Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте!

Изготвих покана за гостуване на чужденец, за гражданин на държава която не е в Евросъюза. Визата която може да получи е за 3 месеца и в поканата писах от 01.08.2013 до 01.11.2013г. заверих я при нотариус, но четох днес в сайта на МВР - служба миграция, че Чл.3. (изм.,ДВ,бр.97 от 2000 г.) Поканите-декларации имат срок на валидност 6 месеца от датата на заверяването.

Не разбирам добре това - трябвало е да напиша шестмесечен срок в поканата а вече когато чужденеца отиде за виза в посолството, тогава му дават три месечна ли?!

Благодаря!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Изготвих покана за гостуване на чужденец, за гражданин на държава която не е в Евросъюза. Визата която може да получи е за 3 месеца и в поканата писах от 01.08.2013 до 01.11.2013г. заверих я при нотариус, но четох днес в сайта на МВР - служба миграция, че Чл.3. (изм.,ДВ,бр.97 от 2000 г.) Поканите-декларации имат срок на валидност 6 месеца от датата на заверяването.

Не разбирам добре това - трябвало е да напиша шестмесечен срок в поканата а вече когато чужденеца отиде за виза в посолството, тогава му дават три месечна ли?!

Благодаря!

Не, поканата може да се ползва (валидна е) в продължение на 6 месеца

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не, поканата може да се ползва (валидна е) в продължение на 6 месеца

Разбирам, но в поканата е упоменат три месечен срок. Значи след 01.11.2013 не е валидна и неможе да се ползва - дори да е валидна 6 месеца?! Или дори да е упоменат този срок, чужденеца може да отиде с тази покана и по късно и до получи виза, в рамките на 6 месеца след 01.08.2013г. ?!

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разбирам, но в поканата е упоменат три месечен срок. Значи след 01.11.2013 не е валидна и неможе да се ползва - дори да е валидна 6 месеца?! Или дори да е упоменат този срок, чужденеца може да отиде с тази покана и по късно и до получи виза, в рамките на 6 месеца след 01.08.2013г. ?!

Аз разбирам валидността като краен срок в който може да се ползва. Ако вътре е опоменат друг срок то се взима комбинацията от двете. Но най-добре да питате в МВР

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите! Ще питам утре в полицията как стоят точно нещата, но всичко е доста странно - поканата трябва да е заверена от нотариус, и щом е заверена, явно става валидна шест месеца. Но преди да я завери нотариуса, трябва да е попълнена и там трябва да пише, от коя дата до коя дата е поканен чужденеца, а визата е три месечна, така че в поканата трябва да се напише предстоящ тримесечен срок !?

Благодаря!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.