Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Нико_

Проблем С Компютър

Препоръчан отговор


Здравейте,от вчера когато пусна компютъра иконите не се появяват, а само картинката която съм сложил на десктопа,няколко пъти го рестартирах,почистих го,но иконите така и не се появяват,и преди го е правило това но много рядко и се е оправяло,мисля,че трябва да се преинсталира,но дайте първо вашите съвети,с уиндоус хп съм.Благодаря много !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Десен бутон на мишката => Arrange Icons By => Show Desktop Icons

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не става не е от това,въобще не мога да натискам каквото и да е било с мишката по десктопа

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А в Safe Mode какво е положението?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко съм тъп, и не знам как да го отворя ?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко съм тъп, и не знам как да го отворя ?

Рестартираш компютъра, непосредствено при стартирането на Windows натискаш F8 и го задържаш, докато ти се появи меню, откъдето да избереш Safe Mode.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е избрах го,всичко се уголеми,иконите пак ги нямаше рестартирах,върна се старата визия на компютъра,но иконите пак ги няма :no-no:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятните причини както омазана операционна система така е възможно и вирус да е.

Като ти ги няма бутоните предполагам и старт менюто не можеш да отвориш, ако е така направи това което те е посъветвал gothicrock влез в сейф мод там ако нещата са ок или иначе казано виждаш икони по десктопа и можеш да влезнеш в старт менюто възстанови системата от предходна дата.

Start меню > All Programs > Accessories > System Tools > System restore

Преди това можеш да опиташ и нещо друго докато си в менюто от където се избира Save mode там имаш една опция "Last Known Good Configuration" опитай първо с нея.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Под Safe Mode опита ли да пуснеш иконките с командата с мишката?

Иначе проблемът може да се дължи и на зловреден софтуер и в такъв случай може да се пусне една тема в този раздел, като се следват инструкциите от този пост.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В Save Mode нищо не стана,иконите не се появиха,и с Last Known Good Configuration нищо не стана

Мисля да преисталирам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А от Start Menu можеш ли ръчно да стартираш някоя програма?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пускай една преинсталация , на баджо лаптопа в разстояние на една седмица два пъти хваща тоя вирус , играх си с какво ли не и не можах да махна гадта - но беше само от спортна злоба - по малко време ми отне преинсталацията - защото пък аз имам правило System restore да го забранявам веднага щом го инсталирам . Въпреки че беше със законен нод 32 гадта се лепеше и двата случая от един и същи сайт за нумизмати - по негови думи . Казах му да не влиза повече там и да иде някой ПС клуб и от там да пробва :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

start > run > пишеш explorer.exe > натискаш enter И след това или пробваш със system restore, или start > run > cmd > enter > пишеш chkdsk /r > enter и рестартираш

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чрез Таск Мениджър мога да пускам програми

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само дето това не е хардуерен проблем, а хардуерен........

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато стартираш explorer.exe от Task Manager - а, именно както ти каза колегата, то какво е положението?

Показват ли се иконите?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо не пуснеш тема тук ? Колегите са компетентни и ще могат да помогнат. Поздрави

П.П: Първо прочети важните теми в раздела и после действай.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

start > run > пишеш explorer.exe > натискаш enter

И след това или пробваш със system restore, или start > run > cmd > enter > пишеш chkdsk /r > enter и рестартираш

С първото не става изписва ми че не може да отвори explorer.exe а при второто ми изписва chkdsk /r cannot run because the volume is in use by another process.Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts ? Сигурен ли си че трябва да дам на Yes

Когато стартираш explorer.exe от Task Manager - а, именно както ти каза колегата, то какво е положението?

Показват ли се иконите?

Когато стартираш explorer.exe от Task Manager - а, именно както ти каза колегата, то какво е положението?

Показват ли се иконите?

Не въобще не го отваря,изписва че не може да го отвори

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направо преинсталирай! Много е омазана работата!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо не пуснеш тема тук ? Колегите са компетентни и ще могат да помогнат. Поздрави

П.П: Първо прочети важните теми в раздела и после действай.

Защо не пуснеш тема тук ? Колегите са компетентни и ще могат да помогнат. Поздрави

П.П: Първо прочети важните теми в раздела и после действай.

Не знам дали става въпрос за вирус

Утре ще преинсталирам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте ! Какво има толкова да се коментира по тази тема така и не можах да схвана .Възможните причини са 2 . 1. Зловредни обекти 2. "Омацанана" ОС И в двата случая за да е спокоен автора при бъдеща работа е да си преинсталира ОС ,но при всички положения преди да го направи трябва да потърси възможност за проверка за вируси . Да не се окаже както много пъти сме ставали свидетели на това, "лошия " файл да е на другия дял и проблема да си остава и след 5 инсталации. Темата според мен може да бъде преместена в друг раздел и там колегите да се опитат да помогнат на автора поне с проверката за зловреден код , а пък след това той сам да си прецени какво ще направи . Лек ден на всички писали и четящи тази тема !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
niki_koso96, преинсталирай като махнеш всички дялове и създадеш нови такива. Ако има вируси така ще ги сравниш със земята.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мерси много сега първо трябва да намеря начин да проверя за вируси, и утре пристъпвам към преинсталация как ще се оправя с тези дялове не знам,за първи път ще ми е,дано успея.Благодаря пак на всички,които се опитаха да ми помогнат ! :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Ivailo Mihalev
      Здравейте! 
      От известно време имам проблем със зареждането на определени страници в интернет.Винаги ми излиза ''няма достъп до интернет'' а реално имам интернет. Имам втори компютър който е на същия интернет и при него няма никакъв проблем със зареждането на определени страници.Реших че имам някакъв вирус и сканирах с Malwarebytes Premium и той откри няколко заплахи след което ги изтрих но нямаше резултат.Долу-горе 50% от страниците не ми ги отваря.


      Поздрави!

    • от nedqlkow
      Здравейте,
      от известно време имам проблем с Microsoft Word, който меко казано ми създава главоболия в ежедневната работа. Версията, на програмата, която се използва в компанията, в която работя е 2007, а проблемът се състои в следното:
      При получаване на имейл, съдържащ word файл и отварянето на въпросния файл, въпреки че изпращащия е спазил всички разстояния между думите, препинателни знаци и т.н(проверено на неговия компютър), при мен текстът на места излиза слят, без абсолютно никакво разстояние между думите. Съответно трябва всеки път да го проверявам и да разделям думите една от друга. На пръв поглед не е кой знае колко сериозен проблем, но когато говорим за документ, който съдържа 20-30 страници, определено бих казал, че е доста досадно и най-вече води до загуба на излишно време.
      Някой има ли някаква идея на какво би могъл да се дължи въпросният проблем и как бих могъл да се справя с него? Версиите на програмите са еднакви, шрифтът, който се използва е Times New Roman. Ще бъда изключително благодарен на всеки, който се включи
    • от xXx*Triple*xXx
      Добър вечер колеги !!! От няколко дни имам един много странен проблем който преди НИКОГА не ми се е случвал и незнам вече към кой да се обърна за помощ,защото не ги разбирам много проблема може да е от от дънната платка от захранването видеокартата или някоя плочка рам да прави проблеми !!! Но нека да не гадая а да ви споделя проблема и се надявам някой от вас да може да помогне !!! Проблема започна когато чаках да ме пусне в игра на League докато бях в Loading Screen екрана стана черен компа заби рестартирах го след като зареди ми излезе прозорец с надпис :
      Сигнатура на проблем:
        Име на проблемно събитие:    BlueScreen
        Версия на ОС:    6.1.7601.2.1.0.256.1
        ИД на езикова променлива:    1026
      Допълнителна информация за проблема:
        BCCode:    124
        BCP1:    0000000000000000
        BCP2:    FFFFFA8004CF98F8
        BCP3:    0000000000000000
        BCP4:    0000000000000000
        OS Version:    6_1_7601
        Service Pack:    1_0
        Product:    256_1
      Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
        C:\Windows\Minidump\102018-17531-01.dmp
        C:\Users\COMPUTER\AppData\Local\Temp\WER-41546-0.sysdata.xml
      Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
        http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402
      Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
        C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt
      А когато отворих Event Viewer в графата на Errors имаше един BugCheck Event 1001 който изглеждаше така :
      Компютърът е рестартиран от проверка за грешки. Проверката е: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xfffffa8004d598f8, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000). Разтоварването е записано в: C:\Windows\Minidump\102018-18375-01.dmp. ИД на доклада: 102018-18375-01.
      И 4  Event ID 18 WHEA Logger които изглеждаха така :
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 0
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 1
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 2
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 3
      Проверих температурите на процесор/видеокарта/харддиск всичко си е ОК с тях Снощи направих system restore и след това всичко си беше наред цяла вечер не ми е правило проблем но днес същата работа когато отворя браузера или клиента на League екрана става черен и след рестарт ми дава прозорец с надпис :
      Windows се възстанови от неочаквано затваряне и отдолу следното :
      Сигнатура на проблем:
        Име на проблемно събитие:    BlueScreen
        Версия на ОС:    6.1.7601.2.1.0.256.1
        ИД на езикова променлива:    1026
      Допълнителна информация за проблема:
        BCCode:    124
        BCP1:    0000000000000000
        BCP2:    FFFFFA8004CF98F8
        BCP3:    0000000000000000
        BCP4:    0000000000000000
        OS Version:    6_1_7601
        Service Pack:    1_0
        Product:    256_1
      Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
        C:\Windows\Minidump\102018-17531-01.dmp
        C:\Users\COMPUTER\AppData\Local\Temp\WER-41546-0.sysdata.xml
      Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
        http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402
      Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
        C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt
      ето и частите на системата ако е нужно да се знае : Windows 7 64bit SP 1
      Процесор : Процесор
          Intel Xeon E5420 @ 2.50GHz  
      Оперативна памет
          4,00ГБ Двуканална-канална DDR2 @ 403 MHz 
      Дънна платка
          BIOSTAR Group G31-M7 TE
       Графика
      1024 MB ATI Radeon HD 4600 Series (Gigabyte) HD4670
      Storage
          232GB Western Digital WDC WD2500JD-55HBC0 ATA Device (SATA)
      Силно се надявам проблема да не е сериозен и да не се налага подмяна на някой компонент,защото в момента нямам финансовата възможност
      P.S. - Незнам дали тази вечер отново ще мога да вляза да отговоря на въпросите ви понеже този проблем с черен екран започна да го прави и когато вляза в браузера Ако не стане от компа ще пиша от телефона !!! Мерси Предварително на всички които ми помогнаха да реша проблема !!!
       
       
       
    • от Ramiram
      Здравейте. Казвам се Рамин и имам един въпрос.
      Имам телефон Nokia с Windows 8.1 и наскоро случайно деинсталирах някои приложения от телефона. Опитах се да ги изтегля от Windows Store, но за съжаление те вече не са достъпни за моя тип телефон. Бихте ли ми казали как мога да изтегля тези приложения и откъде?
    • от barbuncela
      Здравейте!  Не знам какво да правя!
      Имам два лаптопа, единия в стаята, другия в кухнята. Рутера преди време го смениха тези от Мтел, някакъв HUAWEI, нямам достъп до него. От известно време този в кухнята започна да губи сигнала. Излиза удивителна на иконката за мрежата. Забранявам адаптора на WI-FI, разрешавам го, оправи се, кара няколко минути и пак удивителна! Хванах се за драйверите...и по-стари, и по нови, никаква промяна. Помислих си...мамка му хардуер! Сложих една флашка WI-FI, работи на пушка! Лаптопа е на три метра от рутера, през вратата на кухнята, стени няма.Другия лаптоп в стаята на около 5-6 метра през стената, няма проблем. Преди няколко дена спря нета, някакъв проблем...Реших да се вържа с тоя на съседа...Правим си тази услуга когато някой не си е платил сметката!    Хвана веднага. На 15 метра през 4 стени панел. По едно време нещо се сетих, махнах флашката и включих неговият си WI-FI. Моментално свърза, без проблем! И си работи! Пуснаха нета. Въртях антените на моя, нищо и половина. А онзи в стаята си работи.
      Естествено се обаждам На Мтел и обяснявам случката. Слушах 5 минути музика, обажда ми се мацката и ми обяснява, че са проверили, да включа и изключа рутера и т.н. Тоя номер съм го правила много пъти не става. При тях всичко било наред!?   Тръгна нета за около час и пак удивителната!   Пак се обадих, пак същото, при тях проблем нямало?!?! С този на съседа връзва моментално хем е доста далече!
      Тая сутрин кара 30 минути, и сега съм пак с флашката! Домашния комп дето си е с кабел от рутера, проблем също няма! 
       Не знам какво да правя?                                                                
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.