Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

julienalexandrov

Проблем с PC Packard Bell

Препоръчан отговор


Включвам. Вентилаторите на захранването и на проца въртят. На екрана излиза тoва,

 

Публикувано изображение

 

 след няколко секунди се сменя със това
 
Публикувано изображение
 
и до тук. Клавятурата (PS2) не работи.
 
Включих друга PS2 u USB работещи...същият резултат. Светват за момент лампичките и ..това е.
 
Публикувано изображение
 
Не мога да активирам нитo F2 нито Esc , натисках беразборно по другите бутони, същия х*й.
Изкарах батерията на Биоса, дадох накъсо, върнах я обратно. С две плочки РАМ е. Пробвах с по една , на различни слотове, няма и няма. Имали някакъв начин да я подкарам системата ?
 
Дъното е MS 6156 ver 1.0bx7
 
Публикувано изображение

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вадиш рамта, чистиш я с гума за молив и пак пробваш. Ако пак забива, разкачаш всичко и оставяш дъното, процесора, охлаждането, захранването и спийкъра, пуснаш го и ако няма бийп - в кофата.

П.П. И аз имах същия проблем и се оказа, че видео картата леко се е измъкнала от слота си, наместих я и тръгна без проблеми. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Включвам..........................

 

USB клавиатура.

Възможно е PS/2 порта да е дал фира.

Да не говорим, че тази Pentiun II си заслужава да я бориш само от спортна злоба иначе за нищо не става вече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

USB клавиатура.

Възможно е PS/2 порта да е дал фира.

Да не говорим, че тази Pentiun II си заслужава да я бориш само от спортна злоба иначе за нищо не става вече.

При моята антика с Pentium II не отчита USB клавиатура докато не зареди windows и после си инсталира драйвери, та... Както е казал pconline пробвай с ps/2 клавиатура. ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На тази система и процесора се размества от слота, може и паметта, може и видеото (ако не ползваш вграденото). Чува ли се еднократен звук или не? Огледа ли за подути кондензатори? Опитай с друго захранване (въпреки, че уж вентилаторите въртят)? Разкачи всичко без клавиатура и монитор, дъно, процесор и рам и закачен спийкър и кажи дали тръгва до някъде? Има една тема важна в този раздел - карай по точките...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На тази система и процесора се размества от слота, може и паметта, може и видеото (ако не ползваш вграденото). Чува ли се еднократен звук или не? Огледа ли за подути кондензатори? Опитай с друго захранване (въпреки, че уж вентилаторите въртят)? Разкачи всичко без клавиатура и монитор, дъно, процесор и рам и закачен спийкър и кажи дали тръгва до някъде? Има една тема важна в този раздел - карай по точките...

Звук не се чува никакъв. Има пищялка обаче дали работu.

Подути кондензатори въпреки преклонната възраст не се забелязват. По късно ще пробвам с друго захранване и разкачане на всичко че сега бързам за работа.

Ако вградения спикър е заминал, къде да включа друг. Има ли някакви други пинчета по дъното които мога да ползвам за целта.

Ето интерфейса на дъното.

http://j12345.users1.50megs.com/menu/pb911/911lay.asp.htm

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Извадих всичко. Оставих само проца ,дъното и захранването. Сигнал от пищялката няма, Вентилаторите на захранването и проца въртят. Имали начин да включа външна пищялка и къде с цел елиминиране на евентуално изгоряла вградена. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Извадих всичко. Оставих само проца ,дъното и захранването. Сигнал от пищялката няма, Вентилаторите на захранването и проца въртят. Имали начин да включа външна пищялка и къде с цел елиминиране на евентуално изгоряла вградена. 

 

Има вграден спийкър. За добавяне на външен огледай входовете до тези за фронт панела, ще го видиш, то ще си пише ''speaker'', мушкаш там работещ спийкър и се надяваш да бийпне, ако не проговори според мен е за кофата или нещо ти се е измъкнало от слота, натисни целия хардуер (процесор, видео и т.н..) надолу (към слотовете им), дане би някое наистина леко да се е измъкнало (при мен видеото се беше измъкнало съвсем леко, а дори не бях забелязал, вмъкнах го и се оправи).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Тръгна най-накрая. Явно  лентовия (ИДЕ)кабел на HDD не e давал хубав контаkт, защото като го измъкна от харда и прави същите номера.
Така. Дотук добре, но сега имам проблем с инсталирването на ОС. Слагам диск със Уин XP  и ми излиза това
 
Публикувано изображение
 
Диска е добре. Инсталирван е вече и на други машини.
 
