FIGI_78

Колко дни се суши домашна луканка ?

    19 мнения в тази тема


    Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Какъв въпрос само... :D:biggrin::lol6:

    Мисля, че няма точно определено време за сушене.

     

    http://lmgtfy.com/?q=%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

     

    Колкото трябва за да не стане съвсем на гьон, разбира се.

     

    Опитваш с пръсти и си я сушиш до колкото твърда я предпочиташ.

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

    Зависи от какво месо си сложил в нея. Различно е. Процедурата се повтаря, докато се махне въздуха от луканката. Иначе трябва да е на хладно място.

     

    http://imamproblem.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0/

     

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0

    Редактирано от Emokostov (преглед на промените)
    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Зависи как я обичаш - аз я обичам по-сурова и не я суша много.

    За 2-3 дена на слънце и е готова за ядене.

    3 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Зависи как я обичаш - аз я обичам по-сурова и не я суша много.

    За 2-3 дена на слънце и е готова за ядене.

    Как на слънце!?!? На Вас луканка в ръцете не трябва да Ви се оставя  :no-no:

    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Как на слънце!?!? На Вас луканка в ръцете не трябва да Ви се оставя  :no-no:

    мчи така, екстра става даже

    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    ДОкато можеш да издържиш да не я почнеш :)

    ....Няма такава рецепта ! Изобщо не й идва ред да изсъхне...... :D

    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Зависи много то това къде я държиш!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    публикувано (редактирано)

    Слага се на проветриво,студено място,без пряка слънчева светлина.След третия ден,може да се започва яденето.Разбира се,препечена на скара или пържена,в началото.До като изсъхне добре,след около две седмици,почти е свършила... :bbq:  !

    Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)
    3 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Слага се на проветриво,студено място,без пряка слънчева светлина.След третия ден,може да се започва яденето.Разбира се,препечена на скара или пържена,в началото.До като изсъхне добре,след около две седмици,почти е свършила... :bbq:  !

    В твоя случай говориш поне за 40-50 килограма , щом времето е две седмици. Ние в къщи сме по производителни, но на яденето!

    3 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    В твоя случай говориш поне за 40-50 килограма , щом времето е две седмици. Ние в къщи сме по производителни, но на яденето!

    Не...говоря за 10-20 килца... :handshake: .Всяка година, до втората седмица,са останали 2-3 люлки хубаво изсушени! :pancake: 

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    публикувано (редактирано)

    Всички на мезенцето!

    Редактирано от LZ4JW (преглед на промените)
    4 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Всички на мезенцето!

    И ако има по едно червено вино. :cheers:  Обаче да се пие студено и от медна чаша,като по селата...

    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

    За най добър резултат вземаш си един дървен прът и си ги нанизваш на него като оставяш по 3,4 пръста растояние между петалките и ги оставяш на тъмно,хладно и мн добре проветриво място.Във никакъв случай на слънце защото се губи цветът и месото не може да узрее както трябва.А за това колко време е мн относително и въпрос на вкус.за най добър резултат да не са съвсем сухи и твърди като суджук а да са мекички и все пак не мн меки.

    ПП:Препоръчително е да им сменяш местата на пръта и да ги обръщаш.И мн важно е да не се докосват една до друга.

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    публикувано (редактирано)

    За най добър резултат вземаш си един дървен прът и си ги нанизваш на него като оставяш по 3,4 пръста растояние между петалките и ги оставяш на тъмно,хладно и мн добре проветриво място.Във никакъв случай на слънце защото се губи цветът и месото не може да узрее както трябва.А за това колко време е мн относително и въпрос на вкус.за най добър резултат да не са съвсем сухи и твърди като суджук а да са мекички и все пак не мн меки.

    ПП:Препоръчително е да им сменяш местата на пръта и да ги обръщаш.И мн важно е да не се докосват една до друга.

    И към колегара само да го допълня. Първата седмица/разбира се ако вече не е изчезнал от пръта/ всеки ден по един път суджукът или луканката задължително се "плеска". Какво ще рече! С точилката на мама се натиска по дължината на всяко парче за изкарване на ненужният въздух, който все още се намира във вътрешноста му и за придобиване на "българската форма" на това великолепно ястие.

    Редактирано от LZ4JW (преглед на промените)
    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    И към колегара само да го допълня. Първата седмица/разбира се ако вече не е изчезнал от пръта/ всеки ден по един път суджукът или луканката задължително се "плеска". Какво ще рече! С точилката на мама се натиска по дължината на всяко парче за изкарване на ненужният въздух, който все още се намира във вътрешноста му и за придобиване на "българската форма" на това великолепно ястие.

    Ахх за това напълно забравих.....

    Благодаря на колегата за допълването и като за край за тази страхотна тема

    Добър апетит и внимавайте със червеното вино :) :) :)

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.


    Вход