Премини към съдържанието
alex89_m

Въпрос относно HTML

Препоръчан отговор


Значи надявам се да ме разберете. Искам да питам как се прови константна графика или банер или меню. В смисъл когадо цъкна да речем някое копче от менюто и да почне да ми зарежда страницата без менюто т.е. менюто да остане константно ада зарежда да речем само дясната част от страницата след менюто, ако да речем менюто е в ляво.

Малко сложно се изразих, надявам се да сте ме разбрали!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Това се нарича "Frames".

Вземи си дръпни някоя книжка за HTML (то има вече много безплатно).

Можеш да попиташ чичко Гуугъл за HTML Frames.

p.s. Препоръчвам ти PHP за динамични Web Pages.

Редактирано от steady (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

<iframe src="menu.html" width=20% height=100% hspace=0 vspace=0 scrolling=no border=0 frameborder=no marginwidth=0 marginheight=0 

name="menu">

<iframe src="index.html" width=80% height=100% hspace=0 vspace=0 scrolling=no border=0 frameborder=no marginwidth=0 marginheight=0 

name="body">
menu.html
<a target="body" href="***.html">***</a><p>

<a target="body" href="***.html">***</a>(..)

Вътрешната (променящата) се част е именувана "body". Когато натиснеш на някой линк от menu.html, който е означен с арибута target и стойност отново "body", файлът ще се зареди само във вътрешната (променящата се) част на страницата. Това е добре при създаването на галерии със снимки!

Това се нарича "Frames".

Вземи си дръпни някоя книжка за HTML (то има вече много безплатно).

Можеш да попиташ чичко Гуугъл за HTML Frames.

p.s. Препоръчвам ти PHP за динамични Web Pages.

<{POST_SNAPBACK}>

РНР!!! Та това си е чист НТМL!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
РНР!!! Та това си е чист НТМL!!!

Искам тогава да направиш заявка към базата данни с HTML, като толкова ги разбираш динамичните страници.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Искам тогава да направиш заявка към базата данни с HTML, като толкова ги разбираш динамичните страници.

<{POST_SNAPBACK}>

Не виждам никаква връзка с PHP. Това се прави с HTML. Горе съм дал кодовете!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Това за PHP беше в послепис и пред него пишеше "Препоръчвам" :

p.s. Препоръчвам ти PHP за динамични Web Pages.

Айде със здраве :bye:

Редактирано от steady (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.