Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

MoH7aH4o

(HTML)Javascript Форма?

Препоръчан отговор


Здравейте, Искам да попитам, как мога да направя една форма(поне така си мисля, че трябва да стане, чрез някаква форма). Значи искам да направя на страницата ми да се извежда някаква дума и да липсва някоя буква от тази дума. Съответно под тази дума да има поле за въвеждане на липсващата буква или направо на цялата дума. Обаче ако е написана грешно да издава звук за грешка или да изкарва някакъв надпис от типа грешен отговор, за да стане това трябва предварително да съм деклалирал съответната дума(така смятам, че трябва да стане). Някой може ли да ми обясни, как трябва да стане това нещо? Изобщо, какво трябва да направя, че да направя това? Гледах уроци, как се създават форми и как предварително декларираш някакви числа(някакви пресмятания), които директно като се отвори страницата излиза отговора. Но не ми стана ясно, как да направя някакво поле за въвеждане на съответна дума и просто предварително да е декларирана някаква дума за това поле и като се въведе някоя различна от нея да писка или да изкарва текст за грешка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По първия въпрос - присвояваш си нужната дума (буква) към променлива. Задаваш атрибут 'onsubmit' на формата, в която е текстовото поле, и свързваш с него функция, която сравнява съдържанието му с променливата, която държи думата или буквата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами някакво примерче дали, ще е възможно да дадеш?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.