Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

kacaka

Проблем с Рам или Дъно (незнам)

Препоръчан отговор


проблема ми е като сложа 2 пръчки рам  по 1 GB на Kingston на дъното пали работи 1 минута и забива и иска рестарт след рестарт пак забива рамта е с еднакви таиминги  как да го решъ този гаден проблем и ли се вкарах вътрешно 60 кинта за рам памет?  (инфо на снимките за кочинта)

post-238659-0-19492100-1374106453_thumb.

post-238659-0-85639300-1374106453_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай рамта една по една на всеки слот.

От снимките виждам 1ГБ и 512МБ рам?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма как да стане, защото първо че обемите на банките не са еднакви, второ на различни производители са, трето вероятно чиповете им са с различно разположение, и четвъртото което си личи от снимките таймингите им са съвсем различни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Човека си е взел още 1 gb рам на Kingston и като махне 512-ката не му пали компа достатъчно да може да зареди и да направи снимка. Така го разбрах поне. Запишете хирен на диск или флашка и пробвайте да проверите новата памет за грешки.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

когато махна 512 мега баитовата и сложа 1 GB (от снимката) компа забива след 1 минута  

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/38e74285360af88709620ebe1916b809/dsc_0008 а когато махна рамта от слота работи без проблем мислех че е от биоса свалях некакви реализи на биоса и пап ништо не става      


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

когато махна 512 мега баитовата и сложа 1 GB (от снимката) компа забива след 1 минута  

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/38e74285360af88709620ebe1916b809/dsc_0008 а когато махна рамта от слота работи без проблем мислех че е от биоса свалях некакви реализи на биоса и пап ништо не става      

Чакай малко, ти сега както си работи компютъра ли ги слагаш и махаш или?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма как да стане, защото първо че обемите на банките не са еднакви, второ на различни производители са, трето вероятно чиповете им са с различно разположение, и четвъртото което си личи от снимките таймингите им са съвсем различни.

 

И щоооо?

Нито една от изброените причини при подходящо конфигуриране не пречи двете памети да работят заедно.

 

 

когато махна 512 мега баитовата и сложа 1 GB (от снимката) компа забива след 1 минута  

 

Това може да означава че в тази плочка има проблем просто.

По горе са дали съвет за Хирен и там има тест за паметта, ако дава грешки почистваш конекторите на паметта и пак тестваш ако пак дава грешки я върни на този от който си я взел или в кофата.

Не те знам от къде си я взел тая памет но нова 1GB 400MHz струва под 40лв.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо не пробваш да извадиш всичката рам памет и да сложиш само новата и да видиш дали ще тръгне и дали проблема е в нея.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не те знам от къде си я взел тая памет но нова 1GB 400MHz струва под 40лв.

 моита рам я зех за 30 лв. броиката запечатани в кутия  от познат които работи в магазин за компютри 

рамта си работи  без проблем на друг комп и двете едно времено бе проблем на моита кочиna не искат да работат  да не би

да е дъното в саита на произжодотеля пише че подържа 2gb  рам  

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=846

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 моита рам я зех за 30 лв. броиката запечатани в кутия  от познат които работи в магазин за компютри 

рамта си работи  без проблем на друг комп и двете едно времено бе проблем на моита кочиna не искат да работат  да не би

да е дъното в саита на произжодотеля пише че подържа 2gb  рам  

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=846

 

Не БЕ въпрос на настроики в биоса е.

Опитай като сложиш като първа 512ката а на вторя слот 1G.

При две различни по честота и тайминги памети вси1ки се равняват по първата, но 512ката вероятно не може да постигне тези тайминги и се дъни.

А между другото някъде казваш, че като сложиш само 1GB плочка на твоето РС и се дъни.

 

Има и друг вариант паметта да си е ОК но да има проблен със някой от слотовете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така като гледам как автора е започнал да сваля BIOS-и на поразия, нищо чудно да успее да го флашне погрешно, въпреки, че проблема му няма абсолютно нищо общо с BIOS, и следващата тема да е - "Защо изобщо не ми пали компютъра?".

Колегите ви казаха - сваляте от Интернет Hirens Boot CD, записвате с програма по избор на буутващо CD, задавате от BIOS да зарежда първо то в Boot приоритетите, и си избирате от инструментите MemTest с която проверявате паметта за грешки.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

проблема е че при  Hirens Boot CD по време на тест пак работи около 2-3 минути с 2 гиги баита рам забива син екран и рестатт!!! така като гледам ще се влазе вутрешно с дъно за кочината

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

проблема е че при  Hirens Boot CD по време на тест пак работи около 2-3 минути с 2 гиги баита рам забива син екран и рестатт!!! така като гледам ще се влазе вутрешно с дъно за кочината

 

Hirens-а се зарежда в RAM паметта, и оперира от нея.

Щом ви дава син екран, има изключително голяма вероятност проблема да ви е именно в RAM-а.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

проблема е че при  Hirens Boot CD по време на тест пак работи около 2-3 минути с 2 гиги баита рам забива син екран и рестатт!!! така като гледам ще се влазе вутрешно с дъно за кочината

 

Ми не го тествайте с "2 гиги байта" а с един на различни слотове.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

разбрах какъв е проблема  проблема е че единия слот работи на ддр133 а друга на ддр400 и затова ми дава грешката в синя екран 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Xristis Games
      Конфигурация:
      Процесор - Intel Core i3 2120
      Дъно - Foxconn 2abf (Биос версия 7.16)
      Рам Памет - 4GB (2x2)
      Захранване - (500W)
      Windows 7 64 битов
      Модел на компютъра HP Pro 3300
       
      Купих този компютър без видео карта. Онзи ден реших да сложа една видео карта и поръчах GT 740 от емаг. Сложих я на компютъра и го стартирах, обаче вместо да стартира стои на най-напред картината, която показва модела на дъно с версия на биос. Стои така 5-6 минути и после става на черен екран и почва да мига една малка чертичка в горен ляв ъгъл. Изключих компютъра и реших да сложа видео карта от познат модела е Palit GT 730 2GB сложих я и след 2 дена мъчене, настройки из биос реших да ъпдейтна биоса. Ъпдейтнах го и Видео картата GT 730 тръгна изтеглих драйвера и всичко беше ок. Върнах отново новата която купих GT 740 и отново стигаше само до екрана дето пише марка на биос и т.н. (Не ми дава да отвора ѝ биоса) Махнах видео картата пуснах биоса и видях нещо си на отдел Slots, изключих PCI Express Security нещо си и сложих видео картата след което компютъра стартира. Дойде време да изтегля драйвера и като изписа, че драйвера се е изтеглил както при всеки рестартираме компютрите и като се включи, стартира windowsа и гледам, че драйвера пак не се е изтеглил.
      Извинете за грешките (Ако има) написах го набързо и от телефона.
       
      Написах цялата история с видео картата за да няма малоумни отговори. На какво може да се дължи това? 
       
       
       
       
    • от loranst looa
      Здравейте, Честита Коледа на всички . Искам да отправя запитване този модел видео карта за лаптоп  Intel HD Graphics 4000 достатъчно мощна ли е , за де се играят актуални игри на нея на прилична резолюция  и също така можели ли да поддържа тежки програми  ?  Благодаря 
       
    • от Пешеходецът
      Привет на всички ! Не разбирам от настройки на PC дъна, и за това моля за съвет. Искам да настроя това дъно: Asus ROG Strix Z270F Gaming, първо да буутва от USB (през флашка). Не знам къде да отида, защото като отворя BIOS, UEFI,  все едно съм пред пулт на АЕЦ.    Ето малко снимки. Извинявам се за качеството, но са правени със смартфон.
      uplode photo

      Ако може коректна и по-подробна информация, че там е опасно да се пипа! Благодаря предварително на всички отговорили.
       
    • от Bring
      Имам компютър Dell optiplex 7010 имам една плочка рам DDR3 1600mgh на samsung и още две на kingston DDR3 1333 mgh рамта на samsung като размер и начин на направа ми изглежда по-различна от тая на kingston ще бъдели съвместима рамта на kingston с дъното ми на Dell?

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.