Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Илиана Раева прави партия

Featured Replies

Забрави Стоичков......

• Отговори 114
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не е вярно.  Абсолютно.

Печеленето на избори не е гарантирано от закона и не е за всеки, който има желание. Само се гарантира участие в изборите, възможност за спечелването им(обикновено гравитираща около 0%)...Но вълците захапали кокала не го дават толкова лесно, или поне не го дават на когото и да е.

Аз все пак имам мнение, което се доказва с резултатите през последните двадесетина години. Според мен процедурата за изборите е калпава, както и закона. Нещо лошо ли казах?

Те тва му дай на българина - да плюе, да злобее

После що сме така - те затова, да не питате

Аз все пак имам мнение, което се доказва с резултатите през последните двадесетина години. Според мен процедурата за изборите е калпава, както и закона. Нещо лошо ли казах?

Нищо лошо не си казал, само се заблуждаваш, че избираме.

...не, че злобеам, ма малко ли е квадратния сантиметър на Герена да е порциран между бившите и за едно "добър ден" да ми зимат 2 кинта ?!?!?!?

Нищо лошо не си казал, само се заблуждаваш, че избираме.

Може би не съм се изразил правилно. Вероятно има преднамерено генерирани пропуски в закона за изборите. До скоро нямаше преки доказателства за това, че през годините са ни правили на маймуни. Ако има вот с голям процент (90% и нагоре) там нещата са ясни преди изборите. При голяма активност е доста трудно да се направи подмяна на гласа и няма особен смисъл...

Сега след последните избори има патова ситуация и затова има популярни, но не политически личности като тази Илиана. Които търсят кеш, естествено. :)

ами изберете си бе претенциозните - между мутропожарникар с нищо неизвестен пред света и пред нея

Виж какво сега,

тази гимнастичка аз въобще не си я спомням, ама хич тамън.

Дай да се разберем, за една друга жена, може пак нейна наборка за която си спомням коя е.

Навита ли си ?

Аз цакам с Росица Кирилова, хем певица, хем и водеше едно предаване по телевизията "за животните с любов".

Виж какво сега,

тази гимнастичка аз въобще не си я спомням, ама хич тамън.

Дай да се разберем, за една друга жена, може пак нейна наборка за която си спомням коя е.

Навита ли си ?

Аз цакам с Росица Кирилова, хем певица, хем и водеше едно предаване по телевизията "за животните с любов".

Виж кво па ти -

аре да си стоиш в твойто гьол като не живееш в България, където си го намерил, където сте си го намерили.

Чу ли добре а - чухте ли

след като не сте тук - майната ви

Вие нямате право да говорите !

Вие нямате право на глас !

Може би не съм се изразил правилно. Вероятно има преднамерено генерирани пропуски в закона за изборите. До скоро нямаше преки доказателства за това, че през годините са ни правили на маймуни. Ако има вот с голям процент (90% и нагоре) там нещата са ясни преди изборите. При голяма активност е доста трудно да се направи подмяна на гласа и няма особен смисъл...

Сега след последните избори има патова ситуация и затова има популярни, но не политически личности като тази Илиана. Които търсят кеш, естествено. :)

Не това имам предвид. Просто всички са маскари и който и да избереш можеш да си сигурен, че ще работи главно за себе си. В силно корупционна обстановка, на която е отдаден с желание. Пък и всичките произлизат от общата партия майка, повечето от тях и от ДС, нищо че не са с поставен бадж с такъв надпис, а и доста документ беше изгорен навремето и на бая народ липсват папките с досиетата, при това не само основните, а с всички свързани приложения...

Просто всички са маскари и който и да избереш можеш да си сигурен, че ще работи главно за себе си.

Ако бяхме избрали Чочо дали щяхте да се усмихнете ?

Ако бяхме избрали Чочо дали щяхте да се усмихнете ?

Ето пак наблягате на някоя личност, която просто е известна по някакъв начин, без да си помислите дали има качества за тази цел. Не случайно преди няколко коментара съм посочил Рейгън...Актьори, спортисти и т.н. Едните с повечко мускули, другите с повечко памет да наизустяват...а колко от тях могат и да мислят?!?  Колко от тях имат реален ценз за това което трябва да работят. Това че един човек е известен, не е непременно качество, което се търси в случая. Търсят се подходящи дипломи за висше образование, за постовете които трябва да се работят, търси се жизнен опит и т.н. а не че някой е потичал на тепиха или бърборил някоя и друга роля на сцената и е видян от публиката. Някой ще ме обори, че такива личности няма родени с опит, той се бил трупал и прочие....Ама писна ми да го трупат на наш гръб, а покрай него и лични състояния, достатъчни да си осигурят ичинайсе поколения напред, докато народа измира, или бяга от страната на поразия. То не бяха депутатки манекенки, калинки за министри и заместници, младежи на по двайсе и няколко...когато имаше период, че се "спореше да имало и млади хора в парламента, а не само дърти.

• Автор

Такива сме си, но по-добре е да оплюеш някого когото не познаваш или познаваш бегло и след това да съжаляваш за несправедливите си думи, отколкото да го плюеш след като си станал потърпевш от действията му, в резултат на това, че си му гласувал пълно доверие...без да го познаваш.

С едната харизма държавник не се става, искат се и други качества.

Илиана Раева е доказала качествата си и не се нуждае от реклама.

Просто всички са маскари и който и да избереш можеш да си сигурен, че ще работи главно за себе си.

Това че сме попадали на маскари не означава, че всички са такива.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Вие нямате право на глас !

Докато си плащам за лична карта, право на глас имам.

Обаче доброволно не съм ходил да гласувам след 1989г.

А ако стане възможно гласуването по Интернет, то пък няма за кого да гласувам от сегашните играчи.

Хвани единия, па удари другия.

Докато не се появи сериозна несвързана с религията дясна или центристка партия, няма и да гласувам.

При мен, либералната партия не е свързана с религията и има и още една центристка, коята няма нищо общо с поповете.

За комунисти прекръстени на социалисти и за крайно десни не гласувам. За зелени еколози също не гласувам.

А вие там, имате сметка да се учите от нашия опит. Вместо да се мятате като риба на сухо и да се ловите на въдиците на всеки нов "спасител".  Това което се случва в западната част от континента е следното:

- една дясна или центристка християндемократкса партия

- една дясна или центристка либерална партия

- една лява социалдемократска партия

- една лява зелена екологична партия

Това са основните играчи. Има и крайно десни и крайно леви партии, но те или са незначителни, или постоянно мутират.

Това което се случва в западната част от континента е следното:

- една дясна или центристка християндемократкса партия

- една дясна или центристка либерална партия

- една лява социалдемократска партия

- една лява зелена екологична партия

Това са основните играчи. Има и крайно десни и крайно леви партии, но те или са незначителни, или постоянно мутират.

Ако това е вярно (не съм се интересувал в интерес на истината), това обяснява и глобалната криза. Вижда се, че реално в западните страни няма нищо центъра и в ляво от центъра на левият спетър. Т.е. в левият спектър има само една социалдемокрация, която заема дясната част на левият спектър, в ляво от нея обаче е кухо. То у нас е същото. Тази липса на ясен субект в по-голямата част от левият спектър, води до дисбаланс в обществото....няма го ясният коректив на дясното, т.е. "везната" не е в равновесие, а това е източник на напрежение.

• Автор

Партията е описана като "нова, демократична, либерална политическа формация".

dnevnik.bg

Това описание на бъдещата партия е от април тази година.

Така формулировка ме навежда на мисълта, че партия "Обединена България" ще е  по-скоро центристка либерална, отколкото дясна либерална.

Така формулировка ме навежда на мисълта, че партия "Обединена България" ще е  по-скоро центристка либерална, отколкото дясна либерална.

Ама то на практика либералите могат да минат в една страна за дясна партия а в друга за център-дясно, или до центъра ама пак вдясно де.

Във френскоговорящата половина при мен либералите минават за дясна партия, въпреки че нямат нищо общо с религията, атеисти са им шефовете. Докато християндемократите се бутат за център-дясна партия, защото социалистите ( социалдемократите ) са най-силни и те гледат да се облажат с понякой министерски пост покрай тях, та се насилват да се правят на големите центристи. В други съседни страни пък християндемогратите са повече вдясно от либералите там.

Тука при мен правителствата са винаги коалиционни, понеже избирателната система е пропорционална. Някой път са либерали със социалисти в коалиция, друг път социалисти и християндемократите ( пък и еколозите понякога като трета партия се намърдат). Може да се случи с новия шеф на християндемократите да се коалира с либералите, ако социалистите се нaakaт яко нещо преди следващите избори. Когато преди години християндемократите се бяха яко оплескали с един скандал с диоксин, останалите три партии се коалираха и ги бяха пратили на почивка в опозицията.

Значи сега в бг ако се пръкне някаква дясноцентристка либерална партия, нямаща нищо общо с религията, би могла да се коалира с бившите комунисти без проблем и евентуално турците. Което може да се задържи после за много дълго време както е в Австрия. Това би бил правилен ход на кукловодите, хем техните хора комунягите да са на власт, хем политиката да не е по същество лява, ами да си е в центъра и леко вдясно даже, за да им защитава техните големи пари. Нещо такова ще трябва да го измъдрят. Щото иначе тия всичките опити първо със СДС, после НДСВ и сега ГЕРБ, все едни такиви набожни люде им се пишат вождовете и заради една скапана религия не можеше лесно да се коалират ако няма много силна дясна партия. Спомням си го Царо кви въртели прави преди да клекне за тройната коалиция. Щото той човека набожен и искаше пак монархия да е в бг. Ама ония клоуни от Атака трябва да ги разкарат по някакъв начин щото няма място и за тях и за едни християндемократи и едни либерали плюс турците дето се пишат и те уж либерали в дясното пространство. А пък в ляво кукловодите трябва да си насадят малко зелени еколози, колкото да минават 4% до към 6 - 7 % някъде, та да има повечко възможни варианти за пращане в опозиция на всяка партия.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Ахам... след борчетата и гимнастичките. Нямам нищо против Илиана, но се чудя защо не си гледа федерацията, а гледа към държавната власт? Всъщност ми е ясно защо, но все пак да си се почудя :)

Пусти кокал 23 години го глозгат всякакви и още не са оглозгали...

Не бих гласувала за такава формация за нищо на света.

off

Мойре(за да не нарушавам празните приказки), малка корекция - ББ първо беше секретар на МВР, после кмет :)

ама карай да върви и приказка да става, пък няма значение какво е било

или има?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

• Автор
Мойре(за да не нарушавам празните приказки), малка корекция - ББ първо беше секретар на МВР, после кмет :)

ама карай да върви и приказка да става, пък няма значение какво е било

или има?

Благодаря ти за корекцията, така беше. :)

Кой знае защо съм решила, че преди това е бил добър, а после станал лош, то станало обратното :D

Аз мисля, че има нужда от такава партия като тази на Илиана Раева, въпреки че я ясно коя политическа сила ще подкрепя, ако влезе в парламента.

Новите партийки, създадени с цел да подкрепят ГЕРБ не успяха.

Жалко, че ДСБ не влязоха, но...все някога това ще стане :)

Илияна Раева не ми харесва заради излъчването си. Тя от типа хора, които се карат на всички и за всичко. Така не се прави политика, а и изобщо нищо не се прави. 

Илияна Раева не ми харесва заради излъчването си. Тя от типа хора, които се карат на всички и за всичко. Така не се прави политика, а и изобщо нищо не се прави. 

Не ми пука дали ти харесва. Ако беше кадърна да свърши работата, но с лице като дупе, повярвай ми лицето й нямаше да ми попречи да я подкрепя.

Не ми пука дали ти харесва. Ако беше кадърна да свърши работата, но с лице като дупе, повярвай ми лицето й нямаше да ми попречи да я подкрепя. 

Все тая . НФСБ са извън парламента. 

• Автор

Илиана Раева е известна и обичана от мнозина и тези, които са я подтикнали към решението да създаде партия разчитат именно на това.

Уважавам силни и борбени жени като Илиана Раева.

Абе то борбени е добре, ама още по-добре е да имат и някакво образование свързано с управленчески способности.

Да речем, че тази ще става за министърка на спорта, ама само толкова.

Ако може да извади диплома на юрист или още по-добре на икономист, тогава ще е по-друго.

Спомням си че по нейното време имаше някакво висше за спортисти като нея. И тези дето бяха шампиони по нещо, го избутваха криво ляво това висше, само и само после да могат да ги уреждат на началнически длъжности. 

Какво е завършила тази госпожа ?

Илиана Раева е известна и обичана от мнозина и тези, които са я подтикнали към решението да създаде партия разчитат именно на това.

Да разграничаваме силен и борбен от човек, който върши работа. Де факто и Борисов е силен, борбен...:)  На ти на теб, на ти натеб сега, а поеми го и ти, а сега, хоп, троп, и ми го вкараха :)Това е то да си силен и борбен. 

Значи сега в бг ако се пръкне някаква дясноцентристка либерална партия, нямаща нищо общо с религията, би могла да се коалира с бившите комунисти без проблем и евентуално турците. 

Първо- много гъсто и прегъсто стана от дясно, а от ляво....една Атака! Второ- колега, недей да споменаваш думата "комунисти". Никога не ги е имало...особено пък у нас. Т.н. "комунисти" за които всички се палите, са такива само по име...всичко е просто една номанклатура, няма нищо общо не само с комунизма, ами даже и със социалистическото мислене! БСП е партия на олигархията, и реално е много далеч от хората. В момента единствената автентична лява национална партия е Атака....нищо друго няма в ляво! Всичкото друго са-олигарси, генетично върли "антикомунисти" (реститути) и бивши кандидати в БКП пребоядисали се през 89-а в синьо заради "ненаджност". 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.