по: МАТЕМАТИКА, ГЕОГРАФИЯ, ИКОНОМИКА и ИСТОРИЯ. Цената е 144 лева за 60 учебни часа.

Таксата за курса се внася в касата на Университета (стая 112), а записването (след представена бележка за внесена такса) става в Учебен отдел – стая 231-Б.Записването започва от 20 март 2006г. http://www.ue-varna.bg/bg/index.php?page=2&id=169

Бургас

В Бургаския свободен университет канидатстудентските курсове стартират на 1 март. Те ще са по български език и история. Всеки от тях е с цена 216 лева, а учебните часове -60. Те ще се провеждат в събота и неделя, както и вечер. През пролетта ще е и курсът по СТОП-теста (144 лева). Подготовката по математика и информатика започва от 1 юни. За първия цената е 216 лв., а за втория - 70 лв.

В Бургаския университет „Проф. Асен Златаров" подготовката за младежи стартира в края на май. Теми по литература ще могат да се слушат срещу 80 лева. Курсът по математика е целогодишен и 150 часа са на цена 300 лв.

Трикове на кандидата

Университетските курсове за подготовка на кандидат-студенти не помагат за усвояването на материала. Те обаче са повече от задължителни за всеки младеж, устремил се към академичните банки. Причината е, че само там могат да се разберат няколко важни неща:

• как се е подготвила конкуренцията;

• какви са изискванията на съответният факултет, към който сте се устремили. Университетските преподаватели са и проверители на темите;

• наборът от теми, които успеете да съберете или да напишете, ще е едно бързо допълване на пропуснатите през предните месеци знания.

Ето защо, решите ли да се запишете на курс, проверете няколко неща. Първо, дали продължителността му отговаря на включения изпитен материал и съответно на цената. Какви ще са преподавателите. Ще има ли проверовъчен изпит в края на курса, или ако ви карат сами да пишете темите, дали някой ще ги проверява и оценява. Искайте от четящия лекцията не просто да измърмори материала, а да обясни как се пише за отличие представената от него тема. Не е номерът някой да ви разкаже колко е велик Иван Вазов например, а как да построите правилно темата върху „Под игото", къде да акцентирате и кои глави непременно трябва да включите.

В края на курса поискайте преподавателите да ви разкажат техники за справяне не само с материала, но и за оцеляване на самия изпит. Питайте ги всичко каквото ви интересува - от това дали краснописът е от значение, до това каква трябва да е дължината на съответната тема.

Взето с някои допълнения от в. Труд

17-02-2006

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!Искам да кандидатствам с английски(английска филология) и смятам,че е най-разумно да се запиша на курсовете,които са към Пловдивския университет.Някой да има някакви впечатления от тях,да ги е посещавал?Кога трябва да заявя мястото си за целогодишен курс от октомври(искам да е по-рано,защото чух че имало голям наплив за записване)Моля Ви,ако някой е компетентен да ми пише,благодаря предварително! :wow::huh:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...