Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

shifubg

Проблем със сигнала

Препоръчан отговор


Здравейте! Използвам D-Link Dir-600, и от вчера сигналът е много слаб. Аз съм на 1 метър от него с лаптопа и показва само 2 чертички. Преди отивах в другите стаи на апартамента, и пак се свързах а сега се губи сигнала на пълно. Когато се свържа с телефона, нямам проблем. Да не би да е проблема от лаптопа ми? Преинсталирах си Windows-а вчера, обаче пак се случва. Какво мога да направя? Благодаря ви предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А лаптопа какъв модел е ? Да не би мрежовата му карта да не поддържа N стандарта, че да му идва слаб обхвата ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А лаптопа какъв модел е ? Да не би мрежовата му карта да не поддържа N стандарта, че да му идва слаб обхвата ?

опсс бисер

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А лаптопа какъв модел е ? Да не би мрежовата му карта да не поддържа N стандарта, че да му идва слаб обхвата ?

HP ProBook 4530s е лаптопа. Всичко беше 6 преди 2 дни, проблема се появи вчера. Не съм променял никакви настройки на рутера.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

опсс бисер

:mad:

 

 

HP ProBook 4530s е лаптопа. Всичко беше 6 преди 2 дни, проблема се появи вчера. Не съм променял никакви настройки на рутера.

Пробвай да изтриеш мрежовата връзка и я добави отново. Ако не помогне почисти кеша на DNS-a, ресетни маршрутизатора...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Моля, отворете Командният прозорец (CMD) след това изпълнете командата "ipconfig /flushdns" без кавичките и вижте дали ще има промяна.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:mad:

 

 

Пробвай да изтриеш мрежовата връзка и я добави отново. Ако не помогне почисти кеша на DNS-a, ресетни маршрутизатора...

Направих всичко което казахте, обаче все още сигнала е слаб. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте! Използвам D-Link Dir-600, и от вчера сигналът е много слаб. Аз съм на 1 метър от него с лаптопа и показва само 2 чертички. Преди отивах в другите стаи на апартамента, и пак се свързах а сега се губи сигнала на пълно. Когато се свържа с телефона, нямам проблем. Да не би да е проблема от лаптопа ми? Преинсталирах си Windows-а вчера, обаче пак се случва. Какво мога да направя? Благодаря ви предварително!

 

Ами опитай да обновиш драйвера на мрежовата карта до последния наличен за нея. Погледни рутера на кой канал работи и го смени.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами опитай да обновиш драйвера на мрежовата карта до последния наличен за нея. Погледни рутера на кой канал работи и го смени.

Вчера преинсталирах Windows-а, и инсталирах най новия драйвер. Как да сменя канала? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

.... Как да сменя канала? 

 

Ако нещо не е променяно... Отваряш си браузъра и в адрес бара пишеш 192.168.0.1>enter>admin>log in>от ляво в менюто>Wireless Settings>най-долу>Manual wireless NS> виж дали има отметка на Enable Auto Channel Scan:, ако има махни я и по-долу от Wireless Channel: избери канал. Можеш да опиташ с CH11, 4, 1, но всичко зависи от това какви мрежи и какъв е ефира около теб. Опитай с някой от каналите и кажи дали има промяна.

 

П.П. Не забравяй след промените да запазиш новите настройки от бутона Save Settings.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако нещо не е променяно... Отваряш си браузъра и в адрес бара пишеш 192.168.0.1>enter>admin>log in>от ляво в менюто>Wireless Settings>най-долу>Manual wireless NS> виж дали има отметка на Enable Auto Channel Scan:, ако има махни я и по-долу от Wireless Channel: избери канал. Можеш да опиташ с CH11, 4, 1, но всичко зависи от това какви мрежи и какъв е ефира около теб. Опитай с някой от каналите и кажи дали има промяна.

 

П.П. Не забравяй след промените да запазиш новите настройки от бутона Save Settings.

Пробвах с 5 - 6 канала, обаче все още ми седи на 2 чертички. А рутера е точно на 1 метър от мен :( 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Влез в Advanced и от ляво в Advanced Wireless и виж Transmit Power как е настроен, сложи го на High, ако не е. После, имаш ли под ръка др устройство, което да се свърза безжично към рутера? Проблема може и да не е в него а в мрежовата карта на лаптопа, за това не е лошо да тестваме с др лаптоп примерно. Може и индикатора да лъже.  Ако проблема все още продължава и  се окаже, че е в рутера може да опитаме или с ресет или направо с обновяване на фърмуера, но за целта ще трябва кажеш коя е хардуерната му ревизия,  ще я видиш на стикер залепен някъде по рутера.

 

 

едит: Може ли да направим един опит, закачи си лаптопа към безжичната, свали прикаченото файлче, разархивирай го на десктопа, отдалечи се от рутера, примерно иди в друга стая и стартирай файлчето с двоен клик на мишката. Ще ти се отвори лог в нотпад, прикачи го в следващия коментар.

 

 

ping_D600.zip

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Влез в Advanced и от ляво в Advanced Wireless и виж Transmit Power как е настроен, сложи го на High, ако не е. После, имаш ли под ръка др устройство, което да се свърза безжично към рутера? Проблема може и да не е в него а в мрежовата карта на лаптопа, за това не е лошо да тестваме с др лаптоп примерно. Може и индикатора да лъже.  Ако проблема все още продължава и  се окаже, че е в рутера може да опитаме или с ресет или направо с обновяване на фърмуера, но за целта ще трябва кажеш коя е хардуерната му ревизия,  ще я видиш на стикер залепен някъде по рутера.

 

 

едит: Може ли да направим един опит, закачи си лаптопа към безжичната, свали прикаченото файлче, разархивирай го на десктопа, отдалечи се от рутера, примерно иди в друга стая и стартирай файлчето с двоен клик на мишката. Ще ти се отвори лог в нотпад, прикачи го в следващия коментар.

Transmit Power-a е на 100%. Ето го лог-а: http://www.mediafire.com/?ppwz19xpetki564  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мда не е добре, има известно забавяне във връзката между лаптопа и рутера. Надявам се не си бил много далеч от рутера при теста. Ако имаш на разположение др лаптоп, с който да тестваме по същия начин ще е добре. Ако ли не и си навит с наша помощ да си префлашнеш фърмуера до най-новата версия и да видим дали проблема няма да изчезне ще помагаме. Кажи ревизията на рутера, както ти писах по-горе.

 

 

edit: М/у другото се сетих да те питам, местил ли си рутера или пък да си се сдобил с нов безжичен телефон примерно, който е в близост до него?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

До колкото знам на този рутер антената е на винтче може да се отхлабила ,ако е така завии я хубаво ,ако не увии антената с фолио и виж дали ще има подобрение.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм взел пуканките и само гледам в какъв филм ще вкарате автора ! ... работата гледам е стигнала до префлашване на здрав рутер !!! :no-no:

Е може ли с телефона, рутера да няма проблем и в същото време да е за префлашване !!!

Така на майтап си мисля за хардуерен проблем на безжичната карта на лаптопа. Аз лично от там бих почнал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм взел пуканките и само гледам в какъв филм ще вкарате автора ! ... работата гледам е стигнала до префлашване на здрав рутер !!! :no-no:

Е може ли с телефона, рутера да няма проблем и в същото време да е за префлашване !!!

Така на майтап си мисля за хардуерен проблем на безжичната карта на лаптопа. Аз лично от там бих почнал.

 

20 пъти го споменах в постовете си по-горе, че една от причините е възможен проблем с безжичната карта, и че е добре да се тества с др машинка, но автора подминава въпроса. А и не виждам какъв е проблема да се флашне с по-нов стоков фърм, ако има...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

20 пъти го споменах в постовете си по-горе, че една от причините е възможен проблем с безжичната карта, и че е добре да се тества с др машинка, но автора подминава въпроса. А и не виждам какъв е проблема да се флашне с по-нов стоков фърм, ако има...

Тествал съм го с таблета и пак показва, че няма обвхат. С телефон също съм пробвал, имам връзка, обаче едвам едвам мога да правя нещо. В момента нямам друг лаптоп под ръка. Отностно ревизията на рутера, къде да го видя това?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тествал съм го с таблета и пак показва, че няма обвхат. С телефон също съм пробвал, имам връзка, обаче едвам едвам мога да правя нещо. В момента нямам друг лаптоп под ръка. Отностно ревизията на рутера, къде да го видя това?

Мисля че става въпрос за версия (хардуерна) на рутера а не ревизия !!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отностно ревизията на рутера, къде да го видя това?

 

виж за подобен стикер на рутера от долу

 

 

Мисля че става въпрос за версия (хардуерна) на рутера а не ревизия !!!

 

К'ва е разликата? Човека пита така, защото аз така съм се изразил по-горе. И да става дума за хардуерната версия/ревизия на рутера. До тук имаш три поста в темата и нито един в положителна посока, камо ли па да е в полза на автора и др четящи. Ще замоля да не слагаш по 3 удивителни знака и да се правиш на герой. Ако си експерт и имаш знания, покажи ги, за да проявим респект. Помогни със съвет културно, ако нямаш нещо смислено да казваш, недей създава напрежение.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи, update-нах версията на firmware-a на 2.16 (беше 2.10), обаче все още имам този проблем.  Версията на хардуера е B5.  И ако проблема се окаже в LAN картата, какво ще правя?  Ако си взема USB LAN карта (тази - http://www.altech.bg/bg/product/28284) ще ми реши ли проблема?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами щом си го префлашнал и проблема продължава, остава причината де е в безжичната мрежова карта на лаптопа. За нея утре ще мислим, че стана късно (или пък рано вече ) и ще се спи :) Има и още нещо, което ми се върти в главата и ми се е случвало, не точно да показва слаб сигнал, но дропва непрекъснато, та може за всеки случай да провериш контакта/разклонителя, в който си го включил да не е офазен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи, update-нах версията на firmware-a на 2.16 (беше 2.10), обаче все още имам този проблем.  Версията на хардуера е B5. 

Имах два такива рутера и двата на тая фирма Dlink ,въобще не бях доволен,а и за 20 евро какво да искам.А и е за домашна полза.

Сега да слагащ  WIFI антена  или  някакъв репитър ,на туй чудо не върви.

По-добре  си купи друг рутер.Linksys примерно или Belkin.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имах два такива рутера и двата на тая фирма Dlink ,въобще не бях доволен,а и за 20 евро какво да искам.А и е за домашна полза.

Сега да слагащ  WIFI антена  или  някакъв репитър ,на туй чудо не върви.

По-добре  си купи друг рутер.Linksys примерно.

Ами ако не е от рутера?  На лаптопа сигнала е толкова слаб, а при телефона няма проблем.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами ако не е от рутера?  На лаптопа сигнала е толкова слаб, а при телефона няма проблем.

Ми смени си wifi картата ,wifi адаптера.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.