Премини към съдържанието

    Препоръчан отговор


    Добър ден!

    Не мислех, че ще ми трябва помощ относно компютъра ми, но уви. Използвам Dell Optiplex 745 вече от 4 години и никога не ми е правил проблем, но сега забива през 10на минути. Понеже съм Freelance Designer използвам доста фотошоп и вчера ми трябваше, та пуснах го, но ми се стори изключително бавен. Компа почна да насича, това се беше случвало и преди, защото имах отворени 10 и повече флаш линка. Та изведнъж компютъра засече много яко и реших да го ресна. При рестарта почна едно 10 минутно включване на компютъра, но после всичко си беше окей. Тази сутрин като си включих компютъра пак зареждаше супер бавно, но този път се рестартира. Изчистих го от прах, включих го и пак. Компютъра е преинсталиран преди 2 месеца, но мисля, че е софтуерно, защото всички градуси са си в нормата. Когато заби за пореден път при включването се появи нещо от сорта

    Drive 0 not found: Serial ATA, SATA-0 Alert! Failed to detect one or more during POST. Strike F1 key to continue. F2 key to run the setup utlility, or press F5 to run onboard diagnostics.

    (нещо такова).

    Та някакви идеи от какво се е причинило това забавяне и забиване на компютъра?

    Поздрав.

    Редактирано от Nickchou (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    От многото рестарти,ти се е разстроил БИОС-а. Освен това, виж кабелите на хард диска или оправи последователността на бутването от БИОС-а. Вероятно търси някакво друго устройство и чак като се убеди, че го няма подкарва харда...

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Кабелите са си в ред.Оправих буут ордера. Пак забива и е бавен.

    Редактирано от Nickchou (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Бавенето обикновено води към HDD. Опитай някой от тестовете и сподели резултатите...

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Drive 0 not found: Serial ATA, SATA-0 Alert! Failed to detect one or more during POST. Strike F1 key to continue. F2 key to run the setup utlility, or press F5 to run onboard diagnostics.


    Вероятно проблем с хард диска или кабелите на хард диска. На първо време изключете компютъра от мрежата, извадете кабела, който свързва хард диска с дъното, и го поставете отново, за да елиминираме проблем с лош контакт. Да се надяваме, че е от това, иначе вероятно е проблем с хард диска. Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Направих го и пак крашна. Сега ще направя някой тест. EDIT Преинсталирах уиндоуса и всичко е окей. ;д (за сега)

    Редактирано от Nickchou (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.