FIGI_78

Колко дни се суши домашна луканка ?

19 мнения в тази тема

Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какъв въпрос само... :D:biggrin::lol6:

Мисля, че няма точно определено време за сушене.

 

http://lmgtfy.com/?q=%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0

1 човек харесва това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

 

Колкото трябва за да не стане съвсем на гьон, разбира се.

 

Опитваш с пръсти и си я сушиш до колкото твърда я предпочиташ.

1 човек харесва това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

Зависи от какво месо си сложил в нея. Различно е. Процедурата се повтаря, докато се махне въздуха от луканката. Иначе трябва да е на хладно място.

 

http://imamproblem.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0/

 

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)
2 души харесват това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

ДОкато можеш да издържиш да не я почнеш :)

17 души харесват това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Зависи как я обичаш - аз я обичам по-сурова и не я суша много.

За 2-3 дена на слънце и е готова за ядене.

3 души харесват това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

100

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Зависи как я обичаш - аз я обичам по-сурова и не я суша много.

За 2-3 дена на слънце и е готова за ядене.

Как на слънце!?!? На Вас луканка в ръцете не трябва да Ви се оставя  :no-no:

2 души харесват това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Как на слънце!?!? На Вас луканка в ръцете не трябва да Ви се оставя  :no-no:

мчи така, екстра става даже

2 души харесват това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
ДОкато можеш да издържиш да не я почнеш :)

....Няма такава рецепта ! Изобщо не й идва ред да изсъхне...... :D

2 души харесват това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Зависи много то това къде я държиш!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Слага се на проветриво,студено място,без пряка слънчева светлина.След третия ден,може да се започва яденето.Разбира се,препечена на скара или пържена,в началото.До като изсъхне добре,след около две седмици,почти е свършила... :bbq:  !

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)
3 души харесват това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Слага се на проветриво,студено място,без пряка слънчева светлина.След третия ден,може да се започва яденето.Разбира се,препечена на скара или пържена,в началото.До като изсъхне добре,след около две седмици,почти е свършила... :bbq:  !

В твоя случай говориш поне за 40-50 килограма , щом времето е две седмици. Ние в къщи сме по производителни, но на яденето!

3 души харесват това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В твоя случай говориш поне за 40-50 килограма , щом времето е две седмици. Ние в къщи сме по производителни, но на яденето!

Не...говоря за 10-20 килца... :handshake: .Всяка година, до втората седмица,са останали 2-3 люлки хубаво изсушени! :pancake: 

1 човек харесва това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всички на мезенцето!

И ако има по едно червено вино. :cheers:  Обаче да се пие студено и от медна чаша,като по селата...

2 души харесват това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

За най добър резултат вземаш си един дървен прът и си ги нанизваш на него като оставяш по 3,4 пръста растояние между петалките и ги оставяш на тъмно,хладно и мн добре проветриво място.Във никакъв случай на слънце защото се губи цветът и месото не може да узрее както трябва.А за това колко време е мн относително и въпрос на вкус.за най добър резултат да не са съвсем сухи и твърди като суджук а да са мекички и все пак не мн меки.

ПП:Препоръчително е да им сменяш местата на пръта и да ги обръщаш.И мн важно е да не се докосват една до друга.

1 човек харесва това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

За най добър резултат вземаш си един дървен прът и си ги нанизваш на него като оставяш по 3,4 пръста растояние между петалките и ги оставяш на тъмно,хладно и мн добре проветриво място.Във никакъв случай на слънце защото се губи цветът и месото не може да узрее както трябва.А за това колко време е мн относително и въпрос на вкус.за най добър резултат да не са съвсем сухи и твърди като суджук а да са мекички и все пак не мн меки.

ПП:Препоръчително е да им сменяш местата на пръта и да ги обръщаш.И мн важно е да не се докосват една до друга.

И към колегара само да го допълня. Първата седмица/разбира се ако вече не е изчезнал от пръта/ всеки ден по един път суджукът или луканката задължително се "плеска". Какво ще рече! С точилката на мама се натиска по дължината на всяко парче за изкарване на ненужният въздух, който все още се намира във вътрешноста му и за придобиване на "българската форма" на това великолепно ястие.

Редактирано от LZ4JW (преглед на промените)
2 души харесват това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И към колегара само да го допълня. Първата седмица/разбира се ако вече не е изчезнал от пръта/ всеки ден по един път суджукът или луканката задължително се "плеска". Какво ще рече! С точилката на мама се натиска по дължината на всяко парче за изкарване на ненужният въздух, който все още се намира във вътрешноста му и за придобиване на "българската форма" на това великолепно ястие.

Ахх за това напълно забравих.....

Благодаря на колегата за допълването и като за край за тази страхотна тема

Добър апетит и внимавайте със червеното вино :) :) :)

1 човек харесва това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход