FIGI_78

Колко дни се суши домашна луканка ?

    19 мнения в тази тема


    Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Какъв въпрос само... :D:biggrin::lol6:

    Мисля, че няма точно определено време за сушене.

     

    http://lmgtfy.com/?q=%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

     

    Колкото трябва за да не стане съвсем на гьон, разбира се.

     

    Опитваш с пръсти и си я сушиш до колкото твърда я предпочиташ.

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

    Зависи от какво месо си сложил в нея. Различно е. Процедурата се повтаря, докато се махне въздуха от луканката. Иначе трябва да е на хладно място.

     

    http://imamproblem.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0/

     

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0

    Редактирано от Emokostov (преглед на промените)
    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Зависи как я обичаш - аз я обичам по-сурова и не я суша много.

    За 2-3 дена на слънце и е готова за ядене.

    3 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Зависи как я обичаш - аз я обичам по-сурова и не я суша много.

    За 2-3 дена на слънце и е готова за ядене.

    Как на слънце!?!? На Вас луканка в ръцете не трябва да Ви се оставя  :no-no:

    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Как на слънце!?!? На Вас луканка в ръцете не трябва да Ви се оставя  :no-no:

    мчи така, екстра става даже

    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    ДОкато можеш да издържиш да не я почнеш :)

    ....Няма такава рецепта ! Изобщо не й идва ред да изсъхне...... :D

    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Зависи много то това къде я държиш!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    публикувано (редактирано)

    Слага се на проветриво,студено място,без пряка слънчева светлина.След третия ден,може да се започва яденето.Разбира се,препечена на скара или пържена,в началото.До като изсъхне добре,след около две седмици,почти е свършила... :bbq:  !

    Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)
    3 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Слага се на проветриво,студено място,без пряка слънчева светлина.След третия ден,може да се започва яденето.Разбира се,препечена на скара или пържена,в началото.До като изсъхне добре,след около две седмици,почти е свършила... :bbq:  !

    В твоя случай говориш поне за 40-50 килограма , щом времето е две седмици. Ние в къщи сме по производителни, но на яденето!

    3 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    В твоя случай говориш поне за 40-50 килограма , щом времето е две седмици. Ние в къщи сме по производителни, но на яденето!

    Не...говоря за 10-20 килца... :handshake: .Всяка година, до втората седмица,са останали 2-3 люлки хубаво изсушени! :pancake: 

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    публикувано (редактирано)

    Всички на мезенцето!

    Редактирано от LZ4JW (преглед на промените)
    4 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Всички на мезенцето!

    И ако има по едно червено вино. :cheers:  Обаче да се пие студено и от медна чаша,като по селата...

    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

    За най добър резултат вземаш си един дървен прът и си ги нанизваш на него като оставяш по 3,4 пръста растояние между петалките и ги оставяш на тъмно,хладно и мн добре проветриво място.Във никакъв случай на слънце защото се губи цветът и месото не може да узрее както трябва.А за това колко време е мн относително и въпрос на вкус.за най добър резултат да не са съвсем сухи и твърди като суджук а да са мекички и все пак не мн меки.

    ПП:Препоръчително е да им сменяш местата на пръта и да ги обръщаш.И мн важно е да не се докосват една до друга.

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    публикувано (редактирано)

    За най добър резултат вземаш си един дървен прът и си ги нанизваш на него като оставяш по 3,4 пръста растояние между петалките и ги оставяш на тъмно,хладно и мн добре проветриво място.Във никакъв случай на слънце защото се губи цветът и месото не може да узрее както трябва.А за това колко време е мн относително и въпрос на вкус.за най добър резултат да не са съвсем сухи и твърди като суджук а да са мекички и все пак не мн меки.

    ПП:Препоръчително е да им сменяш местата на пръта и да ги обръщаш.И мн важно е да не се докосват една до друга.

    И към колегара само да го допълня. Първата седмица/разбира се ако вече не е изчезнал от пръта/ всеки ден по един път суджукът или луканката задължително се "плеска". Какво ще рече! С точилката на мама се натиска по дължината на всяко парче за изкарване на ненужният въздух, който все още се намира във вътрешноста му и за придобиване на "българската форма" на това великолепно ястие.

    Редактирано от LZ4JW (преглед на промените)
    2 души харесват това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    И към колегара само да го допълня. Първата седмица/разбира се ако вече не е изчезнал от пръта/ всеки ден по един път суджукът или луканката задължително се "плеска". Какво ще рече! С точилката на мама се натиска по дължината на всяко парче за изкарване на ненужният въздух, който все още се намира във вътрешноста му и за придобиване на "българската форма" на това великолепно ястие.

    Ахх за това напълно забравих.....

    Благодаря на колегата за допълването и като за край за тази страхотна тема

    Добър апетит и внимавайте със червеното вино :) :) :)

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.


    Вход

    • Известия

      • Калин Карабойчев

        Бъди специален, вземи своя VIP Абонамент   14.06.2016

        Със своя VIP Абонамент получаваш:  Форум без никакви реклами.  5 пъти повече точки репутация, с които да гласуваш.  Табелка Специален потребител под аватара си.  Възможност да съхраняваш до 1000 лични съобщения в пощата си.  Специален различен цвят на ника ти, който те отличава от останалите.  До 50 мегабайта пространство за прикачване на файлове.  Използваш търсачката без да чакаш между честите търсения.  Възможност да отваряш и затваряш своите теми.  2 снимки, 3 линка и 5 реда в подписа ти.  Възможност да създаваш теми с Анкети в тях.  Възможност да прикачваш файлове към личните си съобщения.  Не чакаш между честите изпращания на лични съобщения.  Достъп до специален VIP форум, в който можеш да се включиш в дискусии с администрацията на форума относно нововъведения и нови услуги касаещи целия сайт и форум. Не чакай, бъди специален Поръчай сега!
                             VIP - 3 месеца                         VIP - 1 година        5.00 EUR с ДДС                      10.00 EUR с ДДС
    • Разглеждащи в момента   0 потребители

      Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

    • Дарение