Премини към съдържанието
Fifa

Нови специалности във всички университети

  Препоръчан отговор


  За 12-и пореден път сдружение "Кандидатстудентска борса" организира най-голямото изложение, на което всички висши учебни заведения ще представят новите си специалности. Кандидатстудентската борса е най-голямото събитие за кандидат-студентите, където може да се получи актуална и подробна информация относно специалности, степени на обучение, условия за кандидатстване, прием, социално-битови условия, продължаващо обучение, възможности за peaлизация след завършване на висшето образование. Борсата започва на 20 март в София в музея "Земята и хората" и последователно ще върви в още 7 областни града до 18 април.

  4 факултета в ИУ - Варна

  Икономическият университет във Варна е най-старото висше икономическо училище в България, основано на 14 май 1920 г. Днес в университета се обучават над 10 хиляди български и чуждестранни студенти и над 100 докторанти. Тяхната подготовка се осигурява от 300 преподаватели - професори, доценти, доктори на науките и асистенти. В университета има 4 факултета и 20 катедри, които осигуряват обучението по 14 специалности; колеж с 2 катедри и обучение по 2 специалности; Център за следдипломна квалификация и Център за факултативно обучение - за получаване на допълнителна квалификация и преквалификация.

  франкофонски център в TУ - Варна

  През учебната 2006/2007 г. в Техническия университет - Варна, ще се обучават общо 5000 редовни, 1000 задочни и 320 чуждестранни студенти, както и 180 български и чуждестранни докторанти. По линията на Socrates/Erasmus със страните - членки на Европейската общност, действат двустранни договори за обмен на студенти и преподаватели. На територията на ТУ - Варна, функционират Британски и Франкофонски център, които предоставят информация на студенти и преподаватели по съответни образователни програми.

  Като университет, който се стреми да предостави нови възможности, ТУ - Варна, въведе през учебната 2005/2006 година обучение на английски език по три специалности: "Компютърни системи и технологии", "Електроника" и "Индустриален мениджмънт".

  "Университет на толерантността"

  Шуменският университет "Епископ Константин Преславски" притежава над 80-годишна традиция като висше училище, а от 35 години е университет от класически тип. Университетът е акредитиран с пълни права, а от 2003 година е и пълноправен член на Европейската асоциация на университетите (EUА). Качеството на обучението в университета е сертифицирано по международния стандарт ISO 9001:2000.

  Шуменският университет успешно осъществява проект под названието "Университет на толерантността", който съдържа специално разработена стратегия за работа със студенти с увреждания и студенти в неравностойно положение в обществото. За успешното й действие университетът получи през 2003 г. награда от Върховния комисариат за бежанците към ООН в България.

  Ерготерапия в Русенския

  Русенският университет предлага за новата учебна година първата в страната бакалавърска програма по ерготерапия. Обучението е в редовна форма със срок 4 години. Учебният план е разработен чрез съвместен проект с Европейската мрежа по ерготерапия във висшето образование. Основната цел на специалистите с професионална квалификация "ерготерапевт"е осигуряване на хората с увреждания пълноценно функциониране, независимост, интеграция в обществото.

  Русенският университет е редовен член на Асоциацията на европейските университети и на Асоциацията на университетите от дунавските страни. Лидер е в академичния обмен на студенти по европейски програми като "СОКРАТ-ЕРАЗЪМ", "Леонардо" и др.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  мисля, че в България и без това има твърде много места във ВУЗовете и не само че не е необходимо да се правят нови , ами и старите да се редуцират. нивото много пада, в момента който иска може да завърши висше без никакво затрудение това не е на добре :whist:

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

  Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

  Регистрирайте се

  Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

  Нова регистрация

  Вход

  Имате регистрация? Влезте от тук.

  Вход


  ×

  Информация

  Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.