Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рестарт след рестарт и син екран!

Featured Replies

Привет на всички.Всичко започна след постоянен рестарт на системата.Не ще да зареди и толкоз. Реших преинсталация.Да ама не.Стига до Уиндоус стартъп и син екран с общи приказки за ъпдейт на БИОС, драйвери и т.н.И тъй като съм на НТФС с буут дискета на Партишъна направих формат на системния дял.И отново започвам да инсталирам на чисто.Да ама не.Пак този син екран със съобщение:

STOP:0x0000007e(Cx0000005,0x8084278e,0xF9e8430c,0xF9e8400c)

Идея си нямам какво означава.Помагайте ;);):wors:

Досега този инсталационен диск правил ли ти е проблем...?

пробвай с един chkdsk /f

или си изтегли програмката Memtest86+ V1.65

http://www.memtest.org/download/1.65/memte...1.65.floppy.zip

Правилно ли си записал грешката защото никъде из Google или Microsoft нямаше съвсем точно твоя проблем

http://search.microsoft.com/results.aspx?m...rst=1&FORM=PEME

Може да е конфликт с някой драйвър затова е добре да се пуска често един Driver Verifier Manager и се проверява от време на време състоянието на Device Manager-a...

Akо е хардуерен проблем трябва да се тестват всички компоненти примерно с SpeedFan ,Stress Prime 2004 ,PCMark05...

Биос-а флашвал ли си го...?

Вземи да му удариш един "Load Default Settings" или "Load Setup Default"

Провери си захранването...

Пробвай "Last Good Know Configuration"

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Привет на всички.Всичко започна след постоянен рестарт на системата.Не ще да зареди и толкоз. Реших преинсталация.Да ама не.Стига до Уиндоус стартъп и син екран с общи приказки за ъпдейт на БИОС, драйвери и т.н.И тъй като съм на НТФС с буут дискета на Партишъна направих формат на системния дял.И отново започвам да инсталирам на чисто.Да ама не.Пак този син екран със съобщение:

STOP:0x0000007e(Cx0000005,0x8084278e,0xF9e8430c,0xF9e8400c)

Идея си нямам какво означава.Помагайте ;)  ;)  :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Аз имах подобен проблам преди месец. При мен стигаше до логон и син екран. Преинсталирах - същото. Оказа се че хард диска се беше повредил хардуерно и решението беше да си купя нов хард.

Това си мирише на хардуер,рам,някой вентилатор.За мен не е от ОС.Същия проблем правеше на компа от който пиша сега и се оказа,че е изгърмял РАМ-паметта.

• Автор

Благодаря на отзовалите.Не е памет-нова е и е тествана.Не съм флашвал БИОС-а и грешката е дословно преписана.Итъй като от хардуер почти не разбирам май ще трябва да го нося на доктор.Ако има други идеи-моля ;)

Благодаря на отзовалите.Не е памет-нова е и е тествана.Не съм флашвал БИОС-а и грешката е дословно преписана.Итъй като от хардуер почти не разбирам май ще трябва да го нося на доктор.Ако има други идеи-моля ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Ще те посъветвам да си провериш хард диска с една профи програмка за целта ( MHDD ) > http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...t=0#entry148897

100% имаш хардуерен проблем предполагам че нещо от биоса може да е - върни стандартните настойки в биоса и пак се пробвай и виж рамта ако е 400Мхз и е сложено на ауто пак може да прави някви проблеми ако са 2платки такаче ги сложи просто на 400

Ще те посъветвам да си провериш хард диска с една профи програмка за целта ( MHDD ) > http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...t=0#entry148897

<{POST_SNAPBACK}>

Лош(и) сектор(и) на хард диска, според мен. sad.gif

• Автор

Благодарности на всички.Тъй като машината е в гаранция ще им я пратя да я инспектират.Аз съм софт специалист и наистина от хард не разбирам.Но ако имате програмки за изследване на компоненти -хард, графична карта и т.н ще съм Ви благодарен ако ми ги предоставите за ползване. :wors:

Не е зле да четеш внимателно постовете за да се избегнат повторения.А линковете ще си намериш в търсачката или тук че нямам време сега:

Akо е хардуерен проблем трябва да се тестват всички компоненти примерно с SpeedFan ,Stress Prime 2004 ,PCMark05...добавям Riva Tuner ,Prime95 ,BurnInTest 5.0 ,Everest Ultimate Edition ,SiSoftware Sandra 2005 SR3 Build 1069...

Кодът на грешката можеш да провериш и тук:

http://aumha.org/win5/kbestop.php

(ako не си видял ето повтарям)

Щом си софтуерен специалист ще се оправиш !!! :wors:

Това ми мирише ма RAM памет дефектна!!

robertincho радвам се че се опитваш да помогне и си ровил из "чичко" Google ,но както виждаш симптомите не са същите...

SYMPTOMS

After you upgrade your computer to Windows XP, you may receive the following STOP error message:

STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0x804E518E, 0xFC938104, 0xFC937E04)

SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED

• Автор

Привет отново.Наистина не открих тези симптоми.До тук каква я свърших.С Партишъна конвертнах на ФАТ32 и форматирах С-то.За всеки случай форматирах и с буут дискета 98.И отново пуснах ХР.Не ще и не ще.Опитах да сложа 98-ца.С много мъчения стана след което опитах да направя ъпгрейд до ХР, но отново същата грешка.Не е памет 100%.

Опита ли от друг диск с Windows XS PS2...

Провери ли хард диска за грешки...

Какъв ти е харда - поддържа ли Serial ATA (защото ако поддържа и си с драйвъри на SiliconImage 3112r oще при стартирането на операционната система се предлага бутончето F4 - за Биос Phoenix-Award и си правиш Low-Level Format - който трае около час за 80 GB HDD...той ще изтрие всички partitions ,ще се опита да оправи bad sectors ,и ще презапише информацията от рода на Verify And Re-zero HDD на Western Digital)

Каква ти е цялата система и какво ти е захранването.Виж дали компонентите са добре охладени...вентилаторите дали работят коректно.Има ли звук някакъв който да се издава от кутията и какъв...Направили настройките на Биос-а стандартни (за phoenix-award това става най-често с бутона F7 за дъна със Socket A)

Провери и дали видеокартата ти е сложена правилно в слота-извади я и пастави пак,като след това завий болтчето....Имах подобен проблем преди три седмици и се оказа от това... sad.gif и аз както теб пробвах всички тези конвертирания и смени и тестове на памети и тн.Накрая се оказа,че съм забравил да пъхна добре видеокартата докрай в слота..... sad.gifsad.gifsad.gif тъпо,а?

• 2 години по-късно...

Здавеите искам да попитам някои от вас знаели каде мога да си изтегля Windows XS PS2...... за да си прйинсталирам Windowsа. Благодаря предварително (MS)

Здавеите искам да попитам някои от вас знаели каде мога да си изтегля Windows XS PS2...... за да си прйинсталирам Windowsа. Благодаря предварително (MS)

Никой няма да ти напише,понеже е против правилата.

http://microsoft.com

http://msdn.com

цъкни на някой от линковете, иска регистрация.. ;)

Редактирано от sanddaemon (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.