Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Rezko

php proc_open()

Препоръчан отговор


Здравейте, искам да попитам има ли начин да следя изхода от proc_get_status() дали е running или не благодаря предварително :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво точно не ви се получава?

При подаден име на процеса handle, отворен с proc_open() като параметър, функцията връща масив от който е част и елемента running, който ви интересува, а стойността е съответно true или false.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво точно не ви се получава?

При подадено име на процеса като параметър, функцията връща масив от който е част и елемента running, който ви интересува, а стойността е съответно true или false.

Да, точно така проблема идва , че масива се праща от друго място и не мога да го следя дали е runing или не. За момента понеже е под линукс съм го напраил така ps aux | grep $pid | grep $proc | wc -l

но ще има доста процеси и не знам дали това е начина.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, точно така проблема идва , че масива се праща от друго място и не мога да го следя дали е runing или не. За момента понеже е под линукс съм го напраил така ps aux | grep $pid | grep $proc | wc -l

но ще има доста процеси и не знам дали това е начина.

 

Процеса трябва да е отворен с proc_open(), и на функцията да и се подаде като параметър handle-а, а не името на процеса.

 

Днес не съм в кондиция нещо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Процеса трябва да е отворен с proc_open(), и на функцията да и се подаде като параметър handle-а, а не името на процеса.

 

Днес не съм в кондиция нещо.

То аз не разказах точно какво ме мъчи :) Значи, proc_open() върви на сървър със скрипт който се явява listener един вид. Единственото което аз получавам е изхода от proc_get_status() което е масива с пид и статъс running => 1 всеки път, което на мен всъщност ми трябва.

След това трябва да видя дали процеса е минал и да го запиша в база да колко време е минал а и в базата ще има флаг дали е минал или върви все още


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за отговорите  programings вече имам достъп до скрипта с proc_open и вече мога да си следя процесите. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.