Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Вярно ли е че НDD-то е съставено от 2 части:освете


Препоръчан отговор


Вярно ли е че НDD-то е съставено от 2 части:осветена и неосветена?Един fr. ми обясняваше как да си върна нещо което съм изтрил с SHIFT + DELETE и от там аз го питах това което съм изтрил дали седи в харда няколко седмици и тогава се трие автоматично,а той ми каза че харда е от две части осветена и неосветена.В неосветената се събирало всичко което е трито с SHIFT + DELETE и че неосветената част нямала обем т.е. там можело да има 2000000 терабайта трити неща които и след 1 година съм можел да си ги върна,а пък осветената част била например ако харда е 120 GB ......МОля обяснете ми :)

Редактирано от vincenzo (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Вярно ли е че ННD-то е съставено от 2 части:осветена и неосветена?Един fr. ми обясняваше как да си върна нещо което съм изтрил с SHIFT + DELETE и от там аз го питах това което съм изтрил дали седи в харда няколко седмици и тогава се трие автоматично,а той ми каза че харда е от две части осветена и неосветена.В неосветената се събирало всичко което  е  трито с                SHIFT + DELETE и че неосветената част нямала обем т.е. там можело да има 2000000 терабайта  трити неща които и след 1 година съм можел да си ги върна,а пък осветената част била например ако харда е 120 GB ......МОля обяснете ми  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Мале-е-е,толкова голяма простотия не бях чувал скоро! ;)

Няма нищо вярно в това за "осветена" и "неосветена" част.Всичко е едно цяло,което е с капацитета на харда.Ако изтриеш нещо и след това запишеш друго,има вероятност то да се запише върху него.Затова,ако изтриеш нещо погрешка,то не записвай нищо друго,а първо го възстанови със съответна програма (има такива много).

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А стига бе ohmy.gif

2000000 терабайта трити неща

Че може да се въстановяват изтрити файлове,може(ама зависи и как са изтрити),ама чак пък такова нещо :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Вярно ли е че ННD-то е съставено от 2 части:осветена и неосветена?Един fr. ми обясняваше как да си върна нещо което съм изтрил с SHIFT + DELETE и от там аз го питах това което съм изтрил дали седи в харда няколко седмици и тогава се трие автоматично,а той ми каза че харда е от две части осветена и неосветена.В неосветената се събирало всичко което  е  трито с                SHIFT + DELETE и че неосветената част нямала обем т.е. там можело да има 2000000 терабайта  трити неща които и след 1 година съм можел да си ги върна,а пък осветената част била например ако харда е 120 GB ......МОля обяснете ми  :hush:

<{POST_SNAPBACK}>

:)

След една година ЦРУ или КГБ може и да успеят, ама ти - НЕ! :clap::clap:;)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
:)

След една година ЦРУ или КГБ може и да успеят, ама ти - НЕ! :clap:  :clap:  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Има едни допълнителни магнитни полета освен основното, на които остават следи от стари файлове.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

триенето от хард диска в зависимост от фаиловата система става по различен начин под FAT16(дос 4 до 6.2) бешe като са изтрие името на файла и после с командата UNDELETE можеше да се въстанови като при въстановяване те питаше за първата буква от името на файла

относно големината на на твърдия диск тои е до 3% по голям от размера си но тези 3% са за ползване от самия хард диск и само от него в случаи на лош сектор или др. повреди

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато изтриваш файл/файлове със Shift+Del, операционната система маркира тези участъци от диска като празни, макар чисто физически данните са си там. След извесно време операционната система може да реши да запише нещо върху тези участъци или върху част от тях. Затова се казва, че по принцип е възможно да се възтанови информацията или част от нея ако не е изтрита отдавна. Затова и съществуват програми които за по-сигурно слид изтриване на даден файл, записват и изтриват някакви данни (напълно ненужни например) върху тези сектори от диска. Този процес може да се повтори многокротно (20-30 пъти) след което е практически невъзможно да се възтановят данните от изтритите файлове.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ама то дисковете не са 1 терабайт а някой си измислил че имало светении неосветени части хард диска е просто един обикновенен диск който е по дебел по здрав и двустранно записващ се

естествено с по голям капацитет от обикновенен диск

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1во: Не се пише HHD, а HDD. laugh.gif

2ро: Както ти казаха и останалите-"това не е вярно", ако беше вярно щеше да бъде супер, защото никой нямаше да се наема да купува по-големи хард дискове. Всеки щеше да си записва нещо, после да го трие и то да си стои от към "тъмната страна" на харда, после да записва ново и също го трие (и така до безкрай) и какво се получава- на хард 40Гб има записани (в неосветената част) терабайти, които може да си върне по всяко време.-невъзможно cool.gif Поздрави, rainov!

Редактирано от rainov (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо, ето малко теория:

http://comexgroup.com/storage/hdd.htm

http://comexgroup.com/storage/hdd_data_structure.htm

Второ, специално за триенето на файлове. Файловете, изтрити със Shift+Del могат да се възстановят по следната причина:

Windows отбелязва във файловата таблица, че това място е празно, но реално не трие нищо от диска. При заявка за запис, Windows избира празно място с подходящи размери и записва там. Докато на същите байтове нищо не е записано, данните могат да се възстановят. Причини да се "трият" файловете по този начин - много, най-малкото че става много по-бързо

Опа, тук малко повторих omir, ама не бях дочел темата, за което се извинявам

Има едни допълнителни магнитни полета освен основното, на които остават следи от стари файлове.

<{POST_SNAPBACK}>

И какви са тези магнитни полета и за какво служат?!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1 Искам да си призная че аз бях човекът който каза тази “глупост” (така наречена от непросветените по въпроса) , но те хората не са виновни просто във думите му няма и 50 % истина от това което съм му казал наистина . Просто или съм му го казал по “ламерски” или той е хиперболизирал тези мои думи !!!!!!! Така нека сега продължим нататък като започна да обяснявам какво точно съм имал предвид като съм му казал за “осветената и неосветената част от HDD” !!!!!!!! Ако изтриете нещо shift+delete (с прескачане на кошчето) се оставя следа от файла само там където е бил а в другият случай следа се оставя и във самото кошче !!!! При този вид триене ОС маркира секторите като празни въпреки че файлът е там и оставя записа на файла в таблица почти непокътнат , само първият символ от името на файла е изтрит и записа не може да бъде достъпен от ОС и програмите !!!! Така тя само заблуждава себе си и програмите че там наистина е празно и при следващото писане презаписва секторите с друг файл , което на теория прави файла невъзстановим за софтуерните методи за тази цел !!!!!!! Да ама не (и тук може би е мястото да го цитирам “В неосветената се събирало всичко което е трито с SHIFT + DELETE и че неосветената част нямала обем т.е. там можело да има 2000000 терабайта трити неща които и след 1 година съм можел да си ги върна,а пък осветената част била например ако харда е 120 GB ......МОля обяснете ми” !!!!!!!

Ето моето потвърждение за уж тези мои думи подправени с неистова хипербула от потребителя!!!! Има една много важна подробност (за всички разбирачи които си казаха меннието) която позволява да се възстановяват части от файлове въпреки че е “ПРЕЗАПИСАНО”!!!!!!!!!!!! Тази особеност е Slack space (пусто място ) !!! Това място се появява когато един файл или парче от файл неможе да запълни целия клъстер !!! Това е мястото от края на файла до края на клъстера .. Това е една част от която могат да се извадят много но непълни файлове и непълни парчета ( никога не съм казвал че нещо може да се изкара без каквито и да било изкривавания) !!!!! Важно е тук да отбележа (за да не ми казвате друг път че говоря глупости) че Slack Space-ът зависи от обема на клъстера и обема на файла или от обема на парчетто от файла който се намира в клъстера !!! Още нещо да поясня --- Софтуерното възстановаване става със специални програми –recovery my files , easy recovery и др. Подобни!!!! Тези програми общо казано работят в два режима – UNDELETE—търси изтритият файл като го намери секторите се маркират за заети и записът във файловата таблица се коригира . Така файлът е отново видим и достъпен (Това имах предвид за видимата част)

RAW READING--- последователно четене на всички клъстери и сектори в клъстера и опит за разпознаване на намереното . Този вид търсене няма нужда от данни във файловата таблица !!!! Направо прочита секторите , събира информацията като един файл ,създава нов файл на мястото на изтрития с намереното съдържание и информацията за файла , създава нови записи за новия файл във файловата таблица така че да е видим за ОС и програмите !!!!!!

И сега нещо много важно за Всички---- Възможно е дори да направи един огромен файл с всичкото съдържание ,което е видяно и точно в този ред в който е видяно !!! Този вид възстановаване обикновено работи с най-яркия (наричан от мен осветен) слой на магнитните полета ,тъй като за да се избегнат грешки при четене още на ниво БИОС на хард диска ,самият тоя е инструктиран да чете само най яркия слой и да пренебрегва всички други (наричани от мен неосветени)

Венци и следващият път като ме питаш нещо кажи ми преди дова че смяташ да проверяваш моите думи като пускаш теми във www.kaldata.com и тогава ще ти обясня както трябва но не съм сигурен че ще ме разбереш !!!!!!!!! Толкова от мен ако някой знае повече по въпросът нека се опита да ми докаже че говоря глупости !!!! С най добри чуства към всички :hush::yanim::yanim: :bye:

Редактирано от XPoSe (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А бре Колио,следващия път ми обяснявай не по "ЛАМЕРСКИ" а както трябва,защото виж какво обаркване стана ся!!!!Щях да те разбера ако ми го беше казал както трябва,а не да го чета във форума! ок??? :clap:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:-))))))))) Абе пичове тоя разговор кога го водихте, че хич не се разбрахте?? На рожден ден, новобранска или друг празник, на който се стига до след 3ч. АМ, с поне 4 големи питиета и фразата "Ти мене уважаваш ли ма?!?!" и се почват едни теми и разговори...... :-)))

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Ето ТуК има дадена доста подробна информация!!! :speak:

Редактирано от vincenzo (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване