Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гледане в YouTube невъзможно...

Featured Replies

Здравейте, приятели! Имам старичка машина, но до скоро вършеше работа за елементарни удоволствия - ровене в Нета, гледане на клипчета и филми качени в YouTube и VBOX7... Проблема е следния - може с часове да се ровя и чета в Нета и няма проблем. Проблема е при гледане на клипчета и филми качени в YouTube и VBOX7. Пускам филмчето и след няколко минути без никаква причина, компа сам се изключва... На какво може да се дължи това, много е неприятно...

RAM паметта е 1 Гб... Процесора е двуядрен... Трябва да си играя за да напиша всичките му данни... Все си мисля, че е нещо я в настройки или от Флаш плайера, ама като не разбирам... :mad:  Моля за помощ или съвет!

Даваш десен бутон върху прозореца на клипа, и избираш setting >>  после махаш отметката от "хардуерно ускорение". Направи едно сканиране на хард диска за грешки.

Кога е почистван от прах компютъра? Flash интензивно натоварва процесора, което означава че при задръстено с прах охлаждане системата започва да прегрява и се самоизключва.

• Автор

Даваш десен бутон върху прозореца на клипа, и избираш setting >>  после махаш отметката от "хардуерно ускорение". Направи едно сканиране на хард диска за грешки.

Благодаря за съвета! Сега ще направя каквото си ми написал! Малко глупав въпрос - Като махна отметката, тази настройка ще си остане за всички клипове, така ли? А, и ще сканирам системата... ;) 

Кога е почистван от прах компютъра? Flash интензивно натоварва процесора, което означава че при задръстено с прах охлаждане системата започва да прегрява и се самоизключва.

Като цяло, компа го почиствах преди около един месец.... Не е много отдавна...

...  Като махна отметката, тази настройка ще си остане за всички клипове, така ли? А, и ще сканирам системата...  ;)

..

Поне до затварянето на браузъра (кой е той?) отметката ще е махната. 

• Автор

Поне до затварянето на браузъра (кой е той?) отметката ще е махната. 

Mozilla Firefox........

Направих всичко, но компа отново се изключи... :( Възможно ли е захранването да прави тоя проблем, защото съм отварял захранвания и е имало раздути електролитни кондензатори, които не са работили в нормален режим?!  Или е софтуерна грешка? Утре ще разглобя отново компа и отново ще почистя радиатора на процесора. Но... не ми се вярва да е от там!

...... Смених захранването, но нищо... Компютъра започна самоволно да се изключва след няколко минути... Пипам радиатора на процесора - студен е... Няма нищо, което да е прегряло, че да сработи защита и компа сам да се изключи. :no-no:  Дали не е вирус? Май ще го "лекувам" генерално... :(

Редактирано от liusien (преглед на промените)

Пробвай с друг браузър.

Махни "автоматичен рестарт" Десен бутон на My Computer > Properties > Advanced > Startup and Recovery -> Settings -> Startup and Recovery > Махаш отметката на "Automatically restart" и ок,

Виж през Safe Mode (безопасен режим) как ще е.Рестартираш компютъра си, и когато започне да зарежда помпаш клавиш F8. От появилото се меню избираш "Safe Mode".

Ако имаш под ръка пусни едно LiveCD, и виж дали ще е нормално всичко.

Ако е от прегряване, би трябвало и когато работи 10-15мин. без да го ползваш пак да гасне.Направи ли "проверка за грешки на хард диск", като сложиш отметка на: "Поправяй автоматично грешките във файловата система" и на "Сканирай за повредени сектори и опитай възстановяването им"?  Ако не гледаш клипове, а само разглеждаш нещо, пак правили този проблем?Като гледаш филм записан на харда, всичко нормално ли е?

Трябва да си играя за да напиша всичките му данни.

Не си играй да ги пишеш, ние пък няма да си играем да ти отговаряме.

Днес съм в настроение и ще ти отговоря.

Обикновено причината за изключване е прегряване на процесора.

Възможно е и захранването да прави номера.

В нета е пълно с програми за мониторинг като Aida64 http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50182

Както казаха и колегите, най-вероятната причина е прегряване на процесора и съответно рестартиране на системата.

Това е така, тъй като по-старите процесори (какъв е процесора, или да се опитам да си поправя кристалната сфера ?) не са пригодени за тези условия в които днес се гледат клипове.

Високото качество ги спъва, и те се натоварват на 100 % в повечето случаи (зависи как е устроен плейъра на сайта, и по какъв начин лоудва флаша).

Когато изключиш хардуерната акселерация (щом махнеш отметката, се изключва глобално, и затварянето на браузъра не го бърка, тъй като настройката се съхранява в тези на флаша), това подобрява нещата, тъй като флаша си работи отделно, без да се съобразява да иска някакво ускорение от видео картата, но пак си товари.

Направи следният тест:

1. Пусни някое клипче, примерно във вибокса.

2. Отвори Task Manager - а и снимай натоварването на процесора.

3. Пусни снимката.

Моля колегите да не търсят причината там, където не е!

Абсолютно невероятно е да е от лоши сектори по диска, камо ли от захранването.

Това е заради натоварване на процесора, и логически следващото прегряване.

Временно може да гледаш клипове под Internet Explorer. Там лоудването на процесора ще е по-малко, тъй като за флаша се използва ActiveX контрола, но браузъра не е за ежедневно ползване, тъй като е най-глупавият, създаван някога (пълен с дупки като лунен кратер).

Дай снимката от Task Manager-а за да видим какво е положението, и да търсим решение. :)

Редактирано от programings (преглед на промените)

Може също да е и прегряване на видеокартата? И вместо да гадаем какво може да е сваляте някоя програма (Aida64) примерно. Пускате я и давате в менюто: Компютър->Датчик и качвате една снимка с температурите на частите Ви и ще кажем какво е :)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Здравейте, приятели! Имам старичка машина, но до скоро вършеше работа за елементарни удоволствия - ровене в Нета, гледане на клипчета и филми качени в YouTube и VBOX7... Проблема е следния - може с часове да се ровя и чета в Нета и няма проблем. Проблема е при гледане на клипчета и филми качени в YouTube и VBOX7. Пускам филмчето и след няколко минути без никаква причина, компа сам се изключва... На какво може да се дължи това, много е неприятно...

RAM паметта е 1 Гб... Процесора е двуядрен... Трябва да си играя за да напиша всичките му данни... Все си мисля, че е нещо я в настройки или от Флаш плайера, ама като не разбирам... :mad:  Моля за помощ или съвет!

Не си единствен. :) И при мен е така, затова вече и не отварям youtube и vbox7... Само, че при мен не гасне, а се ''активира'' това чудо Intel Thermal Monitoring Technologies...

Сега за твоя проблем, виж видеото как е. Ако има вентилатор го почисти малко, смени термо пастата и на видеото. 

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Най-добре направете мониторинг на температурите на всички компоненти и натоварването на компютъра, докато се гледа клип, и пуснете скрийншоти.

Така ще локализираме проблема възможно най-бързо и безболезнено.

....

Абсолютно невероятно е да е от лоши сектори по диска, ..

..

То и аз така си мислех, но ми се наложи на чисто нов компютър (на три месеца) да прилагам това.На нов инсталиран Windows7  като пусна 3-4 клипа, и даваше син екран и рестартираше.Направих една проверка на харда, и проблема изчезна.Компютъра  беше с четириядрен процесор и 4гб. рам.Така че, не се знае "от къде ще изскочи заека".

Редактирано от krali (преглед на промените)

То и аз така си мислех, но ми се наложи на чисто нов компютър (на три месеца) да прилагам това.На нов инсталиран

Windows7  като пусна 3-4 клипа, и даваше син екран и рестартираше.Направих една проверка на харда, и проблема изчезна.Компютъра  беше с четириядрен процесор и 4гб. рам.Така че, не се знае "от къде ще изскочи заека".

Да, но тук не говорим за сини екрани, а и лошите сектори са съпроводени и с други аномалии, като загуба на файлове, което тук не се споменава, така че според мен говорим за класически случай на свръхнатоварване, и последващо прегряване на GPU или CPU. :)

Ами, ще изчакаме автора(изобщо ако се появи) да сподели какво е станало.

• Автор

Лелееее.... Много се извинявам, че се забавих с отговор на писмата ви, но ме нямаше... Така - веднага обяснявам какво съм направил... Реших да преинсталирам Уиндоуса и в момента съм инсталирал Windows 7. Има една притурка която показва как работи процесора и паметта и тя ме кара да се замисля, че трябва да търся по-мощна RAM памет! Ще опитам да кача снимка за да се ориентирате, защото според мен, тая памет е малка - 1 ГБ и работи на предела на възможностите си... Ако прецените, че при слагане на по-голяма памет и проблема ще се оправи - моля ви за съвет!

http://prikachi.com/images.php?images/332/6107332l.jpg

Сега оправи ли се проблема с  YouTube и VBOX7?Ако имаш възможност слагай още 1гб. рам.

• Автор

Малко е по-добре - издържа около десетина минути и отново изключва... :(  Като сваля капака на компа, чувам едно "цъкване", все едно щраква реле и компа спира...  Не знам какво става, но за сега ще изчакам с другата памет, защото в магазините тия ме побъркват - била стара машината и затова чарковете струват тройни цени!!!.... :( Вместо да си оставят старите цени и да карат до изчерпване на количествата, където и да попитам - рекета си е рекет!!! По-добре да си купя нов компютър, отколкото да влагам луди пари за нищо!... :shock11::D

20 коментара, всеки един от друг по-безсмислени.

Сложил си седмицата на машина с 1ГБ Ram и вградена видеокарта, съвсем нормално е. Или смяташ, че вграденото GPU взема от харда при натоварване ?

Частите са по-скъпи за стари машини, никой не те лъже, така стоят нещата.

20 коментара, всеки един от друг по-безсмислени.

Сложил си седмицата на машина с 1ГБ Ram и вградена видеокарта, съвсем нормално е. Или смяташ, че вграденото GPU взема от харда при натоварване ?

Частите са по-скъпи за стари машини, никой не те лъже, така стоят нещата.

Защо мислиш, че коментарите са безсмислени? Ако не си забелязал, автора впоследствие е инсталирал Windows 7.Машината му е с ХР когато пуска темата. За Windows ХР - 1ГБ Ram са си напълно достатъчни. Така че,  гореспоменатите причини за проблема са напълно реални.Иначе за цените на частите си напълно прав.

Суапа не зависи ли от големината на дяла на който е инсталирана ОС?Как тогава вървят клиповете без проблем на лаптоп с процесор 1.5, и 512рам, инсталиран на 8ГБ. дял от хард диска?Направих проба и махнах суап файла - без проблем се въртят клиповете.

Въврвят във фантазиите ти. Размера на суап/пейдж файла зависи от инсталираната Ram, харда няма нищо общо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.