Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте!Имам проблем...Процесора ми прегрява,но се съм сигурен дали това са просто грешни стойности на датчиците.Прегледал съм доста форуми,но никъде не се споменава как да се реши проблема и затова питам.Ходих на сервиз и там казаха,че няма проблем,но дори само ако пусна клип Ютюб компютъра след 5 мин.сигурно ще спре.Пастата е сменяна с Artic silver 5 наскоро и мисля,че е сложена добре.Иначе радиатора на процесора не е нито топъл,нито студен.Температурата ако не правя нищо на компютъра е към 50 градуса ,а ако пусна нещо се досещате какво става :) Малко характеристики:

Тип централен процесор DualCore AMD Athlon 64 X2, 2900 MHz (14.5 x 200) 5600+
Дънна платка Asus M2N-X Plus  (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN)
Чипсет на дънната платка nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer
Системна памет 2048 MB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM) Ето и как е волтажа ( захранването е Delux) Ядро на процесора 1.44 V
+3.3 V 3.30 V
+12 V 12.54 V
VBAT батерия 3.18 V Захранването е може би на 3-4 месеца,защото старото изгоря,не знам дали то прави проблема.Биоса е най-нова версия,Мисля,че е от захранването,защото пише 1.44В , но като видя колко трябва да е нормалното е Напрежение на ядрото 1.100 - 1.400 V,Моля,които може да помага!Благодаря предварително! :)

Забравих да добавя,че захранването е 300W :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля че щом на пипане радиатора е студен, няма повод за притеснение. Обаче друг е въпроса дали самия той е поставен правилно, колко термопаста е сложена (дали не е прекалено), има ли въздушен поток в кутията, и т.н.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А след като си сменял термо пастата закопчал ли си добре радиатора. Защото 50 градуса на допир би трябвало  да се усещат по - скоро като топло.

 

 

 

п.с. е колега изпреварихте ме  :)

Редактирано от amd World (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всичко е поставено както трябва..2 пъти сменях пастата в рамките на 1-2 седмици ,но проблема не се решава и затова мисля,че не е от процесора , макар че ще видя понеделник или някои ден да го занеса отново на сервиз,да се надявам ,че този път ще направят нещо,затова първо исках да се допитам до някои :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знам къде точно е проблема, дали в прекаляване с термопастата или пък в неправилно поставен радиатор, а може би и комбинация от двете, но едно е сигурно - в тея жеги неименуемо се покачват температурите на компонентите в кутията, особено в тези без правилен въздушен поток /липсващ такъв/.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Аз със моят 6000+ със въздушното охлаждане от подписа го държа на 45 градуса на тия температури. А ти ако си със бокс и ако и клоквал няма как да не стигаш тия 50 градуса. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами добре,благодаря :) Ще видя някои ,които разбира повече от мен да смени пастата, защото може и това да е проблема,а иначе не съм клоквал :)

Само един последен въпрос - пастата да я нанасям върху процесора или да сложа по средата колкото грахово зърно и да сложа радиатора отгоре?Чел съм и за двата начина , но не знам кой е по добър..За амд имам предвид :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се слага колкото грахово зърно, а максимум колкото оризово /колкото главичката на топлийка така да го наречем/, и се нанася равномерно. Може би проблема както предположих е от прекомерното количество термопаста, което сте нанесъл.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Влез в биоса и намери къде са опциите за напрежението на процесора.Ръчно го постави  на 1.375 и тествай дали е стабилен и какви температури постига.Ако е стабилен и температурите са в норма го намали на 1.35.Намалянето на напрежението ще намали и температурите на процесора!1.44 напрежение на ядрото е високо за боксовото охлаждане, а и не би трябвало да е толкова.Cool&quiet пуснато ли е?

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)
  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

....................Температурата ако не правя нищо на компютъра е към 50 градуса ,а ако пусна нещо се досещате какво става ...............

 

Това с досещане не става пуснете един шот на температурите под товар. Тези процесори по принцип не са от хладните а пък и това дъно с NVidia чипсет ........

То захранването хубаво е ново но е Delux все пак.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се слага колкото грахово зърно, а максимум колкото оризово /колкото главичката на топлийка така да го наречем/, и се нанася равномерно. Може би проблема както предположих е от прекомерното количество термопаста, което сте нанесъл.

Не топлиика, а "охлаждаща площ" се нарича :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според мен има няколко варианта: 

1. Много/малко термо паста

2. Не добре поставен охладител

3. Бъгави датчици

4. Захранването да прави мизерии. 

Ако имате възможност пробвайте със захранване от друг компютър.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не топлиика, а "охлаждаща площ" се нарича :D

Колегата е имал в предвид http://bg.wiktionary.org/wiki/%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B0

Публикувано изображение

Но и те станаха доста видове че не стават за мерило - има клипчета в тубата , да си избира един метод и това е .

Редактирано от jonov (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За термопастата ако сложи колкото оризово зърно ще е малко и не се разнася с шпатулка или пластика от кредитна/дебитна карта, защото колкото и да е прецизен човек не може да я разнесе толкова равномерно, както когато се притисне директно с охладителя! Към автора - жалко, че сте избързали със закупуването на захранване! Делукса са едни от най-красиво изпушващите пиратки! И обърнете внимание на поста на ComerciaL!

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите!Ще сменя пастата както ми казахте отново, търсих в биос настройките за намаляване на напрежението,но не намерих.Също така бях включил Cool&Quiet,но нямаше никакъв резултат,но все пак ще опитам.Благодаря на всички!  ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За термопастата ако сложи колкото оризово зърно ще е малко и не се разнася с шпатулка или пластика от кредитна/дебитна карта, защото колкото и да е прецизен човек не може да я разнесе толкова равномерно, както когато се притисне директно с охладителя! ..........

 

Доста може да се спори по този въпрос.

Ако пастата е от белите то тя е толкова рядка че сама излиза и между процесора и охладителя остава толкова колкото трябва.

Ако такава рядка паста поставиш само в средата и при поставяне на охладителя напълно е възможно да я избуташ само в едната страна защото няма как да прецениш дали повърхностите са успоредни или не.

При гъста паста поставена в средата рискуваш да е толкова гъста, че натиска от процесора да не я разнесе и да остане дебел слой.

 

Когато се купува паста и най-малката опаковка позволява няколко опита за да се види кой е най-удачен. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами моята паста е Artic silver 5 сива и мисля,че е сравнително гъста, смятам да последвам примера от този клип http://www.youtube.com/watch?v=8ow3rAyWCIE ? :) Всъщност съм чел ,че трябва да се чака и някакво време след като се нанесе (да не се пуска компютъра,това вярно ли е?)

Редактирано от umsover (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Доста може да се спори по този въпрос.

Ако пастата е от белите то тя е толкова рядка че сама излиза и между процесора и охладителя остава толкова колкото трябва.

Ако такава рядка паста поставиш само в средата и при поставяне на охладителя напълно е възможно да я избуташ само в едната страна защото няма как да прецениш дали повърхностите са успоредни или не.

При гъста паста поставена в средата рискуваш да е толкова гъста, че натиска от процесора да не я разнесе и да остане дебел слой.

 

Когато се купува паста и най-малката опаковка позволява няколко опита за да се види кой е най-удачен. 

Няма какво да се спори, просто се взима качествена паста и резултатите са налице!  :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така...сложих малко паста и отново температурите са доста високи , някакви други идеи ? :/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Както написа pconline дай един шот на температурите под товар и в Idle и ако е възможно снимай кутията отвътре!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма какво да се спори, просто се взима качествена паста и резултатите са налице!  :)

 

Това, че пастата не трябва да се разнася с каквото и да е а да се разчита само охладителя да го направи определено не е вярно. Собствен опит **найсет години. 

За скъпите пасти и там горе долу е така. Ефекта от тях е предимно при лаптопите и по-точно при процесори с малка повърхност, защото в лаптопа не може да се приложи никакъв друг метод като оптимизиране на въздушния поток да речем.

Не казвам, че не трябва да се ползва хубава паста при настолна машина, но не е чак толкова фатално.

 

Към автора:

Дайте шот от температурите в айда да се види къде точно е проблема. Скоро имах случай на 6000+ на който едното ядро му държеше с 25 градуса повече от другото и водеше до същата драма невъзможност за охлаждане.

 

Това за изчакването не е точно така напротив, гъстите пасти имат нужда от нагряване за да станат по-редки да се разнесат по-добре, на по-тънък слой и тогава се получава максималния ефект.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дори и при най-малкото натоварване компютъра се изключва-тази снимка е докато съм във форума http://prikachi.com/images.php?images/266/6302266q.png Ето как е поставена кутията - http://prikachi.com/images.php?images/269/6302269R.jpg Ето как изглежда отвътре (не разбрах точно какво да снимам :D) - http://prikachi.com/images.php?images/284/6302284g.jpg Кутията е отворена ,а както казах ако пробвам да отворя нещо,компютъра спира след 1-2 мин :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според мен охладителя ти е заминал и трябва да го смениш! Не виждам друга причина! Нека и колегите се изкажат!

 

П.П. Как няма да изключва, виж си температурите!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

v momenta dori ne moje da se vkliuchi- pisha ot telefona i zatova ne moga na kirilica,za koeto se izvinqvam :( znam che sa visoki temperaturite i zatova pitah za spravqne na problema s tqh v momenta dori ne moje da se vkliuchi- pisha ot telefona i zatova ne moga na kirilica,za koeto se izvinqvam :( znam che sa visoki temperaturite i zatova pitah za spravqne na problema s tqh

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

v momenta dori ne moje da se vkliuchi- pisha ot telefona i zatova ne moga na kirilica,za koeto se izvinqvam :( znam che sa visoki temperaturite i zatova pitah za spravqne na problema s tqh v momenta dori ne moje da se vkliuchi- pisha ot telefona i zatova ne moga na kirilica,za koeto se izvinqvam :( znam che sa visoki temperaturite i zatova pitah za spravqne na problema s tqh

Как така не може да се включи? Като натиснеш копчето нищо не става така ли? Или като го пуснеш, все едно работи, ама на екрана нищичко?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Лина Георгиева
      Здравейте! 
      От известно време компютърът (на баба ми) има следният проблем:
      Не може да се стартира, а вместо това изписва, че операционната система не била съвместима с процесора. Опитах да си направя инсталационен (Repair) диск чрез Контрол панела на друг лаптоп, работещ на Windows 7 (който записах на DVD), но поради някаква причина "The Disc failed to be read. Press Ctr+Alt+Del to restart". В BIOS-а също не го отчита изобщо като Bootable device. 
      Може би трябва да го запиша този файл като .iso на флашка? 
      Или може би някъде греша? 
      Какво може да се направи по въпроса? Може би трябва някаква друга програма или по друг начин? Непременно ли е наложителна смяната на процесора или въпросът може да се реши по друг начин? 
      Ето част от характеристиките (по памет):
      Компютър 
      Dell Optiplex(?) 475 
      Intel Pentum 
      От няколко месеца компютърът работи на Windows 7, преди това е бил на XP.
       
      Ще ви бъда много благодарна, ако помогнете! 
      ^_^ 
       
       
       
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.