Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Богатир

Покана за гостуване на чужденец

Препоръчан отговор


Здравейте!

Изготвих покана за гостуване на чужденец, за гражданин на държава която не е в Евросъюза. Визата която може да получи е за 3 месеца и в поканата писах от 01.08.2013 до 01.11.2013г. заверих я при нотариус, но четох днес в сайта на МВР - служба миграция, че Чл.3. (изм.,ДВ,бр.97 от 2000 г.) Поканите-декларации имат срок на валидност 6 месеца от датата на заверяването.

Не разбирам добре това - трябвало е да напиша шестмесечен срок в поканата а вече когато чужденеца отиде за виза в посолството, тогава му дават три месечна ли?!

Благодаря!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Изготвих покана за гостуване на чужденец, за гражданин на държава която не е в Евросъюза. Визата която може да получи е за 3 месеца и в поканата писах от 01.08.2013 до 01.11.2013г. заверих я при нотариус, но четох днес в сайта на МВР - служба миграция, че Чл.3. (изм.,ДВ,бр.97 от 2000 г.) Поканите-декларации имат срок на валидност 6 месеца от датата на заверяването.

Не разбирам добре това - трябвало е да напиша шестмесечен срок в поканата а вече когато чужденеца отиде за виза в посолството, тогава му дават три месечна ли?!

Благодаря!

Не, поканата може да се ползва (валидна е) в продължение на 6 месеца

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не, поканата може да се ползва (валидна е) в продължение на 6 месеца

Разбирам, но в поканата е упоменат три месечен срок. Значи след 01.11.2013 не е валидна и неможе да се ползва - дори да е валидна 6 месеца?! Или дори да е упоменат този срок, чужденеца може да отиде с тази покана и по късно и до получи виза, в рамките на 6 месеца след 01.08.2013г. ?!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разбирам, но в поканата е упоменат три месечен срок. Значи след 01.11.2013 не е валидна и неможе да се ползва - дори да е валидна 6 месеца?! Или дори да е упоменат този срок, чужденеца може да отиде с тази покана и по късно и до получи виза, в рамките на 6 месеца след 01.08.2013г. ?!

Аз разбирам валидността като краен срок в който може да се ползва. Ако вътре е опоменат друг срок то се взима комбинацията от двете. Но най-добре да питате в МВР

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите! Ще питам утре в полицията как стоят точно нещата, но всичко е доста странно - поканата трябва да е заверена от нотариус, и щом е заверена, явно става валидна шест месеца. Но преди да я завери нотариуса, трябва да е попълнена и там трябва да пише, от коя дата до коя дата е поканен чужденеца, а визата е три месечна, така че в поканата трябва да се напише предстоящ тримесечен срок !?

Благодаря!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.