Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

brianna

Проблем с Finder-a

Препоръчан отговор


Имам един малък, но много дразнещ проблем с моя Мак и ще съм ви много благодарна ако може да ми обясните как и дали изобщо мога да го оправя. Ползвам Mac OS X 10.7.5. Като прехвърлям снимки и файлове от телефона или от друго устройство във Findera не винаги ми ги сортира според датата, на която са създадени. И по този начин файлове и снимки от преди година например ми ги сортира като току що направени. И сега във Findera е пълна каша. Дори при инфото на снимката ми показва, че е направена на датата, която съм я прехвърлила на Мак-а, а не на датата, която действително е създадена. А при Windows сами ми се подреждаха според датата, която е създаден файл-а. Има ли начин да направя и при Mac-a да ми ги сортира и прочита по същия начин, а не сам да ми променя инфото :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не става ли с дясно копче на мишката sort by data added

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не става ли с дясно копче на мишката sort by data added

 

Не става, защото като прехвърля снимка на Мак-а автоматично се променя инфото. Ето например вчера прехвърлих снимка от телефона правена преди няколко месеца и автоматично ми я сложи най-отгоре. Като отворих инфото на снимката ми пише: Crated: Today 1:48 PM; Modified: Today 1:48 PM; Last Opened: Today 1:48 PM. А на телефона си е с вярната информация- кога действително е направена. И това ми го прави с 95% от снимките.

Изтеглих си приложението A Better Finder Attributes. С него ми излиза инфо кога е направена снимката (shot on). След това задавам тази дата и час да променя EXIF и created/modified date и инфoто на снимката се оправя. Но нали разбираш, че няма как да правя това поотделно за стотици снимки... Явно Mac-a не прочита EXIF-a на снимките.... Това само при мен ли го прави? На друг случвало ли му се е?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.