Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Android срещу iOS

BAZZINGA

Препоръчан отговор

Ако ти е трябвал телефон само за разговори, защо си взел смартфон?... Аз пък имам един смартфон, на който батерията му издържа над седмица, ако щеш вярвай. Разбира се, с включен WiFi, data, синхронизация. Телефона който ползвам ежедневно, държи над 3 дена. Ако го ползвам като телефон, а не като смартфон, какъвто е, ще държи и над 4-5 дена. Не виждам какъв е проблема с батериите, при положение, че това, колко ще ти държи телефона, се определя от начина му на ползване.

На мен всички телефони ми държат батериите между 6 и 8 часа ! Само blackberry-то е два дена но то е защото го ползвам само заради месинджера защото всички около мен са с blackberry и социални планове и е невъзможно да се комуникира с тях без ББ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 129
  • Създадено
  • Последен отговор

Един въпрос по темата? Колко ресурс изисква и харчи Angry Birds под iOS и колко под Android? Въпросът е изключително тъп, но нека става въпрос за вървежа върху модели телефони с екрани със сходна резолюция и сходни параметри на другия хардуер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен всички телефони ми държат батериите между 6 и 8 часа ! Само blackberry-то е два дена но то е защото го ползвам само заради месинджера защото всички около мен са с blackberry и социални планове и е невъзможно да се комуникира с тях без ББ.

post-788-0-96512200-1359154931_thumb.png

post-788-0-69039300-1359155470_thumb.png

post-788-0-13129200-1359156068_thumb.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най обичам да чета постовете на хора, които са си взели мобифон с андроид да ми обясняват защо никога не биха си взели айфон ..... :D P.s. моите телефони държат батерия около ден максимум - ползвам го за всичко, особенно айфона, през който пиша и в този момент. Не съм му изключвал нищо - всичко - wi- fi, локализация , блутуут, мейл- клиентът са онлайн постоянно . Интернет- quantum satis. Отделно разговорите са ми окло 800 минути месечно, зареждам го през ден. Самсунгът на жена ми е подложен на почти същия тормоз, без толкова интензивен интернет, но и тя зарежда нейния мобифон през ден. Тъй че- не виждам смисъл да си мерим .... хммм..... батериите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хм, щом намеси и жената всичко е ясно. Предубеден си :tongue2:  То и Изабел така го бъзикнах и той се зарови в историята си да вади снимки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Един въпрос по темата? Колко ресурс изисква и харчи Angry Birds под iOS и колко под Android? Въпросът е изключително тъп, но нека става въпрос за вървежа върху модели телефони с екрани със сходна резолюция и сходни параметри на другия хардуер.

Може ли да ме подсетиш утре на ЛС да си я дръпна и да ти дам скрийншот на ресурс монитора ?

Хм, щом намеси и жената всичко е ясно. Предубеден си :tongue2: То и Изабел така го бъзикнах и той се зарови в историята си да вади снимки.

Е :D , жената е с андроид - много ясно :D
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да ме подсетиш утре на ЛС да си я дръпна и да ти дам скрийншот на ресурс монитора ?  

Ок, Само да не забравя и аз самия, ше си вържа конец на пръста :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е :D , жената е с андроид - много ясно :D

Естествено ! Един ден като почне да печели достатъчно ще мине на iPhone до тогава трябва да си личи разликата в категориите.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хм, щом намеси и жената всичко е ясно. Предубеден си :tongue2:  То и Изабел така го бъзикнах и той се зарови в историята си да вади снимки.

Да те убедя и повече да не се опитваш да ме хващаш в крачка ! Просто е невъзможно ! Аз ако тръгна да лъжа лъжа на много едро не за някакви смартиграчки !

http://www.kaldata.com/forums/topic/197140-iphone-vs-android-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8/page-16#entry2302783

http://www.kaldata.com/forums/topic/198880-galaxy-s3-abv-push-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5/

Имал ли съм го или не според теб и разкарал ли съм го ме интересува щото е "много хубав" !!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понеже с едни приятели спорихме коя е по-добра,затова реших да проверим коя е по-добра.И сега вие сте!! :)

С този ваш приятел може да си спорите месеци на ред :) За вас може да е по-добра Android за вашият приятел iOS или обратното не зная. Попринцип е въпрос на гледна точка и предпочитание, аз лично предпочитам Android в частност Samsung и никога няма да си купя Iphone ! Както казах въпрос на предпочитание :)

Поздрави !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ок, Само да не забравя и аз самия, ше си вържа конец на пръста :)

Точно тия пилета не ще в момента да ги хване ресурс-метъра на апката, но ето ти снимки на приложенията ми , като на всяко пише колко ресурс харчи от  батерията, когато се употребява : 

Публикувано изображение

съжалявам, че нямам в момента време свалям повече и да снимам, но който има андроид - може да даде сега за сравнение снимка от неговия телефон :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно тия пилета не ще в момента да ги хване ресурс-метъра на апката, но ето ти снимки на приложенията ми , като на всяко пише колко ресурс харчи от  батерията, когато се употребява : 

съжалявам, че нямам в момента време свалям повече и да снимам, но който има андроид - може да даде сега за сравнение снимка от неговия телефон :)

