Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 7 август 2013 Здравейте! Имам проблем с лаптоп DELL INSPIRON 15R, по точно с външната карта AMD RADEON HD 8730m, когато играя игри ми се включва интелската карта, а амд-то не я използва, когато изключих вградената видео карта, лаптопа не ми намираше драйверите за външната, а аз много кратно инсталирах драйверите, но без полза....... Ще съм много благодарен ако някой ми каже какво да правя. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Емил Костов 11431 Докладвай публикувано 7 август 2013 Сигурен ли си, че имаш външна карта? Тук пише че нямаш 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 7 август 2013 Сигурен ли си, че имаш външна карта? Тук пише че нямашДа сигурен съм ! Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Емил Костов 11431 Докладвай публикувано 7 август 2013 Да сигурен съм !To това ти е видеокартата, друга нямаш. 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 7 август 2013 To това ти е видеокартата, друга нямаш.http://prikachi.com/images/969/6418969X.jpg ето виж Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Емил Костов 11431 Докладвай публикувано 7 август 2013 http://prikachi.com/images/969/6418969X.jpg ето вижВероятно не съм гледал точния модел. Инсталирал ли си всички драйвери от сайта на производителя, за съответната ОС? Как забраняваш вътрешната видеокарта? 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 7 август 2013 Вероятно не съм гледал точния модел. Инсталирал ли си всички драйвери от сайта на производителя, за съответната ОС? Как забраняваш вътрешната видеокарта?ами забраних я от divaice menager и да инсталирал абсолютно всеки драйвер Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Емил Костов 11431 Докладвай публикувано 7 август 2013 ами забраних я от divaice menager и да инсталирал абсолютно всеки драйверВлез в биос настройките и там виж дали може да забраниш вграденото видео. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
TheDarkAngelOfHope 283 Докладвай публикувано 7 август 2013 Влез в контролния панел на AMD-то и избери за всяка игра да ползва външната видео карта Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 7 август 2013 Вероятно не съм гледал точния модел. Инсталирал ли си всички драйвери от сайта на производителя, за съответната ОС? Как забраняваш вътрешната видеокарта? Влез в контролния панел на AMD-то и избери за всяка игра да ползва външната видео карта И това съм правил, но без резултат Влез в биос настройките и там виж дали може да забраниш вграденото видеоНямам май такава опция Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Емил Костов 11431 Докладвай публикувано 7 август 2013 И това съм правил, но без резултат Нямам май такава опцияА има ли някакъв бутон на самия лаптоп ( не съм работил с такъв модел) от който да се спира едната карта. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 7 август 2013 А има ли някакъв бутон на самия лаптоп ( не съм работил с такъв модел) от който да се спира едната карта.Не няма, поне аз не мога да го открия Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Емил Костов 11431 Докладвай публикувано 7 август 2013 Не няма, поне аз не мога да го открияА има ли проблем с игрите? Вървят ли или не искат да се стартират? 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 7 август 2013 А има ли проблем с игрите? Вървят ли или не искат да се стартиратНякои се стартират, но на ниска графика, а другите или ми дават грешка или черен екран Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Емил Костов 11431 Докладвай публикувано 7 август 2013 Някои се стартират, но на ниска графика, а другите или ми дават грешка или черен екранВероятно има проблем с драйверите. Пробва ли да деинсталираш драйверите на външната карта ( например с CC Cleaner) и да ги инсталираш отново ( предполагам си свалил тези от сайта на производителя). Също така трябва да си инсталирал и драйверите за чипсета на дъното, за да може да управлява картата по-добре Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 7 август 2013 Вероятно има проблем с драйверите. Пробва ли да деинсталираш драйверите на външната карта ( например с CC Cleaner) и да ги инсталираш отново ( предполагам си свалил тези от сайта на производителя). Също така трябва да си инсталирал и драйверите за чипсета на дъното, за да може да управлява картата по-добреИнсталирал съм всички драйвери и съм пробвал този начин да ги преинсталирам и пак да ги инсталирам Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Емил Костов 11431 Докладвай публикувано 7 август 2013 Инсталирал съм всички драйвери и съм пробвал този начин да ги преинсталирам и пак да ги инсталирамИма 2 варианта.1. По време на инсталацията просто драйвера да е направил проблем и да се налага чистене на регистри или преинсталация на Windows.2. Просто има хардуерен проблем с тази видеокарта. Изчакай и мнението на колегите от Hardware Team. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 7 август 2013 Има 2 варианта.1. По време на инсталацията просто драйвера да е направил проблем и да се налага чистене на регистри или преинсталация на Windows.2. Просто има хардуерен проблем с тази видеокарта. Изчакай и мнението на колегите от Hardware Team. Добре, благодаря ти за моменталните отговори и, че ти откраднах от времето! Успехи Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
XECUTIONER 3573 Докладвай публикувано 7 август 2013 Няма как да забраниш интелската карта! Така, влез в Каталист и си направи отделни профили за игрите или приложенията, които искаш да минават през амд то и ги направи на High Performance! 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 8 август 2013 Няма как да забраниш интелската карта! Така, влез в Каталист и си направи отделни профили за игрите или приложенията, които искаш да минават през амд то и ги направи на High Performance! направих ги, но същата работа AC3 пак върви единствено на LOW направих ги, но същата работа AC3 пак върви единствено на LOW Ето когато създадох профил и ми излиза с INTEL http://prikachi.com/images/313/6421313d.png Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
XECUTIONER 3573 Докладвай публикувано 8 август 2013 направих ги, но същата работа AC3 пак върви единствено на LOW Ето когато създадох профил и ми излиза с INTEL http://prikachi.com/images/313/6421313d.pngСамо на тази игра ли се получава така или на всички?! Да не си включил някаква енергоспестяваща функция на лаптопа? В настройките на Windows също трябва да е High Performance! Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 8 август 2013 Само на тази игра ли се получава така или на всички?! Да не си включил някаква енергоспестяваща функция на лаптопа? В настройките на Windows също трябва да е High Performance!Да всичко ми е на high ама лаптопа не ми разпознава AMD drivers, какво ли не правих и неще и неще Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
XECUTIONER 3573 Докладвай публикувано 8 август 2013 Да всичко ми е на high ама лаптопа не ми разпознава AMD drivers, какво ли не правих и неще и неще Погледни това клипче: http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3519/p/19507066/20368508.aspx Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Garry Sanderson 0 Докладвай публикувано 8 август 2013 Погледни това клипче: http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3519/p/19507066/20368508.aspxИ по това клипче съм се опитвал да го правя, но уви сега пък, спря да работи и Catalyst Control Center то едно нещо като тръгне............ Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
XECUTIONER 3573 Докладвай публикувано 8 август 2013 Е щом е спрял каталиста са си проблемни драйвери! Абе що направо не си сложиш една 8 ца и да ти е мирна главата! Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове