Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

wrathchild

Препоръчайте антивирусна за 2 различни машини

Препоръчан отговор


Здравейте, колеги,

Чудесно разбирам, че сигурно Вие писнало от подобни въпроси, но да си призная, нямам никакво желание да си играя на тестване на различен софтуер и затова се обръщам директно към Вас с молба за помощ.

Трябва ми антивирус, за две конфигурации.

Едната система се ползва за гледане на филми (раздава го нещо като HTPC) и рядко за браузване. Машината е Intel Core2Quad 8300/ 5GB RAM/ WIN 7 32 или 64 bit (все още се колебая кой да кача). Най-лесно ми е да налея майкрософтската и да забравя, но се порових и забелязах, че има не малко програми, които са уж "по-леки" от нея (тестовете на AV-Test.de). Удиви ме, че сред тях за "котви" като Битдефендер и Касперски, за които си спомням, че още с качването на пробната версия, посочената по-горе машина умираше, вярно, че беше преди две-три години, но все пак бе изненада за мен... За посочената машина не бих искал да плащам за анитивирус, бих предпочел безплатна версия. Относно Комодо, мисля, че не съм дорасъл за него или го възприемам за твърде досаден и параноичен (опита ми е от преди година).

Втората машина ще е с Intel 4570/ 8GB / WIN 7 32 или 64 bit (и тук се колебая кой да кача). Машината виси постоянно в мрежата, търкаля Adobe-та и така... Трябва ми нещо което да не бави, може да се замисля и за платен пакет, НО да не е тежък!

 

Досега съм ползвал MS "антивирус" + malwerbytes free (регулярни сканирания), затворени портове, изключени сървиси, допълнения към лисицата, пясъчник и не съм имал проблем. Като цяло съм склонен да продължа в същия дух, но реших да се допитам за мнение и до Вас.

 

Надявам се на компетентна консултация!

 

Спорен ден на всички Ви!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Гост

Core 2 Quad + колкото искаш памет и говорим за лека програма? MS Security Essentials по мои наблюдения е достатъчно лека даже и на стар компютър, а този е що-годе съвременен и достатъчно адекватен. Кой филм ще го натовари толкова, че да се усети антивирусната? Същото и за по-новата машина. При добра култура за ползване на Интернет и достатъчно внимание може да се мине даже и без активна антивирусна, а дадените за пример Security Essentials + MBAM са предостатъчни. Това е моето мнение като цяло.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.