Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Привет! Ясно ми е, че има сумати подобни проблеми в Stackoverflow и като цяло из нета, но досега не намерих нищо, което да решава моя проблем. При мен грешката не излиза при стартиране на програма, а в следния случай: Когато цъкна някъде извън прозореца на самия код (например в прозореца на Package explorer, console, etc.) и след това цъкна отново на прозореца със source кода, ми излиза прозорец за грешка Unhandled event loop exception - No more handles. Някакви идеи? Работя с Eclipse Juno, пробвах с Kepler, но проблемът си остана. Имам въпросния проблем от известно време, не знам точно от колко и не знам какво го предизвика. Използвам Windows 7, 64-битов. Поствам screen. Благодаря предварително! Поздрави!  

post-334665-0-61392100-1373961248_thumb.

Редактирано от kennelcrash (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Привет ! 

 

Симптомите, които описвате ме карат да мисля за няколко потенциални проблема/евентуални решения:

 

1) Самото view за package explorer-а прави някакъв проблем - опитайте се да го прехамнете от съответната перспектива, рестартирате Еклипс и след това отново го добавяте.

 

2) Перспективата, в която работите може да се е счупила - Опитайте горните стъпки, но на ниво перспектива.

 

3) Съдейки по лога, еклипса намира проблеми и конфликти в shortcut-ите на един от плъгините - org.eclipse.jface - Опитайте се да спрете плъгина (Меню Help -> About Eclipse -> Instalation Details -> Plug-ins) . Ако това не помогне, изключете еклипс, отидете до папката, която е реферирана като workspace-а Ви и изтрийте .metadata папката. Допълнително, на нивото на папката, която Ви се води workspace, има папка .eclipse - изтрийте съдържанието ѝ. Тези два папки съдържат алтернативно метаданни за плъгини и repo-та, както и някакви настройки на самия workspace. Доста често те са причината за подобни симптоми.

 

Ако и трите проблема не помогнат Ви съветвам да пробвате първо със създаването на нов workspace, различен от текущият Ви или ако и след това има проблеми - направо с по-ранна версия на еклипс-а (да кажем Helios). 

 

Ще е добре, според мен, да споделите какви опити за решаването на този проблем сте пробвал, за да не се получи повторение с някои от моите идеи за решение ...

 

Поздрави !

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Привет ! 

 

Симптомите, които описвате ме карат да мисля за няколко потенциални проблема/евентуални решения:

 

1) Самото view за package explorer-а прави някакъв проблем - опитайте се да го прехамнете от съответната перспектива, рестартирате Еклипс и след това отново го добавяте.

 

2) Перспективата, в която работите може да се е счупила - Опитайте горните стъпки, но на ниво перспектива.

 

3) Съдейки по лога, еклипса намира проблеми и конфликти в shortcut-ите на един от плъгините - org.eclipse.jface - Опитайте се да спрете плъгина (Меню Help -> About Eclipse -> Instalation Details -> Plug-ins) . Ако това не помогне, изключете еклипс, отидете до папката, която е реферирана като workspace-а Ви и изтрийте .metadata папката. Допълнително, на нивото на папката, която Ви се води workspace, има папка .eclipse - изтрийте съдържанието ѝ. Тези два папки съдържат алтернативно метаданни за плъгини и repo-та, както и някакви настройки на самия workspace. Доста често те са причината за подобни симптоми.

 

Ако и трите проблема не помогнат Ви съветвам да пробвате първо със създаването на нов workspace, различен от текущият Ви или ако и след това има проблеми - направо с по-ранна версия на еклипс-а (да кажем Helios). 

 

Ще е добре, според мен, да споделите какви опити за решаването на този проблем сте пробвал, за да не се получи повторение с някои от моите идеи за решение ...

 

Поздрави !

Първо благодаря за отговора и за множеството предложения! Пробвах всички неща, но проблемът си остана. Единствено не разбрах как да премахна плъгините, след като в посоченото от Вас меню нямаше опция delete/remove. Също така не намерих папка .eclipse, така че изтрих само metadata-та. Преди това не съм пробвал почти нищо съществено, смених няколко версии на eclipse, но безуспешно. Ако е полезно това, отдолу на Еrror log-a освен exception-a ми дава и два warning-а Warning: The environment variable HOME is not set. The following directory will be used to store the Git

user global configuration and to define the default location  и 
Warning: EGit couldn't detect the installation path "gitPrefix" of native Git. Hence EGit can't respect system level
Git settings which might be configured in 
Имам си променлива JAVA_HOME, която сочи към C:Program FilesJavajdk1.7.0_25 , направих и HOME със същия path, но това не промени нищо. Благодаря предварително!
Редактирано от kennelcrash (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Привет !

 

Warning-ите. които Ви дава Еклипс се дължат на неправилно конфигуриран Egit-плъгин. Не съм абсолютно убеден, че точно това би било големия проблем, но все пак е добре да уточним следното:

 1) Имате ли инсталиран Git на компютъра си ?

 2) Ако имате инсталиран Git, то присъства ли пътя до git.exe в променливата PATH/HOME на Windows ?

 

Ако някое от горните две не са изпълнени, то е напълно възможно опитите на плъгина да направи връзка с командите през PATH променливата да строшат нещо. 

 

Ако искате, за да потвърдим, че EGit плъгина прави мизериите, можем да го премахнем ръчно:

 

Отидете на Help -> Install new Software. 

В новоотвореният прозорец, трябва да има линк "What is already installed ?"

Кликнете върху линка и след това новия прозорец изберете Eclipse EGit и Eclipse JGit, след което ги премахнете. Мисля, че първо трябва да се премахне JGit, след което да се деинсталира и EGit. 

 

След това затворете еклипс и отново зачистете папките, които споменах в първия пост. Пуснете еклипс и проверете как се държи всичко. 

 

Винаги можете да си инсталирате отново EGit плъгина през Help -> Install new Software след това. 

Алтернативно, ако точка 1) и 2) не са направени, опитайте се настроите правилно Git и пробвайте как стоят нещата. Тук можете да изтеглите последната версия на Git и можете да следвате стъпките за конфигуриране тук. След евентуалната инсталация, проверете дали променливите PATH и HOME на Windows-a съдържат пътища до инсталационната папка на git и сътпветно до git.exe.

 

Поздрави !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.