Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Идеи за дома и градината !


Препоръчан отговор


на 15.10.2017 г. в 20:57, haidukpikaso написа:

...По този начин се намалява риска в сместа да паднат частици от черупката...

Точно обратното, по този начин си гарантираме черупки. Яйце се чупи на плоска повърхност.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • Отговори 655
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

След като сме на тема за яйцата и черупките да споделя нещо простичко, което лично аз не знаех до скоро. Ако по случайност част от черупката попадне в счупеното яйце, най-лесно ще я извадите с парче черупка. Аз винаги се мъчех с лъжички и понякога доста трудно се "ловеше", но наскоро ми казаха за този трик. :emoji_smiley-02:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 23.05.2018 г. в 10:33, Samanta*33 написа:

След като сме на тема за яйцата и черупките да споделя нещо простичко, което лично аз не знаех до скоро. Ако по случайност част от черупката попадне в счупеното яйце, най-лесно ще я извадите с парче черупка. Аз винаги се мъчех с лъжички и понякога доста трудно се "ловеше", но наскоро ми казаха за този трик. :emoji_smiley-02:

Да, жената и тя се опитва часове наред да извади някое парченце с по-голямо парче. Замисълът е, че ръбът на черупката е остър и може да среже белтъка. Реално е много по-лесно да бръкнеш с пръст, да натиснеш малкото парченце и да го избуташ навън. Може и с два пръста да се загребе и да почне да се бута към ръба, докато белтъкът се избута настрани и стане възможно парчето да се натисне с един пръст. Изиксва малко практика, но става буквално за секунда и е в пъти по-добре отколкото да вкарваш мръсната черупка в белтъка.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, badsector написа:

Да, жената и тя се опитва часове наред да извади някое парченце с по-голямо парче. Замисълът е, че ръбът на черупката е остър и може да среже белтъка. Реално е много по-лесно да бръкнеш с пръст, да натиснеш малкото парченце и да го избуташ навън. Може и с два пръста да се загребе и да почне да се бута към ръба, докато белтъкът се избута настрани и стане възможно парчето да се натисне с един пръст. Изиксва малко практика, но става буквално за секунда и е в пъти по-добре отколкото да вкарваш мръсната черупка в белтъка.

Да, всъщност си прав. Черупката е мръсна и дори да сме измили яйцата преди това пак не е много окей да се бута отново при белтъците. Явно ще се прави с пръсти. Аз лично вадя както дойде, къде с лъжица, къде с черупка, къде с пръст. Но, ако трябва да  бъдат перфектно разделени белтъци и жълтъци и попадне жълтък в белтъчената смес неговото премахване става най-лесно с черупка. 


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване