Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

aninfid

Без Думи...

Препоръчан отговор


Обществена тайна е, че положението на младежите в България е мизерно. Пият, пушат и до наркотици прибягват.

Ето ви една история.

Вчера, около 18:00 се разхождах из града, в поредната улица където къщите са толкова мизерни, че се чудя как не са се разпаднали, а между тях на места се срещат бели дворци с „BMW“ паркирани отпред. Не, че няма гараж, но хората трябва да се хвалят явно. Както се разхождах из града, за да видя какво се е променило, и какво не е попаднах на съседа, който ме покани малко по-късно да отида с него и няколко други където се събират. В случая говорим за футболното игрище на училището. Училището е в сравнително добро състояние, но не знам как е от вътре - не съм влизал там от 4 години, защото не уча там.

По спомени, тъкмо бяха обновили класните стаи, но коридорите във ужасно състояние.

На игрището имаше около 40 човека, млади на по 12-13, и такива на по 21-22, приблизително. Основно представители на мъжкия пол, но имаше и няколко момичета на по 15-16. Бих казал, кифли. Не можех да кажа, че това са Българките, най-красивите на земята, в онзи момент даже си мислех, "Португалките са по-добре от тези... същества".

Вече около седем вечерта, все още ритаха, а в почивките пушеха или пиеха. Имаше една бира и водка. Предложиха ми цигари и алкохол, които подсъзнателно (ако може да се изразя по този начин) веднага отказах. В този момент попитах няколко познати случайно да има някой който да не пуши, и да не пие. Отговора не бе посочване с пръст към някакъв 12 годишен, той не пиел и не пушил. Име и един на моята възраст който САМО пиел.

За мен това беше фрапиращо. Може би защото не съм свикнал на този тип живот, в Португалия няма да видиш да се събират хора на моята възраст и да пият или пушат. Даже рядко се събират.

Естествено, тук в България не е така, което хич не ми харесва. Ако в последните 4 години аз бях останал тук, сигурно щеше да не бъда много по-различен. Всъщност, когато казах, че не пия и не пуша ме изгледаха все едно съм извънземно и се изсмяха, все едно е шега. Отново им казах, че не пия и не пуша, тогава вече ме попитаха - „Щом не пиеш и не пушиш, за какво живееш бе? То това не е живот“.

Е, утре може и да спомена още нещо (ако имам време), тук се стъмва вече, както и при повечето от вас... в България.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нека всеки да прави каквото си иска и да живее както сам сметне за най добре. Другото не е живот. Не и техния, не и моя, не и твоя. Въпрос на вкус. Пуша и пия - от ранна детска възраст. Защото така съм поискал. Доволен ли съм? Когато правя нещата така както аз искам а не както ги вижда някой друг, винаги съм доволен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да така е. Положението на младите в БГ е зле и не случайно си фрапиран. Повечето то тях пия, пушат, използват наркотици. Излизат необразовани от училище, даже има и случаи, когато даже не завършват средното си образование. Проблема все още не се е показал в пълните си граници. Не знам какво трябва да се случи в БГ, че да се вземем в ръце.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами какво да кажа - обществото в което живеем е такова.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И това даже не е статистическа извадка. Сещаш се - хора всякакви.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.