Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

fuel72

Проблем с изкарване на информация от хард диск

Препоръчан отговор


Здравейте!Имам проблем със стария ми хард диск,занесох го при компютърен специалист,който се опитваше многократно да възстанови информацията от него,обаче тъй като на самата платка е леко надраскана и като се свърже посредством кабел не иска да тръгне,а и за капак се чува странен звук.

Малка вметка не трака самият диск просто не иска да хване

Характеристиките са му:

Western Digital 500GB WD5000BPVT

Моля ви кажете ми какво да правя има ли начин да се смени платката и как мога да намеря такава за моят модел,защото разположението на малките болтчета е в края на страните,докато на новите модели е различно

ето го моя модел Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Повредена електроника. Ако е само това, може да се смени електрониката с друга ( трябва да е обаче от същия модел хард диск) и да се прехвърли информацията. Ако обаче има и друг проблем и хард диска не тръгне ще трябва да се обърнете към фирми, които се занимават с такъв род дейност. Цените са малко солени, но ако на хард диска имате ценна информация ще я прехвърлят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само с платка да се сложи няма да стане, ще трябва да се прехвърли и адаптивната информация от старата платка - на новата.

ЕДИТ: Не се опитвайте да слагате платки които не са за вашия модел ще изгорите комутатора и после и глави ще трябва да се сменят. 

Едит2: Тази снимка която сте сложили е от интернет. Снимайте си вашия диск и от двете страни и си прикачете снимките тук.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.