Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

невероятно забавен стар комп

Featured Replies

Имам следния компютър:

BIOS Information Property Value Vendor American Megatrends Inc. Version P1.40 Board Product ID 775Twins-HDTV
Processor Information Property Value Summary 1 Physical Processors / 1 Cores / 1 Logical Processors / 64 bits Name Intel® Pentium® 4 CPU 2.66GHz Vendor GenuineIntel Original System Clock 133 MHz
Storage Device Information Name Size Model Manufacturer Disk 0 80.0 GB ST3808110AS Seagate DVD 0   _NEC DVD_RW ND-3551A NEC DVD 1   Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device Generic
Logical Disk Information Name Type Size Free Space A: Removable Disk     C: Local Disk 20481 (MB) 13781 (MB) D: (Local Disk) Local Disk 55827 (MB) 1811 (MB) E: DVD     F: DVD    
Memory Information Device Locator Memory Type Capacity Manufacturer Model Slot 1 DDR2 [PC2-4300] 512 MBytes Kingston [unknown]
Display Adapter Information Property Value ATI RADEON XPRESS 200 Series 64 MBytes ATI RADEON XPRESS 200 Series 64 MBytes
Sound Adapter Information Property Value Realtek AC'97 Audio Realtek
Network Adapter Information Model Type Status ULi PCI Fast Ethernet Controller WIRED Connected [100 Mbps] 3Com 3C900TPO-based Ethernet Adapter (Generic) WIRED Disconnected [100 Mbps]
Operating System Property Value Type Windows XP Professional Service Pack 3

Проблемът е че е адски бавен - постоянно спича, чакам го по 2-3 минути да отвори една страница/папка/Уърд документ - без да има нищо друго което да го товари. Като в такъв случай (като спече) почва едно стържене, скърцане, свирене вътре в кутията му.Тоя проблем го имах близо година, накрая преди месец смених Уин-а и почна уж да бачка нормално, в последно време обаче кошмарът се повтаря! Антивирусната ми е Trend Micro Titanium 2012 - безплатна версия. Пуснах пълен скан с нея, намери 4 вируса и ги махна, оттогава обаче няма подобрение. Отделно на 2-3 пъти алармата й сама ми изкара следния вирус: 

http://prikachi.com/images/811/6146811V.jpg

http://prikachi.com/images/810/6146810D.jpg

Имате ли представа какъв ще да е тоя троянец?

И по-същественото - КАКВО ДА НАПРАВЯ ЗА ДА СИ ОПРАВЯ КОМПА? Мили хора, помагайте, направо съм болен.. :(

не се притеснявай, просто ще ти трябва малко гимнастика! Много хора не ми вярват как се помага на уиндолса чрез неговия съперник линукс....

ммм какво може да направиш, просто трябва да се снабдиш с някаква дистрибуция от http://distrowatch.org   .. или поне за някаква информация със какво се зблъскаваш.

Не ми се пише много в дребни детайли. Ситуацията е следната. За да почистиш тоя или онзи много гаден вирус си запиши на диск или на бутейбъл флаш памет зависимост от случея и подържащите опции на устройството пред теб някоя от дистрибуциите от линка по горе. Като много е важно в случая да си избереш лайв сиди дистрибуция.

Остава ти да запретнеш ръкави и да заредиш живата операционна система. Намери директорията http://prikachi.com/images/810/6146810D.jpg

и изтъркай тия гадини :) много е важно да остане самата папка 

"DSystem Volume Information"

Въпросът ти е за вирусния отдел , моля посети - Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? . Следвай стъпките, ако трябва пусни своя отделна тема и там ще ти помогнат по отстраняването на гадините. А сега от мен. Деинсталирай всичко ненужно, което не ти трябва, но за да имаш поне малъъъъък ефект трябва да добавиш поне още 512мб рамче. Също така това скърцане и щракане идва от харда, което ме навежда на мисълта, че той си отива и от там идва и по-голямата част от забавянето. Също така прегледай температурите и ако се наложи го почисти, ако незнаеш как посети сервиз.

Трябва да спреш "Възстановяване на системата" (System Restore) преди да сканираш с антивирусната.Ако сканираш и под Safe Mode (безопасен режим), ще има по-голям шанс да премахнеш вируса, ако изобщо проблема идва от вируси.Щом казваш се чува скърцане и щракане, аз си мисля, че харда прави проблема. П.П Може да пробваш и с "Malwarebytes Anti-Malware".

Редактирано от krali (преглед на промените)

OFF/

Много ме учуди как един компютър може да бъде "невероятно забавен" като забавни могат да бъдат програмите и/или филмите на него, а не желязото, а то се оказа че не бил забавен в тоя смисъл ами "адски бавен"   :)

Редактирано от ined (преглед на промените)

OFF/ Много ме учуди как един компютър може да бъде "невероятно забавен" като забавни могат да бъдат програмите и/или филмите на него, а не желязото, а то се оказа че не бил забавен в тоя смисъл ами "адски бавен"   :)

И аз още в самото начало като прочетох "забавен стар комп" помислих, че някакъв стар компютър е с забавно изрисувана кутия, или има нещо нетрадиционно ко корпуса на машината.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.