Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Симеон: Никога нищо не съм обещавал

luckyboy

Препоръчан отговор

Публикувано изображение

Никога нищо не съм обещавал, заявява Симеон Сакскобургготски в интервю за испанския вестник „Нова дума", препечатано от официалния сайт на Сакскобургготски.

Къде съм обещал? Може би съм споменал нещо, може би съм казал, че това целим, но да съм обещал - не. Но човекът си е наумил, че това трябва да стане и Симеон го е обещал, коментира експремиерът, отговаряйки на въпрос за Бойко Борисов.

Познавам генерала, разбира се. Бил съм и аз там, където е той сега и ми е много трудно да давам някакви оценки, защото човек трябва да е на неговото място, за да може да прецени, казва още Сакскобургготски.

По думите му - относно обещанията - „същото става с генерала и оттам вече имаме тия пикове от надежди, очаквания и после - спад".

Пак виждам една черта - очакванията. Колко хора какво ли не очакват или очакваха от него; и с мен беше същото, обяснява създателят на НДСВ.

По темата за царските имоти Сакскобургготски коментира - Мисля, че има немалко хора, които просто не са еволюирали и са останали с мисленето си от периода 1946-1989 г.

Те си имат твърди предубеждения, които нямат разбиране или симпатия към частната собственост, да не говорим за политическите предубеждения, които вече засягат конкретни лица. Така е било, през тези 50 години.

Кажете ми тия имоти били ли са някога на народа, задава на свой ред Симеон въпрос.

Публикуваме цялата част от отговора му по тази тема:

"Прословутите имоти. Това е феноменално; толкова вече е набито в съзнанието на хората, че съм дошъл да си взема имотите,

че не са мои, че са на народа и други подобни.

През 2000 г., като дарихме парка на Врана - който е наистина чудесен парк, само да се грижат по-добре за него - на пресконференцията някой каза ли ми: „Чакай, какво даряваш? Това не е твое!"?. Самият кмет Софиянски беше там и никой не каза нищо. Но това беше преди да стана „злият премиер" и да настъпя някои интереси.

Беше много смешно - Софиянски показа благодарствената диплома от град София на сестра ми и на мен - и на излизане една млада журналистка попита: „Г-н Сакскобургготски, какво друго възнамерявате да дарите?". Отвърнах й: „Госпожице, мисля, че за днес 900 декара не е лошо". Всички се изсмяха.

Никой тогава не каза „това не е ваше, къде сте тръгнали да го дарявате", а след това изведнъж всичко живо се обръща и с

ентусиазъм, без най-малки юридически познания, започва да крещи.

Помня 1995 година. Много хора идваха след промените и ми се обаждаха, и ми казваха: „Ама вие трябва на всяка цена да си поискате имотите, туй е реституция". Тогава им казвах, че има други приоритети за България в момента, които са далеч по-важни.

После вече се постави темата и Конституционният съд се произнесе с 12 на 0 гласа. Според мен е ясно. Ако беше 6 на 5 с едно "особено мнение", темата можеше да бъде по-друга. И никой не възрази тогава.

Но когато станах премиер, вече избиха всички комплекси за отмъщение, за неудовлетворение, за каквото и да е, плюс старите, които не са еволюирали и са си останали с „монархо-фашисткото" гледане.

Виждам, че много от нещата не са юридически, а чисто политически. Постоянно излизат аргументи, на които не отговарям, защото има адвокати, има Страсбург и има достойнство - не мога да слизам, да кажем на махленско, жалко ниво.

Това са по-скоро хули, намеци, обиди, предположения и най-вече излиза субективното - как биха действали, ако бяха на моето място.

И там вече научавам много за народопсихологията. Дори напоследък викат: „Той дари парка Врана, за да не му плаща издръжката". Може ли да се стигне дотам? Има една особена нагласа - да не понасяш някой да има повече от теб. Какво е това? Завист!

Ако тук испанците (интервюто е взето в Мадрид, б.р.) се шегуват, че националният им спорт е завистта, ние сме в превъзходна степен за Гинес. Защо? Много няма да спечелиш от това. Може да те озлоби, но друга възвръщаемост няма."http://news.ibox.bg/news/id_385780359

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ааа лъжеш - каза че ще ни оправиш за 700 ли колко дена и каза да ти верваме

:D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тогава е имал предвид, че ще оправи хората покрай него. Наистина тогава създаде доволно количество нови мафиоти. Отделно оправи и себе си, като заграби земя за милиони... Поредния престъпник. Тия вече се прескачат един през друг. Нямам търпение да си пресечат лошо пътищата и да започнат да се ядат и избиват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ааа лъжеш - каза че ще ни оправиш за 700 ли колко дена и каза да ти верваме :D

За 800. И за съжаление имаше доста хора, лъгани от кого ли не, дето му повЕрваха. А всъщност ставало дума за дедовите му имоти - гори, земи, дворци, че и връх Вихрен с все мрамора си.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чакай бе, нали Мусала искаше да краде?

Мусала, Вихрен все тая - кво му дадеш

:D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прочетете няколко пъти какво е казал Царя и кажете не е ли вярно поне на 80%. Естествено има много игра на думи, сладкодумец е ... но по същество има и много вярно в контекста що се отнася за човешката завист. Всъщност защо ако тези земи му принадлежат да не си ги иска. Защо ако има гори на неговите земи да не ги изсече и да ги разпродаде. Чуждата кокошка патица се вижда. Аз например изкорених на 100 годишно махагоново дърво и две големи палми, третата и точим триона ... ах колко загрижени природолюбители имах честа да се запозная по тоя повод. Ама като му кажеш подарявам ти я сложи си я в твоя двор не я ще ... да си стояла в моя и да не съм я режел. Човешката завист и злоба нямат граници. Може да го съдите за некадърното му управление ако е било такова не съм експерт но не може да го обвинявате че си търси нещо което му принадлежи по наследство !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...ако тези земи му принадлежат...

Защото тези земи са придобити по престъпен начин и следва държавата директно да ги изземе. Да не говорим, че е някакво безумие държавата да подари връх на някой си. Това не е частна собственост, за да преминава от едни ръце в други. То по тази логика да вземат и морето да го разграфят - си купим една ивица по дължина на брега, пък ще искам такса за преминаване. Глупости.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото тези земи са придобити по престъпен начин и следва държавата директно да ги изземе. Да не говорим, че е някакво безумие държавата да подари връх на някой си. Това не е частна собственост, за да преминава от едни ръце в други. То по тази логика да вземат и морето да го разграфят - си купим една ивица по дължина на брега, пък ще искам такса за преминаване. Глупости.

кое е "престъпен начин" ?

Това, че едно време разни правителства , премиери и депутатите са ги подарявали на дядо му и баща му ли ?

Що за престъпление е това да вземеш нещо, което ти подаряват ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колега форумец, израза престъпен начин е много разтегливо понятие ! За да наречеш някой престъпник, преди теб трябва да се е изказал поне един съд. Това е в правовите държави поне !

Всъщност тези имоти били ли са някога на народа ? Ако изключим поголовната конфискация по комунистическо време ! А били ли са на царския двор ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...това, че едно време разни правителства , премиери и депутатите са ги подарявали на дядо му и баща му ли ?

Що за престъпление е това да вземеш нещо, което ти подаряват ?

Разбира се. Аз ще ти свърша някаква услуга понеже разполагам с власт, ти ще ми подариш еди коя си държавна земя. Това не е ли престъпление?

...трябва да се е изказал поне един съд....

С тая глупост пък кога ще престанете? Нали ги виждаш съдилищата по цял свят как действат? Или искаш да ми кажеш, че разните там маргини, маджовци, масларови, овчарови, догановци и прочие измет не са престъпници, защото били оправдани от съда?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се. Аз ще ти свърша някаква услуга понеже разполагам с власт, ти ще ми подариш еди коя си държавна земя. Това не е ли престъпление?

и кое наричаш "държавна земя" ?

територията на цялата страна ли ?

Ами моите 50 декари ниви и те ли са държавни ?

А те са мои, защото едно време, по времето на Стамболийски Държавата ги е подарила на прадядо ми чрез поземлената реформа.Преди това тия ниви са били на турския бей от които са взети след Освобождението....

Тия кои нещастни 50 декара чии са ?

На Държавата ли ?

На бея ли ?

Или на прадядо ми ?

p.s. между другото имам и 15 декара гора в Тетевенския Балкан.И те са подарени на дядо ми от Държавата, ама през 30-тте години.Не са купени - дарени са за "заслуги".Били са 200 декара, но след това са разделени между наследниците и сега за мене има само 15 декара.

И тях ли да ги връщам ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех, че връх Мусала е съизмерим с ниви от гледна точка на законите.

що ?

каква е разликата между моите нотариални актове от прадядо ми и Симеоновите ?

По едно и също време са издавани, по почти еднакъв параграф.

Само дето неговите са много повече от моите, нали се сещаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само дето неговите са много повече от моите, нали се сещаш.

Е точно е тука е ключа за бараката. Не само повече ами и по апетитни за някои "бизнесмени", по случайност в тесни връзки със силните за деня !

Да и в едните става въпрос за ниви, в другите за върхове. Нали се сещаш.

И какво като са върхове !!! Те хотрата часни острови си имат по света ти за някакъв връх ми говориш. На мен ми дай земи по апетитните места на големите градове а тия по горите и планините ще ти ги оставя за теб. То голям поток от хора има по тия върхове няма що.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...по случайност в тесни връзки със силните за деня !

Точно по този начин си ги взе тия имоти. Дойде на власт, защото беше проиграл парите си на хазарт и трябваше отнякъде да намери нови. И тъй като за премиер в България няма граници, спокойно си открадна територии, които са включени в държавен горски фонд като изключителна държавна собственост, в това число части от природни паркове с национално значение, или като публична държавна собственост с културно-историческо значение.

И какво като са върхове !!!...

Провери в законите за разликата между върхове и обработваема земя. Само да кажа, че първите не могат да бъдат частна собственост.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм чел всички мнения, но долу горе схванах настроенията ви. Аз обаче имам малко по-различно мнение. Според мен при Симеон нещата вурвяха нагоре. Реално аз по негово време успях да се издигна в работата си, да си увелича заплатата 3-4 пъти и естествено успях с тая си заплата да си изплатя една кола, сега втора. За нищо не мога да се сърдя на тоя човек, за разлика от генерала. Когато Станишев напускаше, нещата станаха трагични. Генерала ги направи още по-трагични по една или друга причина. Почна да оправя своите хора и така след разни показни акции, много хора останаха на улицата или с намалени и ниски заплати. Това направиха Станишев и генерала. Симеон правеше точно обратното. ОСтави добро наследство на Станишев, който от своя страна пропиля всичко. Тъжна историйка. Сега се търси реванш, но защо точно от Симеон? Горите му били виновни. А какво да кажем за заграбените в момента от генерала гори, заради които има протести и добре организирани контрапротести? Не е ли това заблуда на обществото? Видите ли, царя заграбил гори, а ние ще печелим пари от тях. Кой ще печели пари и какво общо имам аз или други като мен с печалбата на тия пари? Щото един Симеон е име някъде там из белите държави. Генерала точно обратно. Хиляда пъти предпочитам тия гори да са на Симеон, а не на генерала. В първия случай имаме една много силна подкрепа. Във втория поредното разграбване и ограбване на народа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно по този начин си ги взе тия имоти. Дойде на власт, защото беше проиграл парите си на хазарт и трябваше отнякъде да намери нови. И тъй като за премиер в България няма граници, спокойно си открадна територии, които са включени в държавен горски фонд като изключителна държавна собственост, в това число части от природни паркове с национално значение, или като публична държавна собственост с културно-историческо значение.

Провери в законите за разликата между върхове и обработваема земя. Само да кажа, че първите не могат да бъдат частна собственост.

П

От коя година този горски фонд е станал ИЗКЛЧИТЕЛНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОС ? Ако е станал когато беше масовата конфискация на земи от комунистите какво има да говорим !

За върховете честно нямх идея, благодаря за информацията.

Не съм чел всички мнения, но долу горе схванах настроенията ви. Аз обаче имам малко по-различно мнение. Според мен при Симеон нещата вурвяха нагоре. Реално аз по негово време успях да се издигна в работата си, да си увелича заплатата 3-4 пъти и естествено успях с тая си заплата да си изплатя една кола, сега втора. За нищо не мога да се сърдя на тоя човек, за разлика от генерала. Когато Станишев напускаше, нещата станаха трагични. Генерала ги направи още по-трагични по една или друга причина. Почна да оправя своите хора и така след разни показни акции, много хора останаха на улицата или с намалени и ниски заплати. Това направиха Станишев и генерала. Симеон правеше точно обратното. ОСтави добро наследство на Станишев, който от своя страна пропиля всичко. Тъжна историйка. Сега се търси реванш, но защо точно от Симеон? Горите му били виновни. А какво да кажем за заграбените в момента от генерала гори, заради които има протести и добре организирани контрапротести? Не е ли това заблуда на обществото? Видите ли, царя заграбил гори, а ние ще печелим пари от тях. Кой ще печели пари и какво общо имам аз или други като мен с печалбата на тия пари? Щото един Симеон е име някъде там из белите държави. Генерала точно обратно. Хиляда пъти предпочитам тия гори да са на Симеон, а не на генерала. В първия случай имаме една много силна подкрепа. Във втория поредното разграбване и ограбване на народа.

Е тук се отклоняваме от темата ама то и слепец би го видял това което си написал !

От цялата демокрация до сега България е нямала по мародерско правителство от това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

за първи път да ти чукна с кеф бутона "харесвам" :)

Аз мисля абсолютно същото - и за разграбването, и че времето, когато Симеон беше премиер беше единственото време, когато всичко около мен беше във възход -и фирми, и заплати.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

за първи път да ти чукна с кеф бутона "харесвам" :)

Аз мисля абсолютно същото - и за разграбването, и че времето, когато Симеон беше премиер беше единственото време, когато всичко около мен беше във възход -и фирми, и заплати.

Ами това е истината за мен, защото по него време и фирмата ни се разрастваше много и заплатите растяха и нови инвестиции имаше...След това Станишев продължи по инерция, но още след изборите тогава си казах - комунистите когато са идвали на власт, винаги са разваляли нещата в миналото. Направо не ми се вярваше, че Станишев и БСП ще успеят да опропастят постигнатото от Симеон, но така стана в началото на 2009 година. След това пък изобщо не ми стана ясно, как генерала успя да ни окопае още повече. Мислех си, че Станишев каквото направил, направил, време е за възстановяване. Да, ама не. При Станишев ми намалиха заплатата, при генерала вече съм без 5 заплати. Ето, колко пъти си викам. ОК, излъгаха ме с 2 заплати в името на бизнеса, но как ли ще го направят пак? Ами правят го, защото генерала позволи това на подчинените си. Разочарован съм от това правителство, не по-малко и от правителството на Станишев. Май единствено при царя имах цялостен прираст :) За други може да е различно, аз просто се кефех на онова време, когато и мечтите ми бяха най-големи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чакай бе, нали Мусала искаше да краде?

Все едно, няма да спорим сега за някакви си 11 метра.

...За нищо не мога да се сърдя на тоя човек, за разлика от генерала...

Ами пак опира до гледната точка на всеки един. За теб Симеон може да е бил майка, за мен и семейството ми бе мащеха. За останалите да не говорим. Ако все пак трябва да кажа по времето на кой премиер съм бил най-добре, то това без никакво съмнение е Филип Димитров. Но не му дължа благодарност. Само ще попитам някои от изказалите се кой им върна земите и горите. Друг е въпросът защо.

Ако живеехме в нормална държава, би следвало да знаем кой ни управлява само от обща култура и да не ни пука от това, точно както е в истински развитите страни. Но тая държава никога в историята си не е била нормална, все е била наопаки. Такова все е било и населението ? - избира си с ентусиазъм някаква пасмина за управници, а псуването започва още на излизане от избирателната секция. Не виждам никаква разлика между Костов, Младенов, Симеон, Станишев, Попов, Борисов - уж все и само за благото на другите мислят, а тези други все пре*бани остават.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е направено с цел много отдавана,не се заблуждавайте,че при Него икономиката вървяла нагоре.И той е слуга на онези които управляват света задкулисно.Той е поредната тяхна пионка и си изигра ролята перфектно.Затова сега всички плащаме цената с нашия труд.Симеончо и всички национални предатели като него заслужават само едно БЕСИЛО.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...Според мен при Симеон нещата вурвяха нагоре....

Защото при приватизацията на Костов все пак влязоха някакви пари в държавата и предприятията заработиха отново. От приватизацията на БТК по времето на царя, също. Отделен е въпросът доколко чисти са самите сделки. Но царят направи едно - даде власт на обкръжението си да граби и те се възползваха. Същото, което правиха след това тройната коалиция и което прави сега Боко. Просто по времето на царя все още имаше някакви ресурси, които сега вече са в нечии джобове. Да не забравяме, че по времето на царя Тиквата беше главен секретар и успя да избие доста сериозна част от конкуренцията си за наркопазара. Така че и неговото правителство е същото като сегашното и като предното.

...Хиляда пъти предпочитам тия гори да са на Симеон, а не на генерала....

За народа е все същия уй. Бойко иска да ги застрои, а царя си върти далаверите с Доган и опожаряват горите и после ги секат. Ако си спомняте по негово време имаше най-много пожари. Така че дали е застроена, или опожарена, все тая, пак няма да я има гората.

...Симеончо и всички национални предатели като него заслужават само едно БЕСИЛО.

При това пред народното събрание и да го предават по БТВ същите ония частни "журналисти". Впрочем в Китай така правят и неслучайно скоро ще станат водещата икономическа сила.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...