Док, ти, както и много от останалите смесвате нещата. Тук говорим за сравнение между операционни системи, не между платформи. А голяма част от доводите, които се дадоха, включая и някои мои се отнасят до цялата платформа, не до операционната система. Разбирам че е трудно да се отделят нещата, но това променя коренно дискусията

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Не и заради повечето безплатни приложения, защото ползвам почти изцяло платени (голяма глупост е да се ползват ''Черните маркети'' и да се чудиш кога ще излезне ъпдейт за някое приложение);

100% не си ползвал черни маркети . Като изтеглиш някое платено приложение от черния маркет безплатно, веднага се появява в гугъл плей, че го имаш инсталирано и все едночи си го платил и така получаваш безплатни ъпдейти за приложението от гугъл плей .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

100% не си ползвал черни маркети . Като изтеглиш някое платено приложение от черния маркет безплатно, веднага се появява в гугъл плей, че го имаш инсталирано и все едночи си го платил и така получаваш безплатни ъпдейти за приложението от гугъл плей .

Честно казано теглил съм хакнати приложения,излизат в play store ,но никога не съм получавал ъпдейти за тях!Давам пример Fancy widget,beautiful widgets,power amp,NFS Most Wanted и още много.Дори и да получиш ъпдейт за някое хакнато приложения,след ъпдейта губиш лиценза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За Power Amp съм съгласен, но за Tic Tak Toe си получавам ъпдейти дори и за Next Launcher това са ми кракнатите приложения в телефона . NFS не играя и уйджети не ползвам .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Док, ти, както и много от останалите смесвате нещата. Тук говорим за сравнение между операционни системи, не между платформи. А голяма част от доводите, които се дадоха, включая и някои мои се отнасят до цялата платформа, не до операционната система. Разбирам че е трудно да се отделят нещата, но това променя коренно дискусията

Прав си уточни заради това още снощи казах , че няма нужда да си мерим батериите :) Аз лично нямам никакви проблеми нито с iOS , нито с андроид като операционни системи , като предпочитам обаче да работя с iOS И това е най вече от гледна точка на сигурността - телефонът ми не е джейлбрейкнат , няма и да бъде :) Още Стив Джобс , лека му пръст , беше против да се пишат апки от различни хора извън Apple , и аз споделям мнението му. През телефона аз осъществявам достъп до банковата си сметка , държа на него важни документи , които не са всякакви очи. Само това ми остава - някой да получи достъп фо файловата ми система , паролите и т. н заради това , съм сглупил да си дръпна приложението му с отворен код, в който някой е добавил буба
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прав си уточни заради това още снощи казах , че няма нужда да си мерим батериите :) Аз лично нямам никакви проблеми нито с iOS , нито с андроид като операционни системи , като предпочитам обаче да работя с iOS И това е най вече от гледна точка на сигурността - телефонът ми не е джейлбрейкнат , няма и да бъде :) Още Стив Джобс , лека му пръст , беше против да се пишат апки от различни хора извън Apple , и аз споделям мнението му. През телефона аз осъществявам достъп до банковата си сметка , държа на него важни документи , които не са всякакви очи. Само това ми остава - някой да получи достъп фо файловата ми система , паролите и т. н заради това , съм сглупил да си дръпна приложението му с отворен код, в който някой е добавил буба

АКо трябва да бъдем честни заплахата от малуер не е по-различна от тази при ПС-тата, с достатъчно внимание и разум може да се избегнат тези неща. А за документи,пароли и подобни си има защитени контейнери. Аз ползвам такива от 2008-а и май това е доста преди времето и на iOS и на андроид :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Напротив. Не мисля като теб, че са изместени нещата, макар да очаквам и резултати не само за използуването на батерията, а ако има подходящо измерване от типа на това, което дава резултати в Мениджъра на задачите в Уиндоус, да покаже колко процесорно време и памет харчат съответните приложение, които имат и iOS и Android вариант при използуването им в работен режим или просто като стартирани процеси, но в idle. Тук говорим за оптимизацията на съответните приложения и игри към дадена ОС и затова поисках доколкото е възможно сравнение как вървят върху смартфони с подобни хардуерни характеристики. Понеже Изабел, а и други намекнаха, че поради затвореността на iOS, за нея има по-строг контрол и не се допускат в маркета приложения пълни с бъгове или зле оптимизирани.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Напротив. Не мисля като теб, че са изместени нещата, макар да очаквам и резултати не само за използуването на батерията, а ако има подходящо измерване от типа на това, което дава резултати в Мениджъра на задачите в Уиндоус, да покаже колко процесорно време и памет харчат съответните приложение, които имат и iOS и Android вариант при използуването им в работен режим или просто като стартирани процеси, но в idle. Тук говорим за оптимизацията на съответните приложения и игри към дадена ОС и затова поисках доколкото е възможно сравнение как вървят върху смартфони с подобни хардуерни характеристики. Понеже Изабел, а и други намекнаха, че поради затвореността на iOS, за нея има по-строг контрол и не се допускат в маркета приложения пълни с бъгове или зле оптимизирани.

Има си приложения с бъгове, има и неоптимизирани, това не може да се провери лесно. Но ти смесваш нещата, паметта е елемент от операционната система, консумацията на енергия не е. Ако успееш да корелираш използването на памет и процесор от дадено приложение това е отделна тема. Но не можеш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има си приложения с бъгове, има и неоптимизирани, това не може да се провери лесно. Но ти смесваш нещата, паметта е елемент от операционната система, консумацията на енергия не е. Ако успееш да корелираш използването на памет и процесор от дадено приложение това е отделна тема. Но не можеш

Ми аз не мога, но има хора които могат :). Прочети все пак в послендото изречение, защо търся такива данни. Напипал си посоката, но още не си ме разбрал напълно. Това не е измерване целящо да покаже възможностите на хардуера, а качеството на оптимизацията и контрола на съответното гарантиран(или не) от създателите на съответните ОС-ми. За чий му е на някой твърде шарена и лесна ОС, ако поради(разхайтеност) изтегли от официалният маркет нещо, което при него ще харчи двойно повече ресурси и ще дава видим лаг, когато същото приложение при конкурентната ОС, макар всичките и рестрикции, върви с наполовина намален харч на процесорен капацитет  - гладко и "мазно" :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз не мога, но има хора които могат :). Прочети все пак в послендото изречение, защо търся такива данни. Напипал си посоката, но още не си ме разбрал напълно. Това не е измерване целящо да покаже възможностите на хардуера, а качеството на оптимизацията и контрола на съответното гарантиран(или не) от създателите на съответните ОС-ми. За чий му е на някой твърде шарена и лесна ОС, ако поради(разхайтеност) изтегли от официалният маркет нещо, което при него ще харчи двойно повече ресурси и ще дава видим лаг, когато същото приложение при конкурентната ОС, макар всичките и рестрикции, върви с наполовина намален харч на процесорен капацитет  - гладко и "мазно" :D

Не, такава корелация е много трудна и многопараметрична задача, което я прави безсмислена за практически цели. Освен това сравнението на двете ОС не е коректно защото едната е оптимизирана за конкретния хардуер и се продава само с този конкретен хардуер, другата е писана като универсална за да покрива много голям клас различни хардуерни спежцификации

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, такава корелация е много трудна и многопараметрична задача, което я прави безсмислена за практически цели. Освен това сравнението на двете ОС не е коректно защото едната е оптимизирана за конкретния хардуер и се продава само с този конкретен хардуер, другата е писана като универсална за да покрива много голям клас различни хардуерни спежцификации

А, де дойдехме си на думата относно сравнението. Затвореността е ограничаващ фактор и само феновете на даденият хардуер по принуда я използуват. Затова им се налага да поддържат тезата че съответната ОС е нещо по така...От принудена фенщина :D

Разбира се, това е обвързано с хваленето на хардуера(iShit), иначе няма как.

П.П. Това не значи че ми харесват 1000-та версии на Андроид, поради системата приета за развитието на ОС, нито ми харесва че за отделните усройства си има специфични варианти(кой каза че Андроид е отворена ОС и няма обръзване...е освен ако не съм програмист и сам не си пиша код за Андроид ОС и приложения към нея, подходящи точно за марката и модела на моя телефон).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А, де дойдехме си на думата относно сравнението. Затвореността е ограничаващ фактор и само феновете на даденият хардуер по принуда я използуват. Затова им се налага да поддържат тезата че съответната ОС е нещо по така...От принудена фенщина :D

Разбира се, това е обвързано с хваленето на хардуера(iShit), иначе няма как.

П.П. Това не значи че ми харесват 1000-та версии на Андроид, поради системата приета за развитието на ОС, нито ми харесва че за отделните усройства си има специфични варианти(кой каза че Андроид е отворена ОС и няма обръзване...е освен ако не съм програмист и сам не си пиша код за Андроид ОС и приложения към нея, подходящи точно за марката и модела на моя телефон).

какво разбираш ти под затвореност. Като е отворен андроид ти защо не го инсталираш на твой си хардуер? Не защищавам iOS, но точно това, което ти наричаш затвореност ги прави по-оптимални от гледна точка на използване на ресурси

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

какво разбираш ти под затвореност. Като е отворен андроид ти защо не го инсталираш на твой си хардуер? Не защищавам iOS, но точно това, което ти наричаш затвореност ги прави по-оптимални от гледна точка на използване на ресурси

Е точно тази "по-оптималност", искам да бъде показана за едни и същи приложения ползувани на телове със сходен като характеристики хардуер, но единият да е Андроид телефон, а другият АйФон. Има такива модели, с подобни резолюции на екрана с еднакъв брой ядра на процесора, с подобна честота на ядрата и сходен изчислителен капацитет при операции с единична или двойна прецизност и прочие, с подобни характеристики и на вграденото видео. Ясно е че модели със 100% съвпадение на всички характеристики(но пък някои от характеристиките от типа на яркост на дисплея и дълбочина на черният цвят нямат никакво отношение към търсеният резултат) няма, така че и по отношение на резултатите трябва да се предвиди процент неточност, но пък обща престава може да се даде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...