Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Мойра

Проверяват "Пирогов"

Препоръчан отговор


Спукан прешлен се изписва като потрошен гръбнак, разказват пациенти

Избрани лекари от "Пирогов" си докарват по 20-30 бона месечни заплати чрез порочна схема. Това алармира пред "Стандарт" лидерът на КТ "Подкрепа" в спешния институт д-р Тома Попов. Според него в болницата източват здравната каса чрез клиничните пътеки, като подменят диагнозите на пациентите. Касата се ощетява и чрез надписване на консумативи, твърди председателят на Българската асоциация за закрила на пациентите Пламен Таушанов.

От ръководството на "Пирогов" отказва коментар заради започналата в петък проверка за преразход. Ревизията се прави от екипи на здравното министерство и на НЗОК.

"Пирогов" в момента гълта за година 40 милиона лева от здравната каса и още 20 млн. от здравното ведомство. За сравнение ВМА, която има 800 легла, се издържа с 24 млн. лв., обясни пред "Стандарт" Пламен Таушанов. Според получените сигнали в пациентската асоциация любим трик на лекарите от "Пирогов" е да точат пари от здравната каса чрез импланти. Те се поставят при счупвания, при инсулти и инфаркти. Сред разказваните примери за измама е как пациент със счупен прешлен се лекува като за изцяло потрошен гръбнак. Поставя му се пластина, която се заковава за гръбначния стълб с осем болта. Това на пациента му струва около 8000 лева, а той самият няма как да разбере дали има нужда от тази операция, тъй като не може да разчете рентгеновата си снимка, а и е в шок. Самата операция обаче е сред най-добре платените от НЗОК.

Друг номер е да се насочват пациенти към конкретна фирма за закупуване на импланта, срещу което докторите взимат процент от съответната компания, обяснява Таушанов. Той е съгласен с констатацията на експерти и лекари, че клиничните пътеки са недофинансирани и това подтиква докторите към измами.

За да се спре порочната практика, предишната шефка на НЗОК д-р Нели Нешева настоява преминаването на пациент през болница да се обвърже с Националната агенция по приходите. Идеята е била така да се провери дали даденият човек е бил настанен за лечение в болницата и колко време е лежал там. В момента често пациенти, дошли само за изследвания, не подозират, че по картон се водят настанени в болницата за лечение. Добра мярка срещу подобни измами е въвеждането на електронни досиета към здравната каса, твърди Таушанов. Така всеки пациент може да провери какво лечение му е било проведено. Достъпът до е-досието обаче на практика е невъзможен за повечето хора, защото се изисква електронен подпис. Предложението той да бъде заменен с прост код, който да се дава от НЗОК на всеки здравноосигурен, не бе одобрено.

По повод на започналата ревизия в "Пирогов" спешна среща с проверяващия екип още днес ще поиска синдикалният лидер на "Подкрепа" в болницата д-р Тома Попов. Според него няма логика здравното министерство като собственик на спешния институт да инспектира един вид себе си. Д-р Попов ще предложи към инспекторите да бъдат прикрепени и журналисти. Той е категоричен в твърденията си, че близо 50 лекари в "Пирогов" взимат петцифрени суми на месец. Синдикалистът припомни, че преди време културният министър Вежди Рашидов е споменал, че в спешния институт се въртят едни пари между докторите в размер на около 60 000 лева. И след това е бил каран да се извинява публично. Според д-р Попов и колегите му от профсъюза самата система на финансиране на болниците е такава, че позволява те да крадат от здравната каса.

Лекари от "Пирогов" пък се оплакаха, че достъпът до сегашния шеф доц. д-р Димитър Раденовски е на практика невъзможен. "Първото, което направи той, когато зае поста на изпълнителен директор, бе да ремонтира кабинета си. Сега в него има монитор, разделен на няколко части, който излъчва директна връзка от камери, разположени пред кабинета. И ако директорът не реши да те допусне, въобще не ти отваря", обясняват докторите. Според техни колеги обаче кампанията срещу д-р Раденовски е инсценирана. "Синдикалистите са недоволни, че не им играе по свирката, и сега се опитват да го натопят", твърдят приближени до шефа на "Пирогов". "Въпросът е какво ще извади наяве започналата проверка, след нея ще стане ясна съдбата на Раденовски", убедени са повечето доктори.

http://www.standartn...nti-148683.html

За това, че "Пирогов" е златна мина за шепа лекари се говори отдавна, но кой знае защо проверка не е правена.

Дано сега да има някакъв положителен резултат от предприетите действия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То само за импланти да ги проверяват. Сега май-това е бума на далаверите в медицината. Преди 1-2 години пък имаше разследване за здрави хора, които без да им е правено нищо имат записани в здравните си картони, по 2-3 операции или скъпи процедури.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нека започнат с имплантите, пък и други не по-малки нередности ще излязат наяве...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лекуват деца при шокираща мизерия в "Пирогов"

Според здравния министър Десислава Атанасова причината е, че парите, отделени за ремонт, отивали за бонуси

Безкрайно остаряла материална база, медицински апарати на 30 и повече години, един лекар, обслужващ над 150 пациенти на смяна.

Това е ежедневието в най-голямата детска болница в България - клиниката в Пирогов, показва репортаж на предаването "Хрътките" на Би Ти Ви.

Репортерът Теодора Трифонова е наблюдавала отблизо и под прикритие как протича работното денонощие в клиниката в продължение на седмица.

В детската клиника липсват основни материали, а хигиената е на нулево ниво.

Освен това има и огромен недостиг на кадри, се вижда в кадрите.

В спешния травматологичен детски кабинет нерядко един лекар трябва да преглежда спешните случаи, да преглежда децата в противошокова зала, да прави визитации, както и да оперира при спешен случай.

"Станах свидетел как един лекар направи всичко това за една смяна, плюс три операции – за 12 часа", разказва Теодора Трифонова.

Върху ръждясалите кушетки в кабинетите са постлани мушами, хигиената е на много лошо ниво заради липсата на санитари.

В случаите на тежко счупване при децата често на лекарите се налага да правят превръзки с подръчни материали, тъй като поради липсата на средства отделението не разполага с шини.

В операционния блок на четвъртия етаж задължителната вентилационната система не работи от години, така че сестрите отварят прозорците, за да проветряват, и в операционната влизат мухи по време на операции.

За рентгенови снимки пък се използват много стари апарати, които са опасни за здравето.

Детският травматолог със собствени средства е закупил медицинска бормашина, която да използва за операции, защото с такава детското отделение не разполага.

При тези условия е чудо, че не стават много големи грешки, коментират работещите в отделението.

Според разказа на репортера в други клиники в "Пирогов" условията са съвсем различни - модерни и с безупречна хигиена.

Не е ясно защо в детското отделение ситуацията е толкова шокираща.

Според здравния министър Десислава Атанасова, която е потърсена за мнение от Би Ти Ви, причината е, че парите, отделени за ремонт, отивали за бонуси.

В "Пирогов" вече тече ударен планов ремонт на детското крило, който започнал в деня, в който от телевизията потърсили официалната позиция на ръководството на болницата за ситуацията.

В болницата тече и проверка на Министерството на здравеопзването.

vesti.bg

С огромна болка си спомням деня, в който след инцидент, в "Пирогов" почина едно прекрасно детенце... :(

Скенерът бил в годишна профилактика, но никой не се "сетил" да транспортира детето до ВМА, която се намира само на една пряка от "Пирогов".

Тогава се водеше борба за директорския пост...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Готов е докладът по извършената от експерти на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ проверка в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н.И.Пирогов", съобщават от здравната каса.

Затруднен е бил достъпът на проверяващия екип до медицинска отчетна документация по клинични пътеки - това е една от констатациите в доклада на здравноосигурителната каса от проверката в лечебното заведение.

Установено е, че трима пациента, приети за болнично лечение, не са били открити в болницата. В някои от случаите медицинската документация е била попълнена предварително за следващ ден или са нанесени поправки в нея.

В други не са спазени изискванията за непрекъснатост на болничната помощ и грижите в лечебното заведение - сочи още докладът от проверката на „Пирогов", която е проведена на 11 май и в нея е участвал и екип на Районната здравноосигурителна каса София-град.

По време на проверката е извършен контрол на медицинската документация на пациенти по време на тяхната хоспитализация в клиниките по изгаряния и пластична хирургия, ортопедична травматология, както и в отделенията по обща и спешна урология за възрастни.

Проверяващите експерти са съставили констативни протоколи по отчетените нарушения и са направили предложения до директора на РЗОК София-град в пет от случаите дейността по съответните клинични пътеки, ако бъде отчетена, да не бъде заплатена на лечебното заведение.

dariknews.bg


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дано ги спукат от проверки и глоби. Като цяло най-виновни за корупцията в болниците са естествено директорите и техните заместници, защото те разполагат и боравят с бюджета. А лекарите работят в мизерни условия и с обидно ниски заплати. Затова са принудени да си искат под масата. Това е практика, която се прилага в цяла България. Касата дава някви пари за болницата, но познайте кой ги гушка. Редовите лекари получават ниски заплати и затова се принуждават да си искат нерегламентирано. Това не е само в Пирогов, а във всички общински и държавни болници. В частните е друго, там си се знае всичко, има си ценоразпис и лекарите получават по-добри възнаграждения. Вземете например държавните АГ-та. Имат официални регламентирани цени за раждане при избор на екип, които обаче след като се разпределят на Кунка, Милка, Иванчо и Драганчо, за самите израждащи лекари остават трохи и те се принуждават да си искат допълнително нерегламентирано. И всичко е един порочен кръг.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В СБАЛ ПО ОНКОЛОГИЯ - гр.СОФИЯ положението е доста по-лошо отколкото това в "Пирогов" и би трябвало в скоро време да направят проверка и там.

А в "Пирогов" да продължат да проверяват и виновните да бъдат най-строго наказани (в което се съмнявам че ще стане, поради парите и връзките с които разполагат тези хора).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В СБАЛ ПО ОНКОЛОГИЯ - гр.СОФИЯ положението е доста по-лошо отколкото това в "Пирогов" и би трябвало в скоро време да направят проверка и там.

А в "Пирогов" да продължат да проверяват и виновните да бъдат най-строго наказани (в което се съмнявам че ще стане, поради парите и връзките с които разполагат тези хора).

наказания ?

Да ще има наказания - за тези "провинения" болницата ще бъде наказана с 1000 или 2000 лв, които ще бъдат взети от заплатите на персонала, който по този повод още повече ще бъде демотивиран за работа и озлобен срещу пациентите.

Вие какво очаквате ?

Да бъде сменен директора ? Първо това няма как да стане - управителят се назначава с конкурс за 3 години. Болницата е търговско дружество, което само си избра директора, ама си избира този, който политиците посочат.

Но дори и да се случи чудо и го сменят .И с кого ще го заменят ? С някой друг, който управляващата партия ще посочи.

Дори и да е кадърен човек ( което няма как да стане, защото кадърните лекари не се занимават с политика) той ще трявба да работи без пари.а няма ли пари - няма и качествени хора за персонал защото качествените и кадърни хора искат и подходящо заплащане.

Тъй че - какво ви интересува вас, пациенттие от това, че е направена проверка ?

Нищичко.Защото нищо няма да се промени.

Трябва да настоявате за цялостна смяна на уродството, наречено здравеопазване у нас и да се престане икономисти и счетоводители да казват по какъв начин да се лекуват болните ви близки и вас самите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

"Пирогов" плаща: подредба на книги – 5 бона, чистене на сняг – 7 хил.

Министър Атанасова ужасена от драстичните нарушения в болницата

Констатирани са явни нарушения в процедурите за провеждане на обществени поръчки в "Пирогов", както и сключването на странни договори в болничното заведение.

Това стана ясно от думите на здравния министър Десислава Атанасова, която изнесе пред bTV първи данни от доклада на Инспектората на МЗ, който трябваше да провери управлението на средствата в болницата.

Проверяващите са направили 150 страници заключения, но документът все още не е изцяло завършен.

Малко след началото на проверката от НЗОК също обявиха резултатите от своята вътрешна проверка, като откриха неточности в част от медицинската документация на пациентите.

В "Пирогов" имало договор за опис и подредба на книги, който бил на стойност 5400 лв. Имало договор и за консултант, който да помага на пациентите да изберат какво да четат.

Освен това се плащало и за човек, който да достави книгата до болничната стая.

Атанасова разкри, че само за чистенето на сняг е сключен договор за 7 хил. лв.

"Не знам дали тази сума, която се дава за 3 месеца от годината, може да се покрие от "Пирогов", коментира здравният министър.

Договор за изработка на дизайнерски мебели и за анализ на изразходваната електроенергия попълват странната колекция от документи.

"Оказва се, че за 2 години по граждански договори са изплатени близо 2 млн. лв. Тази сума е прекалено голяма", смята Десислава Атанасова.

Проблеми са открити и при дарителските кампании. Има случаи на дарена апаратура и техника, която веднага след пристигането си в "Пирогов" се бракува.

"Къде отиват всички тези пари и какво се е изпълнило от договорите - не може да се каже, тъй като няма отчетност за свършеното", добави Десислава Атанасова.

В доклада са констатирани явни нарушения в процедурите за провеждане на обществени поръчки, като те са свързани с разделянето на поръчките и избягване на законовите процедури.

Оказва се, че има фирми, които печелят някой конкурс, без дори да са подали документи за участие в него. Често представители на фирми са викани формално за дискусии, като предварително се е знаело кой ще спечели поръчката.

"Ужасявам се, че такива неща се случват в момента. Аз съм принципал на "Пирогов" и отговарям за здравното заведение. Лекарите, които работят там, нямат отношение към състоянието на тази структура. Нямам нищо против "Пирогов" и ще подчертая, че подобни проверки ще има в много болници. Дори в момента НЗОК инспектира три области – Враца, Видин и Монтана", каза Атанасова.

Докладите ще бъдат предадени на Инспекцията по труда, НАП и ако се наложи, на прокуратурата, уточни здравният министър.

НЗОК ще спира плащанията по клинични пътеки на всяко лечебно заведение, в което са установени сериозни нарушения на финансовата дисциплина и неточности в управлението, добави тя.

Атанасова коментира и трагичния случай от 26 май, при който в линейка на път за София почина 11-годишната Мария Георгиева от Видин.

По думите й изпълнителният директор на медицински одит лично е разпоредил проверка, като са проверени всички лечебни заведения, които имат отношения към този случай.

"Вече има доклад от медицинския одит. Установено е, че лекарят, приел детето, не е прочел правилно рентгеновата снимка и е сгрешил диагнозата. Този сигнал ще стигне до прокуратурата и тя ще прецени как да се занимава с него", заяви Атанасова.

Тя не скри, че има проблем и с доставките на лекарства за онкоболните. Изпратена е информация до всички болници как да купуват необходимите медикаменти и на каква цена.

Здравният министър обясни, че от 5 до 80% са намалели надценките на лекарства, които се договарят от здравната каса.

dnes.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Просто супер :) - пореждач на книги и чистене на сняг за хиляди левове, а сестрите с по 450 лв заплата и докарани до там, че да изнудват пациентите за да си докарат нормалния доход.

КОлкото до останалият персонал -ето още малко от интервюто и пред бТВ :

От проверката станало ясно още, че администрацията на „Пирогов” получава много повече средства като допълнително материално стимулиране от работещите лекари. „Например една основна заплата на лекар в отделение е около 600-700 лева, основна заплата, без допълнителните средства, които се разпределят по пътеки и т.н. Човек от администрацията, който е секретар е взел допълнително материално стимулиране общо 53 000 лв. Един лекар – имам в табличен вид – през годината е взел около 4000 лева допълнително материално стимулиране”, разказа Атанасова

Не че не се знаеше това и преди тази проверка, но очаквах да открият далаверите в търговете за лекарства и консумативи.

Ама явно и проверяващите не смеят да пипнат там, дето е голямото блато.

А да видим какво ще се промени сега, като констатираха тия неща.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В "Пирогов" лекуват деца със строителна бормашина

В УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" са подадени сигнали за измами и нередности във връзка с приема и лечението на пациентите, съобщи Би Ти Ви. Според лекаря Атанас Кацаров от детска травматология условията в лечебното заведение са под всякаква критика, ето затова и много от медиците непрекъсното напускат. "Когато влезеш в "Пирогов", все едно си на строителна площадка" , каза той.

Има лекари, които получават по 10-15 хиляди на месец. Какво правят? Присаждат глави ли? Моята заплата е една 1000 лева, а съм дал всичко от себе си, ощетил съм и семеството си, провалил съм си личния живот" , сподели още д-р Кацаров.

За пример той дава употребата на бормашина, която не е предназначена за медицински цели. Със строителен инструмент лекарите там лекуват децата.

Оказва се, че в болницата има заповед за материално стимулиране на персонала, според която колкото повече пациенти се приемат, толкова по-голяма е заплатата на лекаря в края на месеца. В резултата на този "стимул" се получава така, че санитари и медицински сестри се преглеждат, за да се увеличи списъка с пациенти. Водят се дори фиктивно на лечение хора, които изобщо не са постъпвали в болничното заведение.

Здравната каза изплаща от 300 до 2500 лева на пациент, приет в болницата. Следователно при фиктивни приеми парите от касата отиват директно в джоба на лекаря. За пример се дава, че при счупване на ръка се изплащат 275 лева, а при крак-365 лева. 40% от тези пари отиват в лекарската заплата.

Много от лекарите прехвърлят и болния в по-висока клиничка пътека и често се получава така, че човек, който не трябва да бъде опериран, се оперира. Така един лекар може да си докара от 8 до 15 хиляди на месец, само от фиктивни приеми, надписване и смяна на клиничната пътека.

Лекари от "Пирогов": Да се спрат клеветите

Пациенти минават "под ножа" в "Пирогов" без нужда

24chasa

Дали е вярно всичко това или просто някой се опитва да дискредитира "Пирогов" ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дали е вярно всичко това или просто някой се опитва да дискредитира "Пирогов" ?

Моля? :ohmy: Дали е вярно ?!

:lol6: боже господи -та това се прави във всяка болница в страната - абсолютно във всяка.

В който и град да отидеш, в която и болница да стъпиш -това е системата ни на здравеопазване.Самите закони и ценообразуване са направени така.

Аз от кога ви разправям за това, че тази уродлива система е такава, пък вие уж ми вярвахте ?

Май не сте разбирали какво ви казвам ......

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Моля? :ohmy: Дали е вярно ?!

:lol6: боже господи -та това се прави във всяка болница в страната - абсолютно във всяка.

В който и град да отидеш, в която и болница да стъпиш -това е системата ни на здравеопазване.Самите закони и ценообразуване са направени така.

Аз от кога ви разправям за това, че тази уродлива система е такава, пък вие уж ми вярвахте ?

Май не сте разбирали какво ви казвам ......

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

за мен това е лъжа!работил съм 6 години за Стандарт,вижте кой стои зад тоя вестник и тогава му вярвайте!съвсем скоро,преди седмица лежах в пирогов от перитонит и за тия 5 дни положиха за мен невероятни грижи и ден и нощ!аз също мислех като вас и се страхувах,но тези хора са истински професионалисти!никой по никакъв начин не е намекнал за никакви пари!напротив,българи и цигани рамо до рамо ме обслужваха и превръзваха раните!вероятно статия е поръчкова!не и вярвайте!пирогов ни остана единствената болница,в която ни лекуват истински професионалисти!ако ни я отнемат и нея няма къде другаде да търсиме помощ!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

за мен това е лъжа!работил съм 6 години за Стандарт,вижте кой стои зад тоя вестник и тогава му вярвайте!съвсем скоро,преди седмица лежах в пирогов от перитонит и за тия 5 дни положиха за мен невероятни грижи и ден и нощ!аз също мислех като вас и се страхувах,но тези хора са истински професионалисти!никой по никакъв начин не е намекнал за никакви пари!напротив,българи и цигани рамо до рамо ме обслужваха и превръзваха раните!вероятно статия е поръчкова!не и вярвайте!пирогов ни остана единствената болница,в която ни лекуват истински професионалисти!ако ни я отнемат и нея няма къде другаде да търсиме помощ!

Никой не говори за професионализма при лечението или "грижите" ( каквото и да разбираш под това)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

!работил съм 6 години за Стандарт..!с...!а...!н...!в...!а

!чистач!?

Кой, ще (ни(?))отнема "Пирогов"?

Помощ трябва, но от друг вид!

Може би ако долетят извънземните :biggrin:

Щото все чакаме, някой да дойде да ни оправя....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
ние сме оправени, кво още искаш

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нищо няма да се промени, докато не престанат политическите назначения. Това не е нормално, след всяка смяна на правителството, независимо от начина на управление и резултатите да се сменят изцяло ръководствата на какво ли не- болници, предприятия, заводи и т.н. Вече от десетки години на ръководни постове назначават "партийни кадри", които рядко имат необходимите качества за заеманата длъжност. Това се отнася с пълна сила и за Пирогов. Невъзможно е в една от най-големите болници в страната да стават такива безобразия и това да не е известно на ръководството. Дори бих казал, че до голяма степен е с негово съгласие, да не кажа по разпоредба. Ама вече на кой ли му пука за хората.......

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Четирима нови шефове влизат в "Пирогов"

Още на съм чел доклада за нарушенията, обясни Борис Велчев

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова освободи д-р Чавдар Маринов и проф. Данаил Петров като членове на Съвета на директорите на болница "Пирогов".

Техните правомощия са прекратени без да са освободени от отговорност.

Броят на членовете на Съвета на директорите на лечебното заведение се увеличава от 3 на 5 души. Новите му членове са Звездица Велизарова, Стефан Белчев, проф. д-р Петър Николаков и Гергана Кирова.

Велизарова от 2006 година насам е държавен вътрешен одитор в дирекция „Вътрешен одит” на Министерство на финансите. Стефан Белчев е директор на дирекция „Вътрешен одит” в Министерство на финансите от същата година. Гергана Кирова е представител на Министерство на здравеопазването. Проф. д-р Петър Николаков има специалности по здравен мениджмънт и социална медицина. Бил е директор на лечебни заведения.

Атанасова анонсира промените в Съвета на директорите още в понеделник. Причина за рокадите стана докладът за болницата, който показва нарушения за провеждане на обществени поръчки, както и сключването на странни договори в "Пирогов".

Здравният министър обясни тогава, че въпросният доклад ще бъде изпратен до всички институции, които имат отношение – на финансовата инспекция, на НАП, на Инспекцията по труда и на Прокуратурата, за да установят дали са верни и правилни констатациите в него.

Днес главният прокурор Борис Велчев обясни, че досъдебното производство за нарушенията в "Пирогов" е образувано срещу неизвестен извършител, защото в доклада за лечебното заведение се споменават различни длъжностни лица.

Той допълни, че вече е получил документа, но все още не го е прочел. По думите му той е доста "обемен".

Обвинител №1 на държавата допълни, че докладът ще бъде внимателно прочетен и анализиран и ако има достатъчно данни - споменатите в него лица ще бъдат привлечени като обвиняеми.

По думите му Прокуратурата е предоставила документа и на държавната финансова инспекция и на данъчните.

Главният прокурор Борис Велчев не си спомня за друг доклад за нарушения в "Пирогов" през последните седем години. "Мисля, че това е първият, който получавам", коментира той пред журналисти.

dnes.bg

Каква е причината да се увеличава броят на членовете в Съвета на директорите?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Каква е причината да се увеличава броят на членовете в Съвета на директорите?

каква е причината ли ? :ohmy:

е как каква -нали трябва да има назначени "наши хора", верни партизани, които да получават яки заплати от рода на 3000-4000 лева месечно ?

Това не е толкова интересно -интересното е какви са тези хора по образование, ценз и какво ще правят като членове на борда на директорите, освен да си получават заплатите.

За момента знаем само имената им и какво образование имат.Всеки сам може да прецени кой какъв е.

Велизарова от 2006 година насам е държавен вътрешен одитор в дирекция „Вътрешен одит” на Министерство на финансите. Стефан Белчев е директор на дирекция „Вътрешен одит” в Министерство на финансите от същата година. Гергана Кирова е представител на Министерство на здравеопазването. Проф. д-р Петър Николаков има специалности по здравен мениджмънт и социална медицина. Бил е директор на лечебни заведения.

Звездица Велизарова притежава магистърска степен по „Финанси”. От 2006 г. тя е държавен вътрешен одитор в дирекция „Вътрешен одит” на Министерство на финансите. Тоест -икономист.

Стефан Белчев е директор на дирекция „Вътрешен одит” в Министерство на финансите от 2006 г. Притежава специалности по „Финанси” и „Икономика и управление на промишлеността”. Сертифициран е за вътрешен одитор в публичния сектор. Има специализации по финансово управление на Структурните фондове. - отново икономист

Гергана Кирова е представител на Министерство на здравеопазването. Завършила е специалност „Право”, има и второ висше образование по икономика. - представител на МЗ - юрист ?!

Проф. д-р Петър Николаков има специалности по здравен мениджмънт и социална медицина. Бил е директор на лечебни заведения. Старши научен сътрудник І-ва степен. - най -после да видя лекар в борда, пък бил той със специалност "социална медицина" и бил в борда на директорите на частната "хигия" ......

p.s. а за да има пари за заплатите им - тези пари ще се отделят от заплатите на персонала ( лекари, сестри и санитари в болницата) и от икономисването на средства от лечението на пациентите -тоест -вместо да се закупят 100 превръзки от 3 лв за пациентите които имат нужда от тях - тези пари ще се дадат като заплата на член от борда на директорите.

А пациентите .... те да ходят по аптеките и да си ги купуват сами.Какво от това, че бил здравноосигурени и имали нужда ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

е как каква -нали трябва да има назначени "наши хора", верни партизани, които да получават яки заплати от рода на 3000-4000 лева месечно ?

Това не е толкова интересно -интересното е какви са тези хора по образование, ценз и какво ще правят като членове на борда на директорите, освен да си получават заплатите.

1.+6

2. А,-а-а, де да беше само за заплатите...Ми бонусите, които лично ще изпише шефа им, ами куфарчетата с пари, от фармацевтични компании и такива занимаващи се с производство и/или с продажба на санитарно-хигиенни материали, на медицинска апаратура....

П.П. За режийните и за всевечерните банкети, няма да обръщам внимание :ph34r:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1.+6

2. А,-а-а, де да беше само за заплатите...Ми бонусите, които лично ще изпише шефа им, ами куфарчетата с пари, от фармацевтични компании и такива занимаващи се с производство и/или с продажба на санитарно-хигиенни материали, на медицинска апаратура....

П.П. За режийните и за всевечерните банкети, няма да обръщам внимание :ph34r:

и така е не само в "Пирогов" - всяка една държавна болница, във всяко едно населено място е така.

И забележи какви са по образование тези "директори".....

После пациентите реват и псуват "балата мафия", нали ? И викат "докторите са виновни" .....

Ми-виновни сме си явно, щом сме позволили да ни мачкат и да ни яхат икономисти и юристи-кой от дето свари той не е дошъл да "оправя здравеопазването" и болниците :(

а от всичко това страда не друго, ами лечението на пациентите- мен за това ме е най-много яд.

Поне като взимат големите заплати, комисионни и си правят банкети, вечери - да оставят нещичко и за пациентите, баси :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и така е не само в "Пирогов" - всяка една държавна болница, във всяко едно населено място е така.

И забележи какви са по образование тези "директори".....

После пациентите реват и псуват "балата мафия", нали ? И викат "докторите са виновни" .....

Ми-виновни сме си явно, щом сме позволили да ни мачкат и да ни яхат икономисти и юристи-кой от дето свари той не е дошъл да "оправя здравеопазването" и болниците :(

а от всичко това страда не друго, ами лечението на пациентите- мен за това ме е най-много яд.

Поне като взимат големите заплати, комисионни и си правят банкети, вечери - да оставят нещичко и за пациентите, баси :(

Само си представям Вуте - шефа, на банкета, примерно в Банско, вдига телефона си луксозна играчка за 5к и нарежда на бай Михо шофьора му:

- Чшиии, Михоооу, чуеш ли бе!

- Кажи шефе...

-Я като се освиним, посъбери квото е останало нещо туй-тва там кокалче и оня чер хайвер, изсъхнал на дъното на консервата и това онова друго, в една кошница и я метни у Хамера, та като си ойдем, дай за повтинка на Нане, дет ония ден го приехме пациент в болницата на смъртно легло.

- Ма шефе, Нане е само с настинка и утре го изписваме...

- Трай ве копле, че ша ни гепят далаверата...На документи Нане е в терминален стадий на рак на дебелото черво и минава по най-скъпата клинична пътека - гледай да се погрижиш с мат`рияла - да си потвърди диагнозата...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Sliderum - сега когато спрат кражбите, ще има и средства за апаратура и за фонд "работна заплата". Персоналът ще е щастлив, ще цъфтят рози, колегите от другите болници ще им завиждат, че работят там, а всеки пациент ще излиза усмихнат от "Пирогов", благодарен на Бога и на Борда :)

p.s. да не говорим, че в новия борд са трима от състава на дирекция която проверява същата тази болница :whist: . как мислиш - тази дирекция, чийто шеф сега е в борда на "пирогов", като го проверява по-късно , какво ли ще констатира , а ? :ph34r:

p.s. Бога и Борда ..... на кого ще благодарим в абревиатурен вид , а? Само да си казал после, че не мога да съчинявам ода с леко вмъкнати намеци :shy11:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

30 бона заплата в “Пирогов” е нагла лъжа

След кръстосани проверки на няколко инспекции в "Пирогов" министър Десислава Атанасова остави проф. Димитър Раденовски на директорския пост. Здравният министър обаче увеличи борда на директорите, като включи двама финансисти от ведомството на Дянков. Освен критиките на специалисти към "Пирогов" се изляха и куп обвинения от екрана и медиите. Пиарът на болницата вчера си изпусна нервите и написа "кърваво" писмо до медиите. Кои от обвиненията са обосновани и кои не, попитахме самия проф. Раденовски. Той ръководи "Пирогов" от август 2007 г. Преди това е работил като коремен хирург и няколко години е завеждал IV хирургия.

Интервю с проф. Раденовски

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...