Премини към съдържанието
Yuliann

Проблем с инсталация на уиндоус 7

Препоръчан отговор


Здравейте приятели !!! Днес получих новото си ПС което е поръчков модел от cyberpower в щатите. Поръчах го без операционна система и сега проблем ... не мога да инсталирам 7цата. Аз имам и лаптоп, на който многократно е инсталиран същия уиндоус, който инсталирам на десктопа. Настройвам БИОС-а да боотва от усб и уиндоуса тръгва. Но в момента където трябва да покажа къде да се инсталира не разпознава хард диска. Пробвах да инсталирам дривери от дисковете, с които дойде пц-то но не става. "no drives were found. Click load driver to provide a mass storage driver for installation."  HELP :)

  • BLUETOOTH: None
  • CAS: Thermaltake Level 10GTS Mid Tower Gaming Case w/ EasySwap HDD bays, 2x Front USB 3.0 Ports, & Headset Holder (White Color)
  • CASUPGRADE: None
  • CD: 24X Double Layer Dual Format DVD+-R/+-RW + CD-R/RW Drive (BLACK COLOR)
  • CD2: None
  • COOLANT: Standard Coolant
  • CPU: Intel® Core™ i7-4770K 3.50 GHz 8MB Intel Smart Cache LGA1150 (All Venom OC Certified)
  • CS_FAN: Default case fans
  • ENGRAVING: None
  • ENGRAVING_MSG:
  • FA_HDD: None
  • FAN: Asetek 510LC Liquid Cooling System 120MM Radiator & Fan (Enhanced Cooling Performance + Extreme Silent at 20dBA) (Single Standard 120MM Fan)
  • FLASHMEDIA: None
  • FREEBIE_VC: None
  • FREEBIE_VC2: None
  • GLASSES: None
  • HDD: 1TB SATA-III 6.0Gb/s 32MB Cache 7200RPM HDD (Single Drive)
  • HDD2: None
  • IEEE_CARD: None
  • IUSB: Built-in USB 2.0 Ports
  • KEYBOARD1: AZZA Multimedia USB Gaming Keyboard [+5]
  • MB_SRT: None
  • MEMORY: 8GB (4GBx2) DDR3/1600MHz Dual Channel Memory (Corsair or Major Brand)
  • MONITOR: None
  • MONITOR2: None
  • MONITOR3: None
  • MOTHERBOARD: [CrossFireX] MSI Z87-G41 PC Mate Intel Z87 Chipset DDR3 ATX Mainboard w/ Military Class 4, OC Genie II, 7.1 HD Audio, GbLAN, HDMI, 2 Gen3 PCIe x16, 2x PCI-e & 2 PCI (Pro OC Certified)
  • MOUSE1: AZZA Optical 1600dpi Gaming Mouse with Weight Adjustable Cartridge [+4]
  • NETWORK: Onboard Gigabit LAN Network
  • OS: None - FORMAT HARD DRIVE ONLY
  • OVERCLOCK: No Overclocking
  • POWERSUPPLY: 600 Watts - Standard 80 Plus Certified Power Supply - SLI/CrossFireX Ready
  • RUSH: NO; READY TO SHIP IN 5~10 BUSINESS DAYS
  • SERVICE: STANDARD WARRANTY: 3-YEAR LIMITED WARRANTY PLUS LIFE-TIME TECHNICAL SUPPORT
  • SOUND: HIGH DEFINITION ON-BOARD 7.1 AUDIO
  • SPEAKERS: None
  • TABLET: None
  • TEMP: None
  • TUNING: None
  • TVRC: None
  • USB: None
  • USBFLASH: None
  • USBHD: None
  • USBX: None
  • VIDEO: NVIDIA GeForce GTX 650 1GB 16X PCIe 3.0 Video Card (Major Brand Powered by NVIDIA)
  • VIDEO2: None
  • VIDEO3: None
  • WNC: None
  • _PRICE: (+899)
  • _view_: {F934BB27-1624-41E6-B0F3-E254FFB65C8A}
  • _load_: 7/13/2013 8:46:25 PM

config

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Windows 8 Feature в BIOS нали е на Disabled? Също и Fast Boot трябва да е Disabled за 7 и Enabled за 8. Boot Mode Select пробвай на LEGACY+UEFI

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Windows 8 Feature в BIOS нали е на Disabled? Също и Fast Boot трябва да е Disabled за 7 и Enabled за 8. Boot Mode Select пробвай на LEGACY+UEFI

Точно така са настройките и пак не става. Опитах и по начина показан в клипчето, не разпознава хард диска а само флашката

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А в BIOS изобщо отчита ли ти се, че имаш хард диск?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами не разбирам много, ама никъде на скрийншота ти не виждам харддиск. Я виж при буутващите устройства - има ли го?

Ако и там го няма - проблемът е хардуерен.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами не разбирам много, ама никъде на скрийншота ти не виждам харддиск. Я виж при буутващите устройства - има ли го?

Ако и там го няма - проблемът е хардуерен.

ами има опция хард диск

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има опция, ама харда никакъв го няма. Ако няма гаранционни лепенки по кутията отвори я и виж да не са се откачили кабелите(захранващия или интерфейсния) или изобщо да са забравили да ги включат.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен това -HDD: 1TB SATA-III 6.0Gb/s 32MB Cache 7200RPM HDD (Single Drive) ми прилича на хард диск.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен това -HDD: 1TB SATA-III 6.0Gb/s 32MB Cache 7200RPM HDD (Single Drive) ми прилича на хард диск.

И на мен ;) ама са забравили да му забодат кабела май :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ima garancionni lepenki, otvorq li q i krai s garanciqta .... obache shte q otvorq, kakvo da pravq !

Пиши на кирилица!

А по-добре го върни в магазина, че като ти отпадне гаранцията може да се окаже, че харда е дефектен и после да не искат да ти го сменят.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То е хубаво да го върне ама,обратно до USA дали ще има търпение да чака.По добре първо,ако има възможност да проведе някаква комуникация с производителя - тел.или имейл.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опрвих го !!! Глупаците не бяха вкарали хард диска  до края. Благодаря Ви за пореден шът за помощта !!!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дано бъде без проблем използването му, понеже вече нямаш гаранция.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дано бъде без проблем използването му, понеже вече нямаш гаранция.

То и без другото, след 6 месеца ще се отваря за почистване.

Да ли ще го прати в С А Щ ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не става нито по единия нито по другия начин, като сложа да буутва първо от харда, пак започва наново с инсталацията, а като извадя флашката и даже не зарежда а се рестартира и докато не сложа флашката не иска да продължи, в смисъл продължава да се рестартира  :( :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.