Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Препоръчан отговор

Живеем в бурни години. Свидетели сме на неспокойни времена – последните години ни заляха „революции“ пъстри и многоцветни всякакви – то не бяха нежни (но не по-малко трагични), то не бяха оранжеви, пролетни и прочие, то не бяха „бунтовници“ и „терористи“ изфабрикувани с много пари. И всичко това за сметка на хората и на техния разрушен живот.

Кому е нужно всичкото това безредие и „революционност“!?

На кой слънцето все не му стига, нито зелената трева, нито синьото небе и детския смях!?

Кой все ламти за още, защото все е празен отвътре, позинала черна дупка, и иска, иска... цялата земя да погълне в кървавата си паст!?

Може би резултатите от тези добре режисирани съвременни революции ще ни покажат Кой стои зад всичко това!? – да видим нашата многообещаваща нежна революция какво ни донесе в крайна сметка (като оставам лозунгите и бла бла настрана):

- Донесе ни световните марки хранителни вериги и супермаркетите им – все монополи.

- Донесе ни световните телекомуникационни гиганти и техните дъщерни офиси.

- Донеси ни петролните монополи и техните монополни бензиностанции

- Донеси ни световните енергийни монополи и техните дъщерни електрически и газоснабдителни, и въгледобивни компании, и т.н. и т.н.

- Донесе ни поробването от световните банки и техните местни филиали

- Донесе ни огромна бюрокрация за изд ържане – и местна национална, и европейска наднационална

- Донесе ни двойно, че и тройно правителство, което да храним – нашето родно българско + европейското + техните надправителствени господари Световната банка и Международния валутен фонд + техният единствен Господар Частната банка „Федералният резерв на САЩ“ .

С една дума, накъдето и да се обърнем, сме хванати в капана на Централизиращата глобализация и протежирания от нея монополизъм с налаганите силово негови цени, договори, условия.

Какво ни отне нашата нежна революция!?

- Отне ни едва прохождащия български бизнес, който систематично и политически бе унищожаван от централизирано нарочена убийствена данъчна политика и непосилни данъци, незаависимо от кухите обещания за „пазарна икономика“

- Отне ни пенсиите и здравното осигуряване и ги превърна в подаяния по милостинята на правителството

- Отне ни покупателната способност

- Отне ни самостоятелността и личната независимост чрез привърз ване към чужди политики и чужди войни

И каква стана тя!? – като теглим чертата на равносметката под този нерадостен сбор, излиза, че нежната революция ни „приобщи“ към кюпа на Глобализираните безличности без своя идентичност, индивидуалност и самостоятелност, но за сметка на това уеднаквени консуматори на едни и същи монополни стоки и услуги, промивани мозъчно с една и съща поп и хомокултура на насилието и грозотията, на агресията и човеконенавистничеството. В кюпа на наемните слуги, които нямат право на свой бизнес, своя национална идентичност и свое право на избор, в стадото на овцете за стригане и доене, които освен това и нямат право да се размножават и раждат живот с налагането върху тях на хомосексуалния начин на живот.

Скорошните революции по света, и тези, които отминаха, и тези, които сега са на ход в умела външна режисура – като например Сирийският уж „бунт“, подготвят Новото време на Икономическия империализъм!

Завоалираните интереси, които открай време управляват света чрез кръв и насилие, разпалване на ненужни войни и революции, установяване на кървави диктатури под всякаква форма: и монархична, и военна, и пролетарска, и националсоциалистическа (или просто социалистическа ), непрекъснато усъвършенствуват своите методи на поробване. Защото те са запомнили, че някога ти си се разбунтувал и възроптал срещу робията и слугинажа. И сега се налага отново и отново да те излъжат, сплашат, приспят вниманието ти чрез нови и по-рафинирани средства: като например Лъжата за „Демокрацията“ и „Пазарната икономика“!

Защото така прокламираната демокрация се оказа всъщност „тълпокрацията на овчедушните“, скрита зад примамливите лозунги за върховенство на мнозинството, представлявано разбира се от умелите манипулатори политиците и техните кукловоди световните финансисти.

Като се пропуска основният момент – че мнозинството не е никакво мнозинство, ако не се състои единствено и само от ярки и независими човешки индивидуалности. А ярката и независима човешка автентичност не се подчинява на тълпата и не жертва живота дори и на едно единствено човешко същество в името на измислени мнозинства.

Мнозинството не съществува в Живота и няма такова същество със своя душа, наречено Мнозинство.

Мнозинството е политическа измислица, с която да се налага волята на завоалираните интереси над отделните човешки индивиди. Тази измислица е в основата на всички обществени режими досега – като се почне от робовладелския и се стигне до днешната „демокрация“, които без изключение, са давали право на политиците да насилват отделното човешко същество и да му налагат своите мерки и закони.

Новата демокрация на днешното време обаче, е къде по-рафиниран метод , отколкото която и да е старовремска и нетолкова старовремска диктатура. При Новата демокрация не е нужно да имаш отделен диктатор, или диктаторска фамилия/клан, или диктаторска партия (пък било то и на пролетариата). При Новата демокрация правилата се налагат от институции, колкото по-световни и глобални, толкова по-добре – като например Световната банка, Световната здравна организация, Световната световност и така нататък, и така нататък.

... докато се стигне до световното правителство, за което все по-често се говори – за да свикнат хората с идеята.

Най-напред се започва с регионални съюзи – например Европейският Съюз, или предстоящият Арабски съюз. След това тези регионални съюзи се превръщат от чисто политически в икономически, така, че да улеснят налагането на новия икономически империализъм в световен план.

А икономическият империализъм не се задоволява с отделни страни и национални правителства – икономическият империализъм иска всичко и всички! Защото Икономическият империализъм е Новото царство на корпорациите – монополи, които се нуждаят от свое световно правителство и световна армия, както и от световно организирана религия, които да му проправят пътя.... като обезличат и обезкуражат хората чрез кървави революции и разпространението на световен „тероризъм“, като превърнат хората в наемни слуги на световните корпорации и в безропотни консуматори на техните стоки и услуги.

И тук стигаме до следващата голяма илюзия на днешното време – Илюзията за пазарната икономика! Защото няма как да е пазарна една икономика, която се крепи от имперски и политически протекционизъм чрез кървави войни, изнасяне на революции, нападане на чужди страни и територии, поробване на чужди страни и пазари чрез подставени политически правителства, на които е възложено да унищожат местния бизнес и процъфтяващи пазари.

Защото Икономическият империализъм борави с много по-завоалирани методи за поробване – например данъчната система на една отделна страна:

- Като се въвеждат нови и нови данъци за ограбване на населението и съсипване на местния бизнес. Чудесен пример за такова рафинирано и завоалирано ограбване е Данък Добавена стойност. В една страна като нашата, където се прокламира на думи установяването на свободната пазарна икономика, без намесата и контрола на държавата, въвеждането на ДДС е удобен механизъм държавата на практика да контролира всяка търговска сделка в страната, като чрез ДДС от 20% държавата претендира за право върху всяка една пета от стойността на която и да е сделка.

И тъй като ДДС в крайна сметка се заплаща именно от крайния потребител, излиза, че всичко, което българинът си закупи, трябва да дели с държавата, разбирай за издръжка на правителството – и родното, и европейското, и т.н. Т.е. на всеки 10 домата, които си си купил, 2 си купил за правителството и си осигурил неговите заплати и бонуси. – Чисто, ясно и просто! Няма нужда да въздигаш кървави диктатори на власт, за да прокарват твоите интереси, а е достатъчно просто да действаш подмолно с подходящия финансов механизъм!

Едно световно правителство, подкрепяно от регионалните съюзи – правителства и националните правителства, ще може безпрепятствено да налага напълно централизирано и глобализирано каквито си данъци реши, да определя каквито си пенсии реши, да слага тавани и прагове на заплати и хонорари каквито си реши, да дава преференции на монополи, които си реши.

Ето защо Асад „трябва“ да падне – неговото време свърши. Та той дори данък ДДС не наложи в страната си, че и нито един световен монопол не е пуснал все още в Сирия – няма Макдоналдс, няма Завръщането на Батман, няма Метро.

Крайно време е Асад да си отиде и да дойдат къде по-послушните и ефективни в мракобесието „Мюсюлмански братя“, и заедно с другите „Мюсюлмански братя“ начело на другите арабски страни да си спретнат един послушно централизиран Арабски съюз / надправителствено правителство/! ... и да започнат най-сетне и арабите да ядат Макдоналдс, и да видят какво е това гей парад... и въобще да разберат от „демокрация“ и „пазарна икономика“, при това глобални!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Отговори 85
 • Създадено
 • Последен отговор

Та каква е темата? :rolleyes:

Темата е "Кому са нужни "нежните" пролетни кърваво оцветени революции!?"
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Темата е "Кому са нужни "нежните" пролетни кърваво оцветени революции!?"

Империализмът и революцията са неща от различен порядък и няма много общо между тях. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Империализмът и революцията са неща от различен порядък и няма много общо между тях. ;)

Ако не броиш взаимното им определяне и пораждане.

Без революции и красивите им лозунги за "свобода, братство, равенство" няма как да се намъкне и империализмът! ;)

Преди това е нужно да бъдеш приспан с хубави думи, останалото е просто следствие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Без революции и красивите им лозунги за "свобода, братство, равенство" няма как да се намъкне и империализмът! ;)

Революциите обикновено са срещу имперската по вид държава. ;)

Това, за което говориш, е нeщо много по-различно. :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Революциите обикновено са срещу имперската по вид държава. ;)

Това, за което говориш, е нeщо много по-различно. :P

Хайде, подскажи й правилният термин. Стига си я въртял, със словоблудства.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Революциите обикновено са срещу имперската по вид държава. ;)

Това, за което говориш, е нeщо много по-различно. :P

Различно само за обусловения да мисли по точно определен начин - в чернобелите краски на двойствеността и противопоставянето.

И революциите, и войните, и имперските държави, и диктатурите, и нарочените за "демокрации" са все продукти на едно и също нещо - на алчността човешка и желанието за повече... повече заграбено, повече отмъкнато... повече хора вкарани в стадото.

Защото човешката енергия е ценно нещо и мнозина искат да я владеят и да се облагодетелстват от нея.

Но само контролираната човешка енергия - до смърт се страхуват от онази неконтролируемата и неподатлива жизнена енергия на автентичните и осъзнати хора, които стават все повече и повече. С нарастването на населението на земята нараства и неговата жизнена сила и става все по-трудно за завоалираните интереси да владеят и контролират човечеството. И тогава в удобна услуга им идват кървавите революции с нежни имена, разпалените войни, предизвиканите конфликти и "терористични" акции.

А също и планираната раждаемост - чрез разпространяване на хомосексуализъм, например, или чрез въвеждането на сурогатното майчинство и приемните гей семейства.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И революциите, и войните, и имперските държави, и диктатурите, и нарочените за "демокрации" са все продукти на едно и също нещо - на алчността човешка и желанието за повече... повече заграбено, повече отмъкнато... повече хора вкарани в стадото.

Революциите и войните са процеси, докато имперската държава, диктатурата и демокрацията са структури. Проблемът е, че един и същи процес има съвсем различен смисъл в контекста на дадена структура. Или казано по-просто, революцията в имперската държава е различна от революцията в демократичната държава.

Та гледам пак правиш глобални заключения върху феномени, които са твърде разнородни.

А у нас не е имало нежна революция, а вътрешен преврат, който смени властта. :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Все едно чета Волен Сидеров от преди четири-пет години... и антиглобалистичните му идеи, но в по-хаотичен вариант. И отново без да се сочи смислена алтернатива. Всъщност алтернативата като връщане на държавното регулиране в икономиката, бе приета като консенсус още през 2009г. Но и то бе като един вид общ фронт срещу кризата, която засегна целия свят. Много шум се е вдигнал тогава щом дори и аз лаика съм го запомнила. В крайна сметка и най-големите противници на глобализацията разбраха, че светът вече не е същият и няма алтернатива.

п.п. А да, щях да се учудя, ако не бяхме стигнали до хомосексуализма…

п.п.п. Другата препратка, която ми изниква /освен Волен/, е Anne и нейните теми… Като надраскана грамофонна плоча.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като види, че няма активност по темите й, госпожата просто пуска същите неща, но преоблечени в малко по-различни думи..на пръв вид. И пак се почва със заучените лозунги, фрази, безсмислено дългите постове и менторското звучене.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Революциите и войните са процеси, докато имперската държава, диктатурата и демокрацията са структури. Проблемът е, че един и същи процес има съвсем различен смисъл в контекста на дадена структура. Или казано по-просто, революцията в имперската държава е различна от революцията в демократичната държава.

Та гледам пак правиш глобални заключения върху феномени, които са твърде разнородни.

А у нас не е имало нежна революция, а вътрешен преврат, който смени властта.

Независимо как ще наречеш една революция "нежна", или "оранжева", или "арабска пролет", или "октомврийска", или "френска", или "пролетарска деветосептемврийска" винаги става въпрос за преврат и за сменяне на властта... и за сменяне на една обществена структура на обществото с друга. Защото старите структури на поробване и контрол над хората рано или късно, но винаги се износват и компрометират. И не са толкова ефикасни в ограбването и контрола, тъй като хората се осъзнават.

Човечеството е видяло много кървави революции, и е преживяло много обществени структури, установени от тези революции и всички те са били грабителски и поробващи - без изключение!

Всъщност алтернативата като връщане на държавното регулиране в икономиката, бе приета като консенсус още през 2009г. Но и то бе като един вид общ фронт срещу кризата, която засегна целия свят.

И като добавим към това и фактът, че кризата бе изкуствено предизвикана от банките и че именно банките са най-облагодетелствани от антикризисните мерки на правителствата чрез гласуване на милиарди евро помощи от данъците на хората, картинката става пълна и ясна.

Изобщо кризите, било те икономически, или политически под формата на революции и военни конфликти, винаги са наливали вода в мелницата на завоалираните интереси!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересите - те възникват от потребностите ни и мотивират поведението ни. Дори значението на думата интерес идва от съотношението на организъм и среда. Интересите винаги са били в основата на развитието - било на отделния човек, било на обществото като цяло. Какво е усещането ти като откривателка на топлата вода?! И ако продължа в духа на аналогията със Сидеров, ще отбележа и това, че когато той приветства завръщането на държавното начало в икономиката, го отбеляза не като стряскане на ръководителите на запада от глобализацията, а като тяхно желание да запазят социалния си комфорт. С една дума - дори и да стане това, за което агитирате, пак няма да сте доволни, защото... ами защото пътя, по който се е стигнало до там, няма да е вашият... На крива ракета - крив космос... Но... и това е нормално /за вас/. Случва се на всички, които нямат ясна визия какво точно искат - без значение отделен човек за себе си или политик за обществото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Независимо как ще наречеш една революция "нежна", или "оранжева", или "арабска пролет", или "октомврийска", или "френска", или "пролетарска деветосептемврийска" винаги става въпрос за преврат и за сменяне на властта... и за сменяне на една обществена структура на обществото с друга.

Tова е доста невярно твърдение, защото превратът се прави хора, които са в системата на властта, докато революцията от хора, които са извън системата на властта.

Трябва да си изясниш понятията, с които работиш. :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Революциите и войните са процеси, докато имперската държава, диктатурата и демокрацията са структури. Проблемът е, че един и същи процес има съвсем различен смисъл в контекста на дадена структура. Или казано по-просто, революцията в имперската държава е различна от революцията в демократичната държава.

Та гледам пак правиш глобални заключения върху феномени, които са твърде разнородни.

А у нас не е имало нежна революция, а вътрешен преврат, който смени властта. :P

Айде де, демокрацията била структура :) . Виж я нашата, дето все е в "преход", иначе казано е процес, както изглежда безкраен, а в нашият случай и без положителен резултат :(
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айде де, демокрацията била структура :) . Виж я нашата, дето все е в "преход", иначе казано е процес, както изглежда безкраен, а в нашият случай и без положителен резултат :(

Ами структура е. У нас трябваше да има демократичен преход - "демокрацията" е определение към "преход", което е процес; иначе "демокрацията" е социално-икономическа структура, която определя принципите на функциониране на дадено общество.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами структура е. У нас трябваше да има демократичен преход - "демокрацията" е определение към "преход", което е процес; иначе "демокрацията" е социално-икономическа структура, която определя принципите на функциониране на дадено общество.

Е, след като нашето се дъни от към функциониране(не и от към функционери), значи ли че не сме демокрация и нужна ли ни е кървава революция, след очеизвадния неуспех на "нежната"?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И ако продължа в духа на аналогията със Сидеров,

Темата не е за Сидеров, но ако ти си му фенка, разбираемо е защо все с него аналогизираш! ;)

Случва се на всички, които нямат ясна визия какво точно искат - без значение отделен човек за себе си или политик за обществото.

Напротив, аз съм съвсем наясно какво искам - така, както и 99% от хората по Земята - искам спокоен живот в мир и разбирателство, искам децата си, искам приятелите си живи и здрави! А всичкото това се нарича спокоен живот в Свобода!

Наясно съм и какво не искам - не искам кръв, не искам насилствена смърт, не искам мракобесие и безчовечност! Не искам хората да бъдат редуцирани до страхливи животни, пълни с агресия.

И ако хората бъдат оставени на мира от алчните слуги политиците, ако човешкият живот е оставен да разцъфти без постоянните претенции на политиците върху него, няма да има революции, няма да има насилие, няма да има убийство.

Хората не са зверове и винаги са съумявали и съумяват да живеят помежду си в мир и разбирателство.

Затова и нас днес ни има. Напук на външно привнесените и разпалени войни, революции, атентати и метежи!

Интересите - те възникват от потребностите ни и мотивират поведението ни. Дори значението на думата интерес идва от съотношението на организъм и среда. Интересите винаги са били в основата на развитието - било на отделния човек, било на обществото като цяло.

Какво е усещането ти като откривателка на топлата вода?!

Човешкото същество няма интереси - човешкото същество има нужди, като например храна, вода, подслон.

"Интересите" е измислица на днешната болна цивилизация.

Човекът е дете на земята и винаги е бил част от нея и в пълна хармония с нея. И представи си колко смешно звучи да кажеш на Земята - "имам претенции и интереси към теб!" - напълно абсурдно и налудничаво.

Но днешният човек е превърнат в неестествен, в "интереси", в "амбиции", в "конкуренция", в "борба" - защото само така, юркайки го с тоягата на амбициите по гърба ще можеш да вземеш от него повече и повече. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, след като нашето се дъни от към функциониране(не и от към функционери), значи ли че не сме демокрация и нужна ли ни е кървава революция, след очеизвадния неуспех на "нежната"?

Демокрацията е леко несъвместима с нашия манталитет, за да има у нас - тя е следствие на определена социокултурна система от ценности, която липсва у българина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Tова е доста невярно твърдение, защото превратът се прави хора, които са в системата на властта, докато революцията от хора, които са извън системата на властта.

Че коя революция не е яхана от завоалираните интереси!? Хората никога не биха се вдигнали на кървави революции и войни, ако не са били провокирани и насилени за това именно от тези в системата на властта!?

Вземи за пример наскорошните арабски революции - под един и същ сценарий всичките и по едно и също време!

Или да речем източно-европейските революции - отново под един и същ сценарий и отново в един и същ отрязък от време.

Вземи дори анти-монархичните революции - Великата октомврийска или Великата френска - отново един и същ пъклен сценарист, който дори и за разнообразие не вземе да измисли нещо друго.

Явно сценаристът знае, че всеки, който е докаран насилствено, чрез революции, на власт, може и насилствено да бъде изметен оттам - пак чрез революции.

Да вземем за пример Кадафи, или Асад баща - едни и същи възпитаници на американските и английски офицерски школи, и по един и същи начин дойдоха на власт с всенародни революции.

И пак така, с революции, пак така отвън внесени, ги поканиха 'любезно" да напуснат!

И тъй като това са силни фигури, с продължило десетилетия влияние върху хората, и за да няма сред хората носталгия по миналото и реваншизъм, ги убиват. Така, както на всяка цена трябваше да убият френският крал Луи 15ти и Мария Антоанета барабар с невръстния им наследник, или така, както трябваше на всяка цена да убият руския цар Николай 2ри с цялото му семейство и децата му!

Чиста работа, сработващ сценарий, който се прилага навсякъде - никакво въображение нямат тия "хора"!

П.П. препоръчвам ти да гледаш един хубав филм относно режисирането на политиката в САЩ - "Да разлаеш кучетата".

Демокрацията е леко несъвместима с нашия манталитет, за да има у нас - тя е следствие на определена социокултурна система от ценности, която липсва у българина.

И слава Богу! ;)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Демокрацията е леко несъвместима с нашия манталитет, за да има у нас - тя е следствие на определена социокултурна система от ценности, която липсва у българина.

Ценности в "демокрацията? Например пари, пари' и пари".
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Темата не е за Сидеров, но ако ти си му фенка, разбираемо е защо все с него аналогизираш!

Не съм фенка на Сидеров, но човек трябва да познава това, което отрича. Дори повече от това, което харесва.

А аналогията няма как да не я правя, защото написаното от теб покрива почти едно към едно речите на въпросният политик по темата за глобализацията. Дори си извадих една публикация от преди години с цели пасажи, идентични на твои… но ще спра до тук. Големите умове явно мислите еднакво и си услужвате… :-)

Напротив, аз съм съвсем наясно какво искам - така, както и 99% от хората по Земята - искам спокоен живот в мир и разбирателство, искам децата си, искам приятелите си живи и здрави! А всичкото това се нарича спокоен живот в Свобода!

Да. Това всички го искаме. Но като те чете човек, остава с впечатлението, че искаш да спреш всички еволюционни процеси. Интересно е как отричаш всичко, което води до развитие на обществото, а в същото време си за жив, здрав и мирен живот. Звучиш ми като радетелите за раждане при домашни условия, близо до естествена среда, но държащи бързата помощ да дойде със скоростта на светлината, ако нещо в хода на „естественото” се обърка.

Човешкото същество няма интереси - човешкото същество има нужди, като например храна, вода, подслон.

Интересът, освен познавателното отношение на човека към света, е и социално-икономическо и индивидуално-психическо явление, форма на проявление на икономически отношения в обществото и начин на обществено задоволяване на потребностите.

В правото – „Правов интерес означава осъзнавана от личността необходимост да се използват законови средства за удовлетворяване на съществуващи потребности”. Сиреч пак е подчертана връзката на интереса с дейността.

В социологията интереса се обяснява като реална причина за дейността на социалните субекти, която е насочена към удовлетворяване на определени потребности.

И се оказва, че общата черта при определяне на интереса във всички сфери е потребността или нуждата, както я наричаш ти. /Освен, ако твоите нужди са такива, че не искаш удовлетворяването им и за това нямаш потребности.../ :-)

Потребността определя поведението ни, защото изисква задоволяване. А самото задоволяване става чрез взаимодействието ни с окръжаващата ни среда.

С една дума – не може да искаш да си жива, здрава, с приятели, на светло, на топло и да черпиш благата на цивилизацията, пропагандирайки обществени отношения като на острова на Робинзон…

Спирам. Поредната твоя тема, в която се включих и съжалявам. Изпълни приказките си със съдържание, което да е по силите ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И защо?

Защото демокрацията е поредната идеология, която се подхвърля на хората - след капитализма, комунизма, социализма и прочие "-изми". Поредната измислица, която цели да отклони хората от естествения им живот в разбирателство и хармония и да впрегне човешката енергия в служба на завоалираните интереси - онези, които знаят как се управлява човешкия ум. (например с: "Никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая!)

Просто се огледай наоколо - виждаш ли някъде някакви идеологии да растат по дърветата!?

Нима слънцето има нужда от 'демокрация", за да изгрява!? Или дъждът от пазарна икономика, за да вали!?

Не съм фенка на Сидеров, но човек трябва да познава това, което отрича. Дори повече от това, което харесва.

А аналогията няма как да не я правя, защото написаното от теб покрива почти едно към едно речите на въпросният политик по темата за глобализацията. Дори си извадих една публикация от преди години с цели пасажи, идентични на твои… но ще спра до тук.

Има достатъчно много хора по целия свят, които са се усетили вече за истинското естество на готвената глобализация - нова форма на Глобален Фашизъм!

И не е нужно човек да бъде политик, за да види очебийното, а дори точно обратното - абсолютно условие е да не бъдеш политик, а естествен и автентичен човек, който не обслужва чужди интереси, не обслужва ничии интереси за разлика от политиците. Всеки осъзнат човек на тази земя е наясно, че готвената глобализация е продължение на всички поробващи обществото структури и режими, съществували досега и е израз на безконечната алчност на Корпоратокрацията и Бюрокрацията.

Глобализацита е Новият фашизъм на Корпоратокрацията и международната Бюрокрация!

Да. Това всички го искаме. Но като те чете човек, остава с впечатлението, че искаш да спреш всички еволюционни процеси.

Това си е твоето виждане и твоя начин на мислене.

И може би е и белег за неопределеното ти мислене, което не прави разлика между еволюция и революция.

Еволюцията е издигане на човешкото съзнание чрез осъзнаване и задълбочаване на разбирането и това е единствено възможния път пред човечеството. Индивидуалната еволюция чрез осъзнаване на човешката ни същност е единственият път да отхвърлим заблудите, зависимостите, поробванията.

Биологичната (или хоризонталната) еволюция вече е приключила за човечеството и пред хората стои една единствена алтернатива - тази на индивидуалната еволюция на човешкото осъзнаване и разбиране (или вертикалната еволюция по посока на духа).

Интересно е как отричаш всичко, което води до развитие на обществото, а в същото време си за жив, здрав и мирен живот. Звучиш ми като радетелите за раждане при домашни условия, близо до естествена среда, но държащи бързата помощ да дойде със скоростта на светлината, ако нещо в хода на „естественото” се обърка.

Здравната грижа е плод на взаимопомощта между хората, а не на политически уловки и глобализации. Макар че и в здравеопазването политическите манипулации забъркаха своите каши и го извадиха от релси!

С една дума – не може да искаш да си жива, здрава, с приятели, на светло, на топло и да черпиш благата на цивилизацията, пропагандирайки обществени отношения като на острова на Робинзон…

За пропагандиране говориш само ти!

Пропагандатори са и радетелите на Глобализацията, Световната банка и Световната Световност!

Пропагандата е оръжието на политиците, а аз не съм политик. Аз съм обикновен човек и нямам нужда от пропаганда, нито от впримчване в световни системи, за да живея човешкия си живот в мир и свобода!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото демокрацията е поредната идеология, която се подхвърля на хората - след капитализма, комунизма, социализма и прочие "-изми". Поредната измислица, която цели да отклони хората от естествения им живот в разбирателство и хармония и да впрегне човешката енергия в служба на завоалираните интереси - онези, които знаят как се управлява човешкия ум. (например с: "Никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая!)

Човекът не може да живее без идеология. :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване