Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Цял ден ровя в интернет и книги от училище и не мога да намеря следното нещо. Искам да си направя формичка от 4 - 5 реда, като книга, автор и т.н. Това нещо като натисна запиши и да иде в бд. Ако може някой да го направи или покаже как ще съм благодарен, лек и спорен ден Ви желая. 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има доста свободни PHP форми в интернет. Може да си свалиш от там. Ако искаш да ти се обяснява, няма как да стане в този форум.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Цял ден ровя в интернет и книги от училище и не мога да намеря следното нещо. Искам да си направя формичка от 4 - 5 реда, като книга, автор и т.н. Това нещо като натисна запиши и да иде в бд. Ако може някой да го направи или покаже как ще съм благодарен, лек и спорен ден Ви желая. 

Първо трябва да имаш създадена база данни и съответно таблица в нея, примерно с име "knigi". Таблицата, с която ще ти покажа как става "номера" ще е с име knigi и ще е с две колони "avtor" и "kniga". Ако не знеш как става създаването на база данни и таблица виж в нета има много уроци. За да не трупам кодовете тук прикачвам файла с примерната форма. Направил съм е и с две проверки: ако книгата съществува в базата и ако има празни полета, да показва грешка. С коментари във файла съм обяснил, всеки ред какво прави. Ако има нещо неясно питай. 

knigi.php

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо трябва да имаш създадена база данни и съответно таблица в нея, примерно с име "knigi". Таблицата, с която ще ти покажа как става "номера" ще е с име knigi и ще е с две колони "avtor" и "kniga". Ако не знеш как става създаването на база данни и таблица виж в нета има много уроци. За да не трупам кодовете тук прикачвам файла с примерната форма. Направил съм е и с две проверки: ако книгата съществува в базата и ако има празни полета, да показва грешка. С коментари във файла съм обяснил, всеки ред какво прави. Ако има нещо неясно питай. 

Много благодаря колега, знам как се прави база данни и се захващам за работа. Много добре казано и направено мерси за  това че си се занимал !

Много благодаря колега, знам как се прави база данни и се захващам за работа. Много добре казано и направено мерси за  това че си се занимал !

Ако може само да ми кажеш и как може да изкарам страница където да виждам резултата, за да може да продължа .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За нищо, в последно време и аз с това се занимавам, не ми беше проблем.

В смисъл да изведеш всички резултати от таблицата ?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За нищо, в последно време и аз с това се занимавам, не ми беше проблем.

В смисъл да изведеш всички резултати от таблицата ?

Да, това което съм събрал авторите и книги да ги изкарам като резултат в друга страница. :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Набързо го написах, няма грешки, извеждам резултатите с цикъл for, може и по друг начин, ако искаш потърси из нета, поне да схванеш как става :) Прикачвам файла, ако има въпроси питай :)knigi_results.php

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бих съджестнал класическия while вариант, ще избегнеш num_rows реда. Иначе като цяло може би не е лошо хората да не се научават направо с лошите практики. Имам предвид mysql либ-а, писането на креденшъли направо във файла, принтирането на HTML в същия файл и т.н.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много хубаво скриптче, някой може ли да каже как да се извеждат резултатите в същата страница, резултатите да бъдат подредени по азбучен ред и последно да се записват освен в база данни и в текстов документ ако някой може да помогне за това ще съм му много благодарен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен ще ми свършат работа, особенно ако ми помогне някой да ги преработим както искам аз.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен ще ми свършат работа, особенно ако ми помогне някой да ги преработим както искам аз.

 

За подреждането по азбучен ред:

$sql = mysql_query("SELECT * FROM knigi ORDER BY avtor ASC"); // Селектира всички колони

Ако искаш да ти ги сортира по "knigi", го слагаш на мястото на "avtor".

 

За файла кажи как точно искаш да ти ги запише. :P

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами искам полето книги срещу него автора да се записват в текстовия документ едно под друго.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами искам полето книги срещу него автора да се записват в текстовия документ едно под друго.

 

Нещо такова:

$knigi = $_POST['knigi'];$avtor = $_POST['avtor'];$dirname = '';$file_extension = 'txt';if (!file_exists($dirname . $avtor . '.' . $file_extension)) {	file_put_contents(		$dirname . $avtor . '.' . $file_extension,		$knigi . PHP_EOL . $avtor	);}

Само че трябва името на файла да е на латиница - т.е. ако е на кирилица, трябва да се преобразува на латиница. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това, къде точно трябва да го поставя,че нещо неми се получава.

 //Добавя данните в базата данниif($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") { $insert = "INSERT INTO knigi (knigi,avtor) VALUES ('".$_POST['knigi']."', '".$_POST['avtor']."')";  $add_book = mysql_query($insert);$knigi = $_POST['knigi'];$avtor = $_POST['avtor'];$dirname = '';$file_extension = 'txt';if (!file_exists($dirname . $avtor . '.' . $file_extension)) {	file_put_contents(		$dirname . $avtor . '.' . $file_extension,		$knigi . PHP_EOL . $avtor	);} ?> <?php      echo "<script type='text/javascript'>alert('Вие добавихте успешно книга в базата данни.'); window.location.href = 'knigi.php';</script>"; ?><?php }

Между другото, скриптовете имат грешки, така че виж какво ти връща парсера на интерпретатора.

Също така виж дали имаш права да пишеш в директорията, в която ще съхраняваш файловете. ;)

 

Иначе кодът, който съм ти дал, работи. :P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да добавя автор и книга, но немога да разбера как да го направя и да ги записва в текстовия документ а и още нещо може ли да ми кажеш защо в база данни немога да трия записите или да ги редактирам също така искам да изкарам всички записи където ми е формата.Ако можеш да ми помогнеш ще съм ти страшно благодарен, че вече се мъча от доста време  :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.