Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

iNeXiJt

Курсове по програмиране с C/C++ в град Варна

Препоръчан отговор


Здравейте! Искам вече сериозно да се занимавам с програмиране на видео игри използвайки C/C++, но не знам къде да отида на уроци в град Варна. Търся индивидуални или групов курс, който да ме научат как се работи с C/C++. Вече разгледах няколко оферти и средно цената е по 300-350лв за 40 астрономически часа (като това е 1 част - въведение и представяне на основните неща). Проблемът е че не намирам такива във Варна. Всички който видях са или затворили, или са в София. Ако някой може да ми помогне моля да пише! Благодаря предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С курсове няма да стане. Трябва воля и да четеш книги. В Amazaon има доста хубави книги за C++ game. Друг е въпроса какво искаш да правиш. Ако искаш Engine то C/C++ са перфектни, ако искаш да си програмист то те по-скоро пишат скриптове. Разгледай какви търсят за разработката на игри и ти какво точно искаш да правиш :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ако искаш да си програмист то те по-скоро пишат скриптове.

:lol6:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:lol6:

 

Добре де идеята ми беше друго, но не се изразих правилно :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тези, дето пишат повече скриптове са Web Developer-ите и те пак си програмисти. Все още не смятам, че пишейки С/С++/Java код съм зидаро кофражист :D.

Дефиницията за програмист е доста по-обширна и не обхваща само софтуерната индустрия ;).  

 

Относно това за Web Developer не съм съгласен. Не само те пишат и не е основно те. Относно това което казах по-горе, просто имах друго впредвид, не че програмистите пишат само на скриптови езици. Имах впредвид, че ако не си от екипа за Engine по-скоро пишеш скриптови програми, които да помагат на другите екипи за справяне с някакви проблеми (графични дизайнери, аниматори ... ). Например някъде се пише доста и на  Lua, което е скриптов език. Това ми беше идеята, не че програмистите пишат само на скриптови езици ( далеч съм от тази мисъл ).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Относно това за Web Developer не съм съгласен. Не само те пишат и не е основно те. Относно това което казах по-горе, просто имах друго впредвид, не че програмистите пишат само на скриптови езици. Имах впредвид, че ако не си от екипа за Engine по-скоро пишеш скриптови програми, които да помагат на другите екипи за справяне с някакви проблеми (графични дизайнери, аниматори ... ). Например някъде се пише доста и на  Lua, което е скриптов език. Това ми беше идеята, не че програмистите пишат само на скриптови езици ( далеч съм от тази мисъл ).

Аз не казвам, че само те пишат, а че при тях просто по-често се пише. Вие дадохте мнението си в конкретиката на проблемната област за игрите, където съм напълно съгласен с Вас - наистина една група програмисти пишат основно по Engine-а, други са по графика и анимации, трети са по performance и т.н.  - това си нормално. Но от първите Ви постове, тази конкретика убягва и поради това сметнах, че говорите като цяло. 

 

P.S. Понеже съм малко анти-фен на скриптовите езици, ще си призная, че леко останах обиден първоначално, но после се сетих, че дори в момента боря едни dojo истории и ми мина много бързо :D

 

:wub:

 

P.S. За пореден път - сори за офтопика  :ph34r:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от 6Leone6
      Много отдавна избрах професията си но имам огромни колебания в кой университет да вляза. Живея в град Варна и едната ми опция е военноморският университет с военен профил. Другата опция е университетът във Велико Търново. Може ли някой да ми разясни къде има по-голям шанс за нататъшно развитие. Добрите и лошите страни на двата университета и професиите с които мога да изляза от там (задължително ли е да вляза като курсант и да подпиша договор за 10год). Моля споделете ако имате опит
    • от georgi999
      здравейте приятели може ли някой да ми каже как мога да създам десктоп приложение с джава и каква програма да си изтегля на която да се пише, и каква да бъде темата на приложението ,благодаря предварително 

    • от m.dimitrov98
      Здравейте, имам ето това задание:
      Големи числа се наричат цели положителни числа с К цифри. Големите цели числа могат да се представят с помощта на линеен едносвързан списък, всеки елемент на който съдържа точно една цифра от числото. Дадени са две големи цели числа N1 и N2 (до 100 цифри). Да се напишат програмни фрагменти за :
                a. Представяне на числата чрез списъци;
                b. Сумиране на две големи цели числа.
      Бях го направил с две функции create1 и create2 и две променливи N1 и N2, но професорката иска да е само един и колкото числа искам да въведа толкова пъти да извикам един и същ create. Опитах по този начин но при започване на въвеждането на второто число програмата блокира. Бих бил благодарен ако някой помогне.
      Ето и до къде съм стигнал.
       
       
      #include <iostream> using namespace std; struct chislo{ int N; chislo* next; }; typedef chislo* Point; Point Head; void Create(Point &Head) { Point Last, P; Last=NULL; int brc=0; int br=0; cout<<"Колко цифри ще е числото?: "; cin>>br; while (brc != br) { P = new chislo; brc++; cout << brc <<" цифра на числото: "; cin >> P->N; P->next=NULL; if (Head == NULL) Head = P; else Last->next = P; Last = P; } } void Traverse(Point P){ cout<<"Числото е:"; while (P !=NULL) { cout<<P->N; P = P->next; } cout<<endl; } int main() { system("chcp 1251"); Point Head = NULL; Create(Head); Create(Head); Traverse(Head); Traverse(Head); }  
    • от Georgi Kirchev
      Здравейте , дадоха ми да правя курсова задача по Визуално програмиране , но не мога да я направя , а имам срок до четвъртък - 10.01.2019 
      програмираме със Visual Studio 2010/13 на MFC Standart , Single Document 
      Ще съм изключително благодарен , ако някой успее да ми помогне. 

      Условието е следното: 
      Да се състави еднодокументно приложение с архитектура документ - изглед.
       - Добавете бутон който трябва да активира функцията , както и елемента Hello от менюто 
       - Добавете контекстно-ориентирано меню към програмата , което използва падащо меню Help като скрито

      Във файл да се съхраняват и четат данни, които да се въвеждат чрез диалогова кутия , която се вика чрез 
       - ляв бутон на мишката.
       - опция от менюто .
       - клавишни ускорители.
       - бутон от инструменталната лента.
      В диалоговата кутия да има:
       - текстово поле за въвеждане на текст.
       - рамка със списък за шрифтове.
       - групова рамка.
       - бутон за приключване.

      Предварително благодаря , ако някой се захване да ми окаже помощ. 
       
    • от lullabies
      Съставете програма с меню за избор на функция за:
      a)       Въвеждане от клавиатурата в масив и файл /чрез допълване/ данните за К  вложители в банка /К<=50/: име BLV USD EURO. Извеждане текущото съдържание на масива /файла/ на екран
      b)      Извеждане на справки за
      -          Вложител по въведено име /със запитване на нова справка – диалогова процедура/
      -          Всичко вложители с обща сума на влогове /в лева/ над зададена и според текущите курсове на валутата
      c)       Пренареждане на данните за вложители във възходящ ред според влоговете в USB /или  EURO или BLV – по избор/ и извеждането им на екрана
      Главната функция main – с меню за избор на функция задължително да се използва. Използване на главни променливи или функции с предаване на параметри – по избор.
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.