Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

galidbul

проблем с новозакупена RAM

Препоръчан отговор


Реших да ъпгрейдна този стар комп: 

CPU: Intel® Pentium® 4 CPU 2.66 GHz, Original System Clock 133 MHz; RAM Kingston DDR ll 533 MHz - 0,5 GB; HDD: Seagate ST3808110AS 80 GB; Video: ATI RADEON XPRESS 200 Series 64 MBytes; win XP SP3;

 

Купих на старо още RAM - пак KIngston DDR ll 533MHz но 1 GB, low profile. (ето това е: http://prikachi.com/images/596/6453596J.jpg    http://prikachi.com/images/597/6453597N.jpg).

Сложих я да я тествам (като махнах старата) - компа заработи, но с ужасно бръмчене с характерен звук на трептене. Направил съм 2 записа, на които мисля че се чува https://soundcloud.com/baridi-1/1-1

 
Махнах я и сложих старата заработи си нормално. Каква може да е причината за проблема?
Да уточня лимита на процесора за работа с RAM е 533MHz, a дъното поддържа максимално 667MHz на DDR ll шината.
 
Ето и малко по-подробно спецификации на компонентите:
 
новата (на старо) RAM
 
старата RAM
 
дъното
 
 
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От какво може да се получава това бръмчене? Предполагам плочката RAM е захабена/дефектна?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.