Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Студената част от годината е най-подходящото време за обследване на топлинните загуби в нашите жилища. Поръчвайки термографски анализ на имота си трябва да се информирате за възможностите на термографа и термографската камера. За да получите адекватно обследване трябва да се убедите, че лицето предлагащо тази услуга има необходимата сертификация и термовизионната камера, с която разполага е с резолюция най-малко 160х120 пиксела. Тези условия ще гарантират необходимия минимум за провеждане на Термографското обследване.

Публикувано изображение

Санирането на Вашия дом трябва да осигури очакваните енергийни спестявания, които ще се реализират само ако фасадата не се нуждае от допълнителни ремонти. Често има наличие на скрити течове от покрива и около дограмите, които пречат топлоизолацията да изпълнява предназначението си и предварителния анализ направен с термографска камера спестява много главоболия и улеснява работата на фирмата извършваща санирането.

Публикувано изображение

Ако влагата проникваща през фасадата е причинена от нарушена хидроизолация на покрива е необходимо да се обследват и двете зони преди да се пристъпи към ремонтни работи и саниране.

Публикувано изображение

Качествените термограми се получават с добро познаване на Инфрачервената термография (минимум първо ниво сертикация) и висока резолюция на топлинния сензор на камерата 320х240 или още по-добре 640х480 пиксела. Ако фирмата извършваща обследването е сертифициран енергиен одитор по смисъла на закона за ЕЕ, то може да получите и допълнителна информация за коефициента U W/m2K на топлопреминаване през стени и тавани (покриви), за да може да изберете правилната топлоизолационна система за Вашата сграда.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм ползвал услугите на два фирми. И добре, че го направих, тъй като от hexagon ме подведоха, но от http://gamaterm.bg локализираха проблема. Отношението на hexagon няма да го коментирам, а комуникацията е ужасна (тя е от вида SMS: "Mejl molq" или отново SMS: "data molq", имейлите са същите). 

Силно препоръчвам http://gamaterm.bg. хексагон билд или hexagon не струват.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Балъци ли търсите или си правите безплатна реклама? Термографската камера е полезна в обследването на сградите почти колкото учебна линийка на зидаромазач.

 • Ха-ха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

на 7.08.2018 г. в 17:55, venci_81 написа:

хексагон билд или hexagon не струват.

@hexagon, за вас ли става дума? :cool:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако въпросния Венци81 има някакви претенции може да се обади или да ги сподели. Ако сме допуснали грешка, което се случва много рядко винаги сме връщали сумата за обследване. Да се пишат глупости по форумите анонимно е много смешно и жалко. Относно цитираната фирма няма до коментирам. Това, че сме помолили за мейл и дата на обследването е да се провери къде е архивиран доклада и да се препрати ако по някаква причина не е получен. Останалото са глупости. 10 години сме на пазара и може да се провери колко са отрицателните отзиви (този е втория...).

 

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от hexagon
   Инфрачервената термография е метод за визуализация на топлинните вълни излъчвани или отразявани от заобикалящата ни среда. Термографията позволява да се правят бързи анализи на еднофамилни къщи, жилищни и офис сгради за наличието на температурни аномалии свързани с със следните проблеми:
    
   Оценка на състоянието на сградите преди саниране:
    

    
   Оценка на качеството на съществуващи топлоизолационннни системи:
    

    
   Оценка на херметичността и качеството на монтажа на прозорци и окачени фасади:
    

    
   Диагностика на течове в плоски покриви:
    

    
   Диагностика на фасадни течове:
    

    
   Диагностика на течове от покривни тераси и балкони:
    

    
   Определяне на зони с въздушни течове:
    

    
   Термографията успешно се използва и за диагностика на течове във водопроводни и канализационни системи, откриване на греещи връзки в електрическите табла и за оценка на отоплителни и климатични инсталации.
   Когато прочъчвате термографско обследване се убедете, че фирмата разполага със сертифициран специалист и още по-добре ако са лицензиран енергиен одитор по смисъла на закона за Енергийна Ефективност. Самоуките специалисти по Инфрачервена Термография могат да допуснат сериозни грешки при снемането и разчитането на термограмите, които да причинят  материални загуби за Вас.
    
  • от hexagon
   Термографското обследване на сгради е ефективен метод за оценка на енергийната ефективност на ограждащата конструкция, но той не позволява да се пресъздадат специфичните атмосферни условия при които се наблюдават засилване на въздушните течове през сградната обвивка.

    

   В стандарта БДС EN13187 е записано, че термографски обследвания се провеждат при разлика в диференциалното налягане в и извън сградата не по-малко от 5Па. Това се проверява с помощта на диференциален манометър. Резултаттите от термографските обследвания се подобряват с над 60% при използването на технологията Blower Door Test.Тя позволява на екипа провеждащ термографско обследване да предизвика и усили въздушните течове в сградната обвивка.

   Калибрираните вентилатори могат да се използват двупосочно като повишават или понижават налягането в сградата. Blower door теста помага на енергийните одитори извършващи обследването детайлно да визуализират всички зони по фасадата и във вътрешността на сградата където се наблюдават въздушни течове.

   Термографското обследване с контролирано налягане е по-скъпо от стандартното заснемане с термокамера, но резултатите са с 60% по-добри и освен това вие ще научите много повече за реалните енергийни загуби, които търпи вашата сграда или къща като с  тази технология те могат да получат количествен характер. Оценката на принципа по-топло или по студено е т.н. качествен анализ, но той може да ви ориентира само за 40% от дефектите.

   Енергийните характеристики на промишлените и търговски складове и халета се определят с термографски анализи с контролирано налягане по стандарта БДС EN13829. Това е единствения метод, който се прилага навсякъде по света при строежа или енергийната оптимизация на тези конструкции.
   Точността, с която се определят дефектите по конструкцията позволява да се постига много висока херметичност на подобен тип сгради и да се намалят драстично енергийните разходи за климатизацията им.

   Правилното обследване на сградите дава възможност за редуциране на разходите по мерките за енергийна ефективност. Закупуването на нови или допълнителни енергийни мощности е добре да се направи само след детайлно обследване и определяне на истинските стойности на загубите и мерките за тяхното намаляване.
    
  • от hexagon
   Репортаж на TV7 за това как да се предпазим от покупка на некачествен имот: http://tv7.bg/news/9550802.html
 • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.