Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Пуканчо0

База данни с контакти.

Препоръчан отговор


Здравейте!

 

Искам да направя база данни с контакти. Искам да записвам трите имена, дата на раждане, адрес, телефон и e-mail. Искам да мога да търся по име и телефон в записите, да ми изкарва списък с контактите, за да мога да ги принтирам . Също така ако е възможно, като се прави запис на нов контакт и той вече съществува в базата данни да ми изписва че контакта съществува(съвпадението за контакта ще е тел. номер).

 

Попаднах на един урок http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=304 който бих казал ще ме задоволи. Но не ми е ясно как се свързват тези скриптове с базата данни. Пълен невеж съм в това. 

 

Работя под линукс дебиан 7 и имам инсталиран на компютъра LAMP сървър. 

 

Много ще се радвам ако ми помогнете. Приемам всякъкви предложения как да го направя това. Нямам претенции дали ще се записват данните чрез някоя програма или през browser-a.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

Въпросът е, дали искаш и имаш желание да разбереш как се прави заданието, което си посочил или ти трябва просто крайният резултат. Ако е второто, можеш да се ориентираш по линковете, които ти е дал Kras4ooo - четеш, опитваш се да осмисляш и спазваш указанията.

 

С уважение към автора на урока от линка, който си посочил, абсурдно да "преподаваш" урок, като кодът ти дори не е форматиран.

 

Ако искаш да вникнеш в нещата, ти трябва най-малкото някаква методологичност. В случая става въпрос за комбинация от 3 технологии - HTML, PHP, SQL, както и модел клиент-сървър. За "пълен невеж" е неудачно да скочи направо към такава задача.

 

За решението на гореспоменатата задача можеш да започнеш по един от следните начини:

 

  • Ако искаш да използваш задължилно БД, то можеш да работиш само и единствено с MySQL (предполагам ? ) през терминала. За твоята задача една таблица е напълно достатъчна. С идеята да усвоиш как ще създадеш таблицата, после ще я напълниш/редактираш, извличаш записи.
  • Друг вариант е да смениш БД с някаква структура - XML, CSV, JSON. Данните ги съхраняваш във файл(ове) и четеш/добавяш/редактираш направо тях. Удобството за начинаещ е, че ще можеш директно с текстов редактор да виждаш/редактираш съдържанието на "базата" ти. Така четенето ти ще се състои до запознаването с един програмен език (в случая PHP).
  • Всъщност, варианти много, желание да има :)

 

Поздрави

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.