Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

ZlotoFtw

Черен екран при стартиране.

Препоръчан отговор


От няколко дена след смяна на дъното имам проблем при стартирането. Принципно на предния панел имам червена и зелена лампичка, когато стартирам компютъра - светят и двете, но без образ. След около 10 секунди светва само зелената и компютъра се гаси при еднократно натискане на копчето за гасене (а не със задържане). След многократно включване и изключване решава да захапе и да тръгне, но докато си се ровя из компа просто изгасва монитора и трябва да го рестартирам (не всеки път седял е и по 2 - 3 дена включен). 

Ето малка характеристика:

Operating system:
 

Windows 7 Ultimate Edition ‎(X86)‎ Service Pack 1

System install date: 7/30/2013
System uptime: 0j 0h:3mn:59s


=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Processor:

AMD Athlon 64 X2 5200+ clocked at 2.70 GHz

Number of cores: 2 physical, 2 logical
Processor socket: Socket AM2 (940)
Process: 65 nm
Codename: Brisbane
Processor cache: L1 data: 2x 64 kB, L1 code: 2x 64 kB, L2: 2x 64 kB
Bus speed: 200.92 MHz


=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Motherboard:

BIOSTAR Group NF560-A2G 1.0

Serial number (motherboard): None
BIOS Identifier: 12/21/2007-NF-MCP65-6A61LB01C-00
Manufacturer (system): BIOSTAR Group
Model (system): NF560-A2G
Version (system): 1.0
Serial number (system): None
Bios manufacturer: Phoenix Technologies, LTD
Bios version: 6.00 PG
Date: 12/20/2007
Size: 512 kB


=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Chipset:
 

Northbridge : NVIDIA nForce 560

Revision ID: A3

Southbridge : NVIDIA nForce 560

Revision ID: A3


=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-


Memory:
 

4 GB total memory type DDR2

Memory timing: 5.0 clocks-5 clocks-5 clocks-15 clocks-1 TT

Memory chip A-Data Technology from 2 GB

Maximum frequency: 400 MHz
Max bandwidth: PC2-6400
Memory type: DDR2

Memory chip from 2 GB

Maximum frequency: 400 MHz
Max bandwidth: PC2-6400
Memory type: DDR2

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Graphics card:

 

NVIDIA GeForce 9400 GT

DirectX version installed: 11.0

Harddrive:
 

Harddrive SAMSUNGHD502HI from 465.76 GB SATA II

Firmware: 1AG01113
Active UDMA mode: UDMA6
Maximum UDMA mode: UDMA6
Maximum MultiWord DMA mode: MultiWord DMA mode 2
ATAPI version: ATA/ATAPI7
Serial number: S1VZJ1NS101168
HDD Temperature: 29 °C
Power time: 28461 hours
Power cycle count: 1174


 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да обновиш BIOS-а, след това направи factory reset в BIOS менюто и виж дали ще ти прави този проблем. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да обновиш BIOS-а, след това направи factory reset в BIOS менюто и виж дали ще ти прави този проблем. 

Прочетох как стават нещата с биоса, но ако спре тока по - добре да го хвърля, а при нас отскоро спира често и не смея. има ли нещо друго от което може да е ? Също така, когато включа буфера към жака, а компа е изключен се чува бучене от едната колонка. (ако е от значение)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е обичаен проблем при проблемен кондензатор в дъното или захранването. Напълно е възможно захранването да е слабото място при вас

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е обичаен проблем при проблемен кондензатор в дъното или захранването. Напълно е възможно захранването да е слабото място при вас

Ако е то е в гаранция купих го преди няма и месец. Също при вкарване на захранващия кабел се чува някакво пращене при захранващия кабел. Не знам дали има нещо общо разклонителя, но е доста стар.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи може и да е това. Чудесно, че е в гаранция, тогава сервизните техници ще могат да го измерят. Ако стабилизацията на напрежението не работи добре, тогава това е проблема. Споменахте, че често имате проблем с тока. Пиковете в напрежението при не добре работещо захранване могат да доведат до забавяне на работата на компютъра или дори внезапно изключване или рестартиране.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи може и да е това. Чудесно, че е в гаранция, тогава сервизните техници ще могат да го измерят. Ако стабилизацията на напрежението не работи добре, тогава това е проблема. Споменахте, че често имате проблем с тока. Пиковете в напрежението при не добре работещо захранване могат да доведат до забавяне на работата на компютъра или дори внезапно изключване или рестартиран

Принципно, когато заспи и се опитам да го сабудя не става, свети само зелената лампичка и си иска рестарт. Един или 2 пъти пред мене е забивал и се чува едно грррррррррррррррррррррр (нещо като стържене) и трябва да го рестартирам. Ще погледна гаранцията, но ме притеснява, че съм свързвал към кабела на записвачката вентилаторите от един клип в youtube, за да работят на по - ниски обороти. Дали ще направят проблем ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. BIOS не е причина за случващото се с вашата машина. Не смятам, че причината е и в захранването.

2. Съвсем логично е когато настъпи проблем и машината ви е гаранционна, да потърсите помоща на оторизирания сервиз. Ако машината е отваряна и сте правили  технически промени, то гаранцията ви отпада. Отгоре на всичко казвате, че и дъното е сменено. Не схващам нещо!?!?!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много захранвания правят проблеми когато се ползват т.н. 7 волта между жълт и червен кабел ! Ако вентилатора е с букса с 3 или 4 кабела го включи в дъното и ползвай контрола, а ако е само с 2 кабела, ползвай червен и черен от молекса (5V) за по-ниски обороти. Възможно е и слота за видеокартата да е окислен. Извади картата и с гумичка за моливи почисти слота и от двете страни, като внимаваш да не останат частици от гумичката при монтажа. Извади картата и я постави няколко пъти в слота без да палиш компютъра. Ако проблема остане, обновяването на BIOS ще е наложително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. BIOS не е причина за случващото се с вашата машина. Не смятам, че причината е и в захранването.

2. Съвсем логично е когато настъпи проблем и машината ви е гаранционна, да потърсите помоща на оторизирания сервиз. Ако машината е отваряна и сте правили  технически промени, то гаранцията ви отпада. Отгоре на всичко казвате, че и дъното е сменено. Не схващам нещо!?!?!

Само захранването е в гаранция. Ще пробвам това с видеото и ще ви отговоря, а колкото до BIOS-а ще си помисля.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.