Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Android срещу iOS

BAZZINGA

Препоръчан отговор

Вмъквам се само да доуточня, че аз съм автор на публикациите в блога stoyan.net и този човек (Serious_Boss), копирал мнението ми, няма нищо общо с мен и не знам защо е копирал поста ми. Моля да не бъда свързван по никакъв начин с него, тъй като по-рано в темата видях коментари от рода "сега му знаем малкото име".

За мен лично iPhone си е страхотен телефон, но не ми върши работата така, както ми я върши Android. 

ПС. Благодаря, че сте ме цитирали като автор (мисля, че беше в първа страница). То бива копиране, ама да го пуска като лично мнение, е малко прекалено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 129
  • Създадено
  • Последен отговор

http://www.kaldata.com/forums/topic/208698-как-да-прехвърля-звукозапис-направен-с-диктофо/#entry2497947

Аргумент против iOS.

В Android няма такива ограничения - закачаш USB и имаш достъп до цялата потребителска памет, а при наличие на root - и до цялата памет изобщо. Без външни програми и т.н. глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://www.kaldata.com/forums/topic/208698-как-да-прехвърля-звукозапис-направен-с-диктофо/#entry2497947

Аргумент против iOS.

В Android няма такива ограничения - закачаш USB и имаш достъп до цялата потребителска памет, а при наличие на root - и до цялата памет изобщо. Без външни програми и т.н. глупости.

Android = Google. Google=spy... So...Google is spying on you through your mobile!!!...

Какво не мога да правя през Андроид телефон и защо аджеба няма да се занимавам с Андроид:

-Изисква регистрация в Google, за да може да тръгне - ами може да нямам и да не искам да си правя акаунт в Гугъл. И без такива да ме убеждават колко било добре за синхронизация и backup - имам си data cable и си връзвам телефончето към лаптопа - просто и семпло.

-Не може да се теглят приложения от Google store без регистрация в Google. Не може да се теглят приложения на телефона и чрез регистрация, различна от E-mail-a, с който е бил регистриран телефона. Смяната на мейла за регистрация не е изведена удобно.

-Бъгчета най-различни и разнообразни, а някои приложения, особено на мобилните оператори, които и те правят бъгчета са се закучили така дълбоко, че трябва да си същински хакер да ги разкараш. Не че при другите операционни системки е по-лесно да се премахне брандването.

-Далеч от семпла и проста визия, която да допадне на един най-обикновен потребител.

-Google пропаганда на всяка крачка

-Не може да се използват Google Map-s offline, решили са хората, че ти трябва интернет и само си ги кешира за 30дни = безполезно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аргумент против iOS.

Съгласен съм ,но при iPhone можеш да заредиш iOS и Android на телефона и Android да ти е като втора OS .Това е чист + за iPhone

JellyBreak режим имат iPhone-ните при което можеш да качваш всичко и да изтриваш системни програми от телефона и да теглиш всичко от App Store напълно безплатно още един + за iPhone

Андроид при активиране на Root имаш пълен контрол върху телефона ,ако нямаш Root телефона контролира тебе .Иначе приложенията от Google Play Store при Root на телефона ,които са платени си остават платени .Това е чист - при Андроид телефони .Трябва да се търсят от други сайтове,торент тракети платените приложения и да ги инстанлирваш на телефона си.Програмите при Андроид са много на брой и много интересни и забавни .Андроид се разработва от 4г. вече и и най-популряна ,а iOS има над 10 % само. 

Андроид може да се слага на телевизор ,компютър ,лаптоп .Това е чист + за Андроид .При iOS  НЕ може да се слага на телевизор ,компютър ,лаптоп чист  - е за iOS

Лично аз ползвам телефон с Андроид 4.1.2 и останах много довелн и е лек и прост Андроид  и удобен интерфейс.

Андроид е с отворен код и всеки може да го вземе и да го променя както си иска за телефона си или някой друг телефон чист + е за Андроид ,а при iOS НЕ е с отворен код.

Според мен Андроид-а на Google  е по-добър отколкото iOS на Apple.

Android = Google. Google=spy... So...Google is spying on you through your mobile!!!...

Какво не мога да правя през Андроид телефон и защо аджеба няма да се занимавам с Андроид:

-Изисква регистрация в Google, за да може да тръгне - ами може да нямам и да не искам да си правя акаунт в Гугъл. И без такива да ме убеждават колко било добре за синхронизация и backup - имам си data cable и си връзвам телефончето към лаптопа - просто и семпло.

-Не може да се теглят приложения от Google store без регистрация в Google. Не може да се теглят приложения на телефона и чрез регистрация, различна от E-mail-a, с който е бил регистриран телефона. Смяната на мейла за регистрация не е изведена удобно.

-Бъгчета най-различни и разнообразни, а някои приложения, особено на мобилните оператори, които и те правят бъгчета са се закучили така дълбоко, че трябва да си същински хакер да ги разкараш. Не че при другите операционни системки е по-лесно да се премахне брандването.

-Далеч от семпла и проста визия, която да допадне на един най-обикновен потребител.

-Google пропаганда на всяка крачка

-Не може да се използват Google Map-s offline, решили са хората, че ти трябва интернет и само си ги кешира за 30дни = безполезно.

Тука си грешка ,ако имаш Root права на телефона можеш да сложиш 1mobile market-а и там да си теглиш безпалтно програми без регистрация

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Android = Google. Google=spy... So...Google is spying on you through your mobile!!!... Какво не мога да правя през Андроид телефон и защо аджеба няма да се занимавам с Андроид: -Изисква регистрация в Google, за да може да тръгне - ами може да нямам и да не искам да си правя акаунт в Гугъл. И без такива да ме убеждават колко било добре за синхронизация и backup - имам си data cable и си връзвам телефончето към лаптопа - просто и семпло. -Не може да се теглят приложения от Google store без регистрация в Google. Не може да се теглят приложения на телефона и чрез регистрация, различна от E-mail-a, с който е бил регистриран телефона. Смяната на мейла за регистрация не е изведена удобно. -Бъгчета най-различни и разнообразни, а някои приложения, особено на мобилните оператори, които и те правят бъгчета са се закучили така дълбоко, че трябва да си същински хакер да ги разкараш. Не че при другите операционни системки е по-лесно да се премахне брандването. -Далеч от семпла и проста визия, която да допадне на един най-обикновен потребител. -Google пропаганда на всяка крачка -Не може да се използват Google Map-s offline, решили са хората, че ти трябва интернет и само си ги кешира за 30дни = безполезно.

Ти па що си мислиш, че майкрософт и мак не те следят? :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти па що си мислиш, че майкрософт и мак не те следят? :D

Всъщност, Google имат много по-голям интерес и по-голяма полза от това да те следят и да събират информация за теб. Тоест, ако има притеснени на тази тема, по-добре да си закупят Apple-устройство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, Google имат много по-голям интерес и по-голяма полза от това да те следят и да събират информация за теб. Тоест, ако има притеснени на тази тема, по-добре да си закупят Apple-устройство.

Google могат да видят всички потребители и пароли и имейли и кво свалят и кво посещават хората така ,че и Apple (microsoft) и те го правят

така ,че .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Андроид може да се слага на телевизор ,компютър ,лаптоп .Това е чист + за Андроид .При iOS  НЕ може да се слага на телевизор ,компютър ,лаптоп чист  - е за iOS Лично аз ползвам телефон с Андроид 4.1.2 и останах много довелн и е лек и прост Андроид  и удобен интерфейс. Андроид е с отворен код и всеки може да го вземе и да го променя както си иска за телефона си или някой друг телефон чист + е за Андроид ,а при iOS НЕ е с отворен код. Според мен Андроид-а на Google  е по-добър отколкото iOS на Apple. Тука си грешка ,ако имаш Root права на телефона можеш да сложиш 1mobile market-а и там да си теглиш безпалтно програми без регистрация

Защо ти е да слагаш OS на телевизор въобще? На телевизора се гледа, очевидно е, че не може да се използва пълноценно като компютър. Па ако толкова искаш - закачи си го за компютъра и си готов. Android не може да се използва без това особено пълноценно и адекватно на лаптоп или компютър - има форк/дистрибуция/разработка, но е далеч от пълноценна и универсална за всякакъв хардуер. А дори и ако тръгне, до управлението си остава леко странно и по моему дебилно за настолен компютър. Android може да е с отворен код, но пък не особено много хора биха тръгнали да ти прекомпилират ядрото... Що иде реч - хич не съм в грешка. Аз пък искам да си браузна магазина на Google и да си изтегля приложението не през мобилното приложение, ами директно от страницата на маркета. А що иде реч до отвореният код - честно да си кажем, професионалистите не ги еня с какъв код е. То хубаво Linux е с отворен код, но Windows със затворен код все още е доминантен - ако не друго, има поддръжка стабилна.

Ти па що си мислиш, че майкрософт и мак не те следят?

Това не променя въпроса.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако не искаш да те следят, не трябва да използваш интернет дори от компютър... Колкото до телфоните с Андроид/iPhone/Windows - все се следят...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако не искаш да те следят, не трябва да използваш интернет дори от компютър... Колкото до телфоните с Андроид/iPhone/Windows - все се следят...