Как да го накарам да бутне от диска. В device manager-a всичко е наред. Даже ми го показва в моя компютър като DVD-RW  със Win XP. Като кликна на него ми отваря четири папки. В смисъл диска го отчита нормално. DVD-то съм го сложил на примари мастер в биоса.
 
Само да допълня че преди това имаше CD Rom, аз го махнах и му сложих DVD ROM защото ОС е на DVD диск.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо на схванах кой диск къде, какво и т.н. Колко IDE устройства има закачени и наредени ли са правилно джъмперите за мастър и слейв.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разкачи всичко от IDE кабелите без диска.

Ако тръгне - закачаш cd-тата на другия кабел, ако са две - трябва да укажеш на едното да е master, на другото - slave и да ги закачиш правилно на ide кабела (Втория). Диска го остави сам на кабел.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разкачи всичко от IDE кабелите без диска.

Ако тръгне - закачаш cd-тата на другия кабел, ако са две - трябва да укажеш на едното да е master, на другото - slave и да ги закачиш правилно на ide кабела (Втория). Диска го остави сам на кабел.

СД устройството съм го махнал. На негово място съм сложил ДВД четец защото Уина ми е на ДВД диск и СД устройствотo не ми го четеше.
HDD е сам на кабел.

Нещо на схванах кой диск къде, какво и т.н. Колко IDE устройства има закачени и наредени ли са правилно джъмперите за мастър и слейв.

Има две ИДЕ устройства. Харда и ДВД четеца. Флопито и СД четеца съм ги разкачил, зашото Уина ми е на ДВД диск.

А там на Pri Slave Drive    ми пише ATAPI Incompatible. Кaква е причината.      Да не нещо оттам да е ..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сложи харда и DVD-то на различни кабели.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сложи харда и DVD-то на различни кабели.

Те са си на различни кабели.
 
Извинявам се на тия които взеха участие в темата че не отговарям, ама много работа братче. 
 
Така. Най после успях да го излъжа и да бутне от DVD-то. След десетки комбинации с биоса, накрая изкарах ИДЕ кабела на харда от дъното щото постоянно бутваше от харда а не от DVD-то, и когато Уина почна да SetUp Windows is Loading Files го закачих обратно, че иначе ми казва няма къде да го инсталира.
 
Инсталацията мина успешно. Вече съм горд собственик на  Pentium III система. Само гдето в Device Managera имам жълти знаци на 
 
Публикувано изображение
 
Понеже на сайта на НВидия не можах да открия драйвъри за видеото ( GeForce4 МХ440-SЕ ) се принудих да заредя от един друг сайт. След това минах с Malwarebytes и ми откри два PUP и един HiJack kонтрол панел. От този сайт ли са или от Уина не знам.
 
Странното е че сега след инстала на драйварърите на видеото, жълтия знак на видеото изчезна но се появи един друг жълт знак. 
 
Публикувано изображение
 
Nek PCI това сигурно е монитора ми, понеже го закачих след инстала на драйвъририте на видеото. 
Иначе системата си работи и със жълтите знаци. Уина зарежда за 80 секунди с инсталиран Хром и Еxplorer. 
Субективното ми мнение е че като че ли преди ( със стария Уин) по-бързо зареждаше. 
Това е само с отворен Task Manager 
 
Публикувано изображение
 
Иначе с отворен хром и ИЕ8 проца стига 100% а РАМ-а около 200МБ
 
Да търся ли драйвъри за да изчезнат жълтите знаци или да карам така ?
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко е странно това което си направил за да инсталираш но както и да е щом си решил въпроса.

Съобщението от скриншота гласи, че слейв устрйството на първия канал е несъвместимо а отгоре се вижда че такова не се открива.Това вероятно е ОУ което си махнал но в биоса е било фиксирано че том има CD. Можеш и да размениш портовете на двата кабела, че така СД то е на първия канал а диска на втория което не е проблем общо взето.

За удивителните след като не знаеш какво е липсващото устройство качи Aida64 и там в устройства > Windows устройства ще видиш пак липсващите устройства но ще им видиш и хардуерния вид и там чичко гугъл ще помогне. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.