Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте,от вчера когато пусна компютъра иконите не се появяват, а само картинката която съм сложил на десктопа,няколко пъти го рестартирах,почистих го,но иконите така и не се появяват,и преди го е правило това но много рядко и се е оправяло,мисля,че трябва да се преинсталира,но дайте първо вашите съвети,с уиндоус хп съм.Благодаря много !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не става не е от това,въобще не мога да натискам каквото и да е било с мишката по десктопа

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко съм тъп, и не знам как да го отворя ?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко съм тъп, и не знам как да го отворя ?

Рестартираш компютъра, непосредствено при стартирането на Windows натискаш F8 и го задържаш, докато ти се появи меню, откъдето да избереш Safe Mode.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е избрах го,всичко се уголеми,иконите пак ги нямаше рестартирах,върна се старата визия на компютъра,но иконите пак ги няма :no-no:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятните причини както омазана операционна система така е възможно и вирус да е.

Като ти ги няма бутоните предполагам и старт менюто не можеш да отвориш, ако е така направи това което те е посъветвал gothicrock влез в сейф мод там ако нещата са ок или иначе казано виждаш икони по десктопа и можеш да влезнеш в старт менюто възстанови системата от предходна дата.

Start меню > All Programs > Accessories > System Tools > System restore

Преди това можеш да опиташ и нещо друго докато си в менюто от където се избира Save mode там имаш една опция "Last Known Good Configuration" опитай първо с нея.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Под Safe Mode опита ли да пуснеш иконките с командата с мишката?

Иначе проблемът може да се дължи и на зловреден софтуер и в такъв случай може да се пусне една тема в този раздел, като се следват инструкциите от този пост.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В Save Mode нищо не стана,иконите не се появиха,и с Last Known Good Configuration нищо не стана

Мисля да преисталирам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пускай една преинсталация , на баджо лаптопа в разстояние на една седмица два пъти хваща тоя вирус , играх си с какво ли не и не можах да махна гадта - но беше само от спортна злоба - по малко време ми отне преинсталацията - защото пък аз имам правило System restore да го забранявам веднага щом го инсталирам . Въпреки че беше със законен нод 32 гадта се лепеше и двата случая от един и същи сайт за нумизмати - по негови думи . Казах му да не влиза повече там и да иде някой ПС клуб и от там да пробва :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

start > run > пишеш explorer.exe > натискаш enter И след това или пробваш със system restore, или start > run > cmd > enter > пишеш chkdsk /r > enter и рестартираш

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само дето това не е хардуерен проблем, а хардуерен........

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато стартираш explorer.exe от Task Manager - а, именно както ти каза колегата, то какво е положението?

Показват ли се иконите?

Редактирано от programings (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо не пуснеш тема тук ? Колегите са компетентни и ще могат да помогнат. Поздрави

П.П: Първо прочети важните теми в раздела и после действай.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

start > run > пишеш explorer.exe > натискаш enter

И след това или пробваш със system restore, или start > run > cmd > enter > пишеш chkdsk /r > enter и рестартираш

С първото не става изписва ми че не може да отвори explorer.exe а при второто ми изписва chkdsk /r cannot run because the volume is in use by another process.Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts ? Сигурен ли си че трябва да дам на Yes

Когато стартираш explorer.exe от Task Manager - а, именно както ти каза колегата, то какво е положението?

Показват ли се иконите?

Когато стартираш explorer.exe от Task Manager - а, именно както ти каза колегата, то какво е положението?

Показват ли се иконите?

Не въобще не го отваря,изписва че не може да го отвори Редактирано от niki_koso96 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направо преинсталирай! Много е омазана работата!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо не пуснеш тема тук ? Колегите са компетентни и ще могат да помогнат. Поздрави

П.П: Първо прочети важните теми в раздела и после действай.

Защо не пуснеш тема тук ? Колегите са компетентни и ще могат да помогнат. Поздрави

П.П: Първо прочети важните теми в раздела и после действай.

Не знам дали става въпрос за вирус

Утре ще преинсталирам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте ! Какво има толкова да се коментира по тази тема така и не можах да схвана .Възможните причини са 2 . 1. Зловредни обекти 2. "Омацанана" ОС И в двата случая за да е спокоен автора при бъдеща работа е да си преинсталира ОС ,но при всички положения преди да го направи трябва да потърси възможност за проверка за вируси . Да не се окаже както много пъти сме ставали свидетели на това, "лошия " файл да е на другия дял и проблема да си остава и след 5 инсталации. Темата според мен може да бъде преместена в друг раздел и там колегите да се опитат да помогнат на автора поне с проверката за зловреден код , а пък след това той сам да си прецени какво ще направи . Лек ден на всички писали и четящи тази тема !

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
niki_koso96, преинсталирай като махнеш всички дялове и създадеш нови такива. Ако има вируси така ще ги сравниш със земята. Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мерси много сега първо трябва да намеря начин да проверя за вируси, и утре пристъпвам към преинсталация как ще се оправя с тези дялове не знам,за първи път ще ми е,дано успея.Благодаря пак на всички,които се опитаха да ми помогнат ! :)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от transcend92
      със Intel 2300 съм ядрата стигат до 65 градуса
      със един вентилатор на кутията съм 
      това става когато играя игри 
      играя Fortnite, PUBG със Nvidia - 1050ti 4gb 
      PC кутия е на Raidmax Vortex V4 404WBG
      ето и снимки

      какво трябва да направя за да не стига тези температури докато играя
      имам опция за още 3 вентилатора 
      2 x 120 мм (опционален, отпред)
      1 x 120 мм (опционален, отгоре)
      ако сложа тях ще си реша ли проблема ?
       
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.