Всичко е относително. По всяка вероятност и в WP, и в iOS си следен, но Google имат много по-голяма полза от целия шпионаж, Apple почти нямат. Тоест, по принцип е логично в iOS да си по-малко следен. Сравнително малко де...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

.Това не променя въпроса.

Но не е довод против Андроид

Всичко е относително. По всяка вероятност и в WP, и в iOS си следен, но Google имат много по-голяма полза от целия шпионаж, Apple почти нямат. Тоест, по принцип е логично в iOS да си по-малко следен. Сравнително малко де...

Всичко се снася на Биг Брадър, без значение коя ОС ползваш за мобилни телефони.

И вече не е толкова важна ОС, ако ползваш фейсбук и други подобни страници целящи да записват всичко за теб. Тва е

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но не е довод против Андроид

И вече не е толкова важна ОС, ако ползваш фейсбук и други подобни страници целящи да записват всичко за теб. Тва е

Защо до Биг Брадър??????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е точно така. Замисли се защо на Google им е по-важно да разберат всичко за теб, а Apple ги вълнува слабо.

Защо до Биг Брадър??????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Прочети книгата „1984“ на Джордж Оруел и ще разбереш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти за тв предаването ли си мислиш?:D

Не е точно така. Замисли се защо на Google им е по-важно да разберат всичко за теб, а Apple ги вълнува слабо.

Прочети книгата „1984“ на Джордж Оруел и ще разбереш.

Не става дума за самите фирми, а за "услугата" която правят на службите. 

Доста над фирмената политика е.

Знаеш ли какво ми причинява калдата на мейла с който съм се регистрирал тук, м?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти за тв предаването ли си мислиш? :D

Какво?

Ти за тв предаването ли си мислиш? :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всички големи компании ги вълнува силно - до откат какви са тенденциите и модите в маркета и си следят потребителите  и на техните и на чужди ОС. Приказките че Епъл, които са в състояние  сами да хипнотизират контингента си от ползуватели, това не значи, че всячески не търсят начин да краднат още проценти от пазара. Следи се от всички ОС, в това число и от Линукс и други безплатни и  "безплатни" ОС, от "активираните" и от джелбрейкнатите им варианти, също се следи. От програмите под разните ОС също се следи, в полза на създалите ги фирми...От браузерите се следи...В световен мащаб става въпрос за много милиарди...десетки милиарди...стотици милиарди годишно, може би за всичкият софт общо, за целият свят годишните приходи дори надхвърлят трилион и то без да броим пазара на медийно съдържание(картинки, снимки, клипове, филми, музика и игри), а само този на ОС и програмното осигуряване. Само Майкрософт има почти $70 000 000 000 приходи за 2011година. Всъщност, Андроид ОС не е точно безплатна. Просто така изглежда за лаиците сред обикновените ползуватели, но купувайки устройството,  някаква част от цената на това устройство е точно за ОС, макар това да не е указано като информация. Нито цената на ОС Х e 30-тина долара, а пък още по малко цената на Майкросовският Уиндоус, пък е надутите цени, които се искат за него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От сега казвам, че iOS телефон не съм имал (iphone), но имам LG GT540 (custom rom cyanogen mod 2.3.7) от известно време и съм много доволен от андроида и плюс това беше на супер цена (само 100 лв. втора ръка без драскотини), а iphone не мисля, че е на супер цена. Те по-скоро са за богаташите. Аз лично предпочитам android. Не ме питайте защо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но не е довод против АндроидВсичко се снася на Биг Брадър, без значение коя ОС ползваш за мобилни телефони. И вече не е толкова важна ОС, ако ползваш фейсбук и други подобни страници целящи да записват всичко за теб.

It's reason enough. Колкото по-сериозна е интеграцията към източници на трети страни, мрежови ресурси, които се намират извън компетенциите и възможностите на управлението на потребителя, за толкова по-сериозен риск за изтичане на информация си говорим. Между другото Google действително използва поверителна лична информация, до момента най-явното проявление на което е да персонализира рекламите при търсене, като може да се използва лична информация дори от кореспонденцията съхранявана, изпращана и получавана чрез GMail. Именно поради изброените по-горе доводи не обичам да използвам кой знае колко услуги вързани към интернет или мрежови ресурси, освен ако не си говорим за частни лични мрежи, където разбира се - имам пълен контрол над потока на споделяне и посоката на движение на информацията. Ако си мислиш, че Facebook и другите социални мрежи са единственото място за точене и събиране на информация - грешиш. Още по-лошото е, че на пръв поглед безобидна информация, за която си казват някои - "какво пък" може да бъде събирана и да се използва дори за измами от типа на онези измами, където се теглят интернет кредити за сметка на нищо неподозиращи лица. Всичко е въпрос на методичността на събиране на информация.

Ако не искаш да те следят, не трябва да използваш интернет дори от компютър...

Да си виждал някой Windows или Linux да ти иска Email адреса, за да може да зареди? Да си се запитвал каква е политиката на Microsoft относно поверителността на информацията? При компютрите има доста по-добри възможности за установяване на параметрите на споделяне на информация и предотвратяването на изтичането й. И най-важното - за разлика от телефонските операционни системи, компютърните се нуждаят от далеч по-малка свързаност към глобалната мрежа и далеч по-малко връзки към мрежови ресурси извън локалната мрежа, извън мрежови ресурси и услуги на трети страни. Това, че при телефоните твърдят колко е хубаво да си даваш мейла например, за да било по-лесно архивирането на информация на мен ми се види само предтекст и в действителност вече нямаш голям избор. Малко ми прилича на онази приказка - "Пътят към Ад-а е постлан с добри намерения".
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Твоето ми прилича на параноя на тема "следене"...

It's reason enough. Колкото по-сериозна е интеграцията към източници на трети страни, мрежови ресурси, които се намират извън компетенциите и възможностите на управлението на потребителя, за толкова по-сериозен риск за изтичане на информация си говорим. Между другото Google действително използва поверителна лична информация, до момента най-явното проявление на което е да персонализира рекламите при търсене, като може да се използва лична информация дори от кореспонденцията съхранявана, изпращана и получавана чрез GMail. Именно поради изброените по-горе доводи не обичам да използвам кой знае колко услуги вързани към интернет или мрежови ресурси, освен ако не си говорим за частни лични мрежи, където разбира се - имам пълен контрол над потока на споделяне и посоката на движение на информацията. Ако си мислиш, че Facebook и другите социални мрежи са единственото място за точене и събиране на информация - грешиш. Още по-лошото е, че на пръв поглед безобидна информация, за която си казват някои - "какво пък" може да бъде събирана и да се използва дори за измами от типа на онези измами, където се теглят интернет кредити за сметка на нищо неподозиращи лица. Всичко е въпрос на методичността на събиране на информация.Да си виждал някой Windows или Linux да ти иска Email адреса, за да може да зареди? Да си се запитвал каква е политиката на Microsoft относно поверителността на информацията? При компютрите има доста по-добри възможности за установяване на параметрите на споделяне на информация и предотвратяването на изтичането й. И най-важното - за разлика от телефонските операционни системи, компютърните се нуждаят от далеч по-малка свързаност към глобалната мрежа и далеч по-малко връзки към мрежови ресурси извън локалната мрежа, извън мрежови ресурси и услуги на трети страни. Това, че при телефоните твърдят колко е хубаво да си даваш мейла например, за да било по-лесно архивирането на информация на мен ми се види само предтекст и в действителност вече нямаш голям избор. Малко ми прилича на онази приказка - "Пътят към Ад-а е постлан с добри намерения".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Твоето ми прилича на параноя на тема "следене"...

Не е параноя, става въпрос информация, която не е предназначена за другиго да не изтича, особено пък без твоето изрично знание.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Измествате темата, това, което дискутирате е един дребен елемент от двете платформи!

Нещо повече, направо не е елемент от платформите... Последно като проверявах дефиницията за операционната система и функциите ѝ, не си спомням да пишеше "шпиониране на потребителите" там...

П.С.

И все пак както всички спорове ОС vs ОС в този форум, и този ми се вижда абсолютно безсмислен...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

П.С. И все пак както всички спорове ОС vs ОС в този форум, и този ми се вижда абсолютно безсмислен...

А??? Какво против имаш срещу един good old fashioned flame?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...

Това за имейла е удобно и за двете страни и е най-добрия начин за идентификация. Много по-лесно ми е с имейл да удостоверя, че съм закупил дадени приложения и да мога да ги ползвам на няколко устройства. Ти като алтернатива какво би предложил?... Лична карта, пръстов отпечатък?... Събират лична информация, да. Ама лична информация събират и НАП, банките, МВР, мобилните оператори и т.н. Вече и имейл ти искат, за сега доброволно... Аз на Гугъл им имам повече доверие, отколкото на всички по-горе казани. Относно Windows, кой знае какво събират и не събират... Щом си свързан с Интернет, просто трябва да внимаваш какво правиш и какво споделяш, ако щеш и какво правиш на личния ти компютър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...