Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

trakAtrak

Помощ за работа с Windows Movie Maker

Препоръчан отговор


Здравейте! :)

 

Имам малко опит с Windows Movie Maker, с който съм правил клипчетата за упражненията в сайта ми, като това, например (най-отдолу е): http://www.health-yobol.net/archives/464

 

Сега потърсих възможност да постигна следния ефект в един клип - от 30-тата секунда скоростта на видеото да се увеличи неколкократно (5:1 примерно) и в определен от мен момент (доста преди края) отново да се върне към нормалната. Не намирам обаче опцията за това, може би заради липсващия ми английски.

 

Моля знаещите да кажат възможно ли е с тази програма и ако да - как? А ако не - коя безплатна програма да потърся, с която мога да постигна същие ефект?

 

Ако това ще помогне, в момента съм с  Windows Movie Maker 2.6, а лаптопът ми е с  Windows 7 Home Premium.

 

Благодаря предварително за отзивчивостта! :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много благодаря! :)

Аз явно съм със старата версия и от показаното лесно успях да увелича скоростта, но на ЦЯЛОТО видео, а на мен ми трябва да увелича скоростта само на определен откъс в средата му. :( 

Даже не виждам как бих могъл да го разделя на 3 части, които обаче да могат после отново да се съединят без загуби. Тогава бих могъл да увелича скоростта на средната част преди събирането, предполагам...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе я си дръпни новата версия -при нея е по прегледно направено!

Има много клипове във тубата!

Трябва си малко английски за някои програми!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Макар и с известна "акробатика", постигнах с версията 2.6 желаното ускоряване само на средната част на даден клип. Ще опиша как става за онези, които попаднат тук по подобен повод.

 • Качвате базовия клип, от който искате да модифицирате някакъв вътрешен откъс чрез import video или чрез "влачене" с мишката от папката, в която се намира, до главния прозорец на Movie Maker.
 • После отново с мишката го завличате в работната лента долу, но той остава и в главния прозорец.
 • Определяте до коя секунда (минута) продължават първите 2 части и после с левия бутон на мишката "хващате" за "главата" (квадратчето в горната му част) маркера и го поставяте на това място, което едновременно ще е край на 2-ра част и начало на 3-та част. Запомнете го добре, защото ще трябва и за по-нататък!
 • После чрез Clip от главното меню избирате Set start trim point, с което в работната лента остава само 3 част.
 • Чрез Save to my computer от менюто в лявата лента го съхранявате в своя папка и 3 част ви е готова.
 • После я изтривате от работната лента и повтаряте т.2 и т.3, т.е. отново сваляте тук целия базов клип и поставяте маркера на СЪЩОТО място, но сега избирате Set END trim point, с което изтривате 3-та част.
 • Следва да  определите точното място, което ще раздели 1-ва и 2-рата част (и да го запомните добре) по описания в т.3 начин.
 • После чрез Clip от главното меню избирате Set start trim point, с което в работната лента остава само средната част, която искаме да е с висока скорост. 
 • За целта влизаме във View video effects от менюто вляво. После намираме ефекта Speed Up, Duble (трета отдолу нагоре) и с мишката я завличаме върху 2-ра та част в работната лента, която веднага намалява наполовина (може да се прави многократно - зависи колко искате да ускорите).
 • Съхранявате ускорената 2 ч. (както в т.5), като я обозначавате ясно.
 • Отново изтривате от работната лента съхранената вече 2 част и повтаряте т.2 и т.3, т.е. отново сваляте тук целия базов клип, но поставяте маркера на СЪЩОТО място, което разделя вече 1 и 2 части.
 • После отново влизате в Clip от главното меню и избирате Set end trim point, с което изтривате 2 и 3 част и ви остава 1-ва в раб. лента.
 • Съхранявате и нея като отделен файл и после я изтривате от раб. лента.
 • Следва събиране на частите стъпка по стъпка.
 • Качвате част 1-ва и веднага я пускате в раб.лента, после ускорената 2 ч. и я пускате долу след 1-вата, и накрая същото с третата.
 • Понеже, кой знае защо, опцията Combine в менюто Clip не е активна и не може да обедини трите части, трябва да ги маркирате и трите чрез Select All от менюто Edit, след което да съхраните крайния резултат като завършен файл.

Успех! :)

 

Забележка: От линка по-долу можете да видите в една от страниците на сайта ми клипче с ускорена средна част (направено по описания начин), а под него същото в нормален вид: http://www.health-yobol.net/%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D1%87%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%BA


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.