Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

GoodfeIlas

Грешка във php код

Препоръчан отговор


Кода се отнася до една форма за регистрация. Направил съм си базата данни. Тествах целия код за да видя къде се чупи, но всичко си работи. Проверих за грешки от sql-а, но и там нямам грешка. Всичко това ме навежда на мисълта, че грешката е логическа. Самата грешка или бъг се сестои в това че след като попълня формата всички данни трябва да ми се запазват във базата данни, само че това става само първият път от там ми изписва че имам съвпадение при майла или потребителското име което не е така. За по голяма яснота ето и кода.

 

 

този файл е register.php http://pastebin.com/nR9eiv6F

 

това е functions.php  http://pastebin.com/0P7rqGm9

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е някакъв архаичен скрипт, който работи с деприкейтнати функции и с доста голямо съмнение за включени magic_quotes, тъй че май ще е по-добре да си напишеш нов.

 

http://bg2.php.net/manual/en/function.ereg.php

http://bg2.php.net/manual/en/function.eregi.php

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е някакъв архаичен скрипт, който работи с деприкейтнати функции и с доста голямо съмнение за включени magic_quotes, тъй че май ще е по-добре да си напишеш нов.

 

http://bg2.php.net/manual/en/function.ereg.php

http://bg2.php.net/manual/en/function.eregi.php

 

Значи грешката ми идва от това eregi при майла и името ли ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи грешката ми идва от това eregi при майла и името ли ?

 

Не знам дали грешката идва от това, защото нямам време да седна да тествам кода.

Просто ти казвам, че ползваш архаично написан скрипт, от който потенциално винаги може да ти изгърми уеб приложението.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
...

 

И какво ти пречи да работиш с IDE редактор?

 

Публикувано изображение

 

Започнал си с html5 и изведнъж завой към html 4, че дран та недоклан на края.

 

Публикувано изображение


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И какво ти пречи да работиш с IDE редактор?

 

Публикувано изображение

 

Започнал си с html5 и изведнъж завой към html 4, че дран та недоклан на края.

 

Публикувано изображение

 

Оправих си грешките, но проблема не идва от тях.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Оправих си грешките, но проблема не идва от тях.

 

Редактирай ограденото с червено:

 

Публикувано изображение

 

по този начин:

if (isset($_POST['form_submit'])) {

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не става пак. В таблицата ми позволява да направя само един запис. Като изтрия записа и попълня пак полетата ми прави нов запис, но следващ не прави. Вместо това ми изписва "Името или адреса за заети" .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не става пак. В таблицата ми позволява да направя само един запис. Като изтрия записа и попълня пак полетата ми прави нов запис, но следващ не прави. Вместо това ми изписва "Името или адреса за заети" .

 

Това след редакцията от предния ми пост ли стана?

 

Дай кода на таблицата тогава.

Нали не въвеждаш едно и също име във формата? ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това след редакцията от предния ми пост ли стана?

 

Дай кода на таблицата тогава.

Нали не въвеждаш едно и също име във формата? ;)

 

 

Не това ми го изписваше преди и след редакцията, която предложи и не не въвеждам едно и също име :D .

 

 

Ето и кода на таблицата:

 

$sql='SELECT COUNT(*) as cnt FROM users WHERE login="'.addslashes($login).'" OR email="'.  addslashes($email).'"';   $res=mysql_query($sql);   $row=  mysql_fetch_assoc($res);   if ($row['cnt']==0) {   mysql_query('INSERT INTO users (login,pass,real_name,email,date_registerd)   VALUES("'.addslashes($login).'","'.md5($pass).'","'.addslashes($name).'","'.addslashes($email).'",'.time().')');   if(mysql_error()) {   echo mysql_error();   $error_array['sql']='Грешка, моля опитайте отново';   } else {   header ('Locaton: index.php');   exit;   }   } else {   $error_array['login']='Името или адреса за заети';   $error_array['mail']='Името или адреса за заети';   }   }   if ($error_array['sql']) {   echo $error_array['sql'];   }

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имах предвид SQL кода за създаването на таблицата.

 

Иначе скриптът, който си дал, при първоначалното зареждане дава това:

 

Публикувано изображение

 

А след това при натискането на бутона за логване дава това:

 

Публикувано изображение

 

Аз се отказвам от по-нататъшна борба с този скрипт.  :ph34r:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля че и аз се отказах вече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля че и аз се отказах вече.

 

Ами сядаш, четеш, пишеш, пък ако има някакъв проблем, постваш кода и така. ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.