Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

timshelius

Нов Gaming Youtube Канал на английски (TwoPlayinGuys) (:

Препоръчан отговор


Здрасти, аз ((без)известен под името timshelius. )  и един приятел направихме нов Youtube Gaming канал. Засега снимаме майнкрафт, но в скоро време ще започнем да качваме клипчета и от други игри. Имахме едно българско каналче за кратко, но решихме да минем на английски. Не са твърде много българските Youtube геймъри (особено тези които стават за нещо) независимо от езика... А иначе вие преценете дали ставаме за нещо: http://www.youtube.com/user/thetwoplayinguys . Критиката е добре дошла, но ако може да е градивна :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хм.. Първоначално като видях заглавието на темата и моментално асоциирах с : пак някакви младежи, които се правят на 'геймъри' без да имат никаква флуидност в изказа, нито пък богат речник. Но реално дали това е случаят? Съвсем скоро ще разберем (поне според моята гледна точка) и ще видим реално дали има резон за градивна критика или някой неща ще останат просто непоправими. ГЛАВНОТО ПРАВИЛО ЗА КЛИПОВЕ В YOUTUBE : /Тъй като сте се ориентирали на английски език, така и аз ще се изразя/  

An above-avarage vocabulary High-altitude faluting

Ако ги нямаме тези неща налични - градивната критика едва ли ще помогне толкова, тъй като самия процес изисква много работа. Но да приемем, че ги имаме.. отчасти. Проблемът е, че реално YouTube е вид медия. Медия, която презентира, която представя информацията в обработена форма. И като такава, самата презентация на много места е по-важна (за зрителя/слушателя) от съдържанието. Колко от вас са "събскрайбнали" към някой просто защото има невероятен глас или защото е жена? Просто отбелязвам.. Но нека вземем зрителя в неговата по-фундаментална и задълбочена форма и да приемем, че той наистина "се записва" към нещо заради съдържанието ми. Еми тук идеята също куца. Визирайки написаното горе, не мога да разбера къде е корелацията между това, че не са много читавите български геймъри и това, че (се опитвате да) говорите на английски? Все едно има някакво значение произхода ви, щом използвате чужд език? Това изказване би имало само смисъл, ако реално презентирахте на български. Така засягате аудитория, която (според думите ти) е лишена от качествена "гейминг" медия на собствения си език. Аз лично канали на български не следя и не знам реално тези думи колко са верни. Пак остава въпросът: защо на английски ? И тук вече влиза критиката. Първо да отбележа, че нямам времевата възможност да гледам и двата клипа (около 30 мин общо) в момента и реално критиката ми е само върху малка част от видяното. Но дори и при нея - нещата звучат доста зле. Не е тотален провал (опита за изразяване на английски), чувал съм и по-зле, просто не се и получава много добре. Наблюдаваме един недоизпипан акцент, нефлуидност, изрязване на думи и прочие - неща все характерни за средностатистически българин, опитващ се да говори на английски. Да, обаче какво този българин прави в YouTube? Тук мога да говоря още, но целта ми далеч не е да храня някой. Просто нещата на английски не звучат добре, а и липсва идеята - защо на този език. Не знам реално и какво се получава на български. Забелязах, че думата 'трейлър' е масивно смачкана при изричането и в един от кратките клипове. Не мога да преценя това до каква степен се разширява в изказа на останалите думи. Но реално според мен избора на родния език е по-правилен. На места забелязах и великобританския флаг с вече изтърканата "keep calm" шега. Не знам той каква реална цел има там, но съм сигурен, че защитниците на българската реч и националистите веднага ще го налазят с мотивите "вие българи ли сте" и прочие. Аз далеч не казвам това. Но просто ми изглежда не на място. Та реално мисля да спра до тук, че тази вечер мисълта ми е крайно неподредена и казвам доста излишни неща. Мисля, че поне успях да поставя някой от основните въпроси. Дано не бъда приет като прекалено агресивен и негативен. Не че реално ме грее особено, дори и някой да тръгне да се кара с мен, просто не целя да смачквам ничии идеи и стимули. Просто ги поставям под въпрос...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След като става въпрос за качено в интернет видео и по-точно развитието на проект в определено място в мрежата, защо темата е тук. Само определението gaming channel(ъъъ що канал?) не е достатъчно. Това, че игри се играят и/или(само) в мрежата, няма почти нищо общо с представянето, или с плейването им заснето на видео, пред публика.

 

Колкото до самият проект...Ами примерно мен ме дразни автоплейването при влизане. Всеки посетител, има правото сам да реши, дали да гледа клипа с интрото. Дали да го стартира, а не да му се налага да го спира...с отвращение. Волният(меко казано език) в него и обидните епитети, може и да са подходящи( и някак на място) в реална компания на няколко надрусани наркоманчета, но някак не са за обществено място.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аххх... да, английският е малко проблемен. Едно време го знаех добре, може би достатъчно добре за an0n-овите критерии. Но за жалост това беше доста отдавна и от отдавна не съм го практикувал или упражнявал особено усилено. Плюс това, уча 2 други езика и в главата ми е доста ... объркано. Но стига оправдания, след още няколко клипчета ще се поизгладят пропуските и колебанията в изказа ми. Предполагам... Надявам се.... Но ако би могло да ми послужи като оправдание. Всъщност не вярвам, че може, но все пак голяма част от Youtuber-ите, дори и успешните, дори и по начало англо-говорящите, не се изтъкват с особени знания и речник. Дори и да ги имат, рядко ги използват. Защото публиката е разнообразна като население и преобладават деца и младежи всред нея.

 

Тази част от поста (с не многото "ставащи" геймъри) беше просто опит малко по-разнообразно да помоля читателите за мнение. Освен това е тъжната истина. Единствения българин, снимащ игри, който има по-сносен брой абонати е известен "със смеха си" и се хили ... доста особено, почти през целия клип. И това е. (И по-този повод ще направя плавен преход към другия коментар): Аз не мога да се хиля по този начин, колкото и абонати да зависят от това. Не знам на какви наркотици и част от каква "компания на няколко надрусани наркоманчета" трябва да съм, за да го правя.

 

Иначе, за жалост, не съм способен да променя начина по който работи Youtube (с автоматично пускане на трейлъра) заради желанията и предпочитанията на някого. А колкото до "волният (меко казано) език", не намирам нищо лошо в това. Според мен е просто един начин да се акцентира върху дума, изречение или изказване и съответното да бъде представено в малко по-различна светлина. Не смятам да се цензурирам, смятам цензурата за недостиг и признак на незрялост на човешкия род. Това ми харесва в Youtube. За разлика от други медии, няма такъв вид цензура и нужда от използване на ефимизми. Ако Ви притеснява, че думата "ш*бан" или "f*cking" (специално за Вас цензурирани ... противореча си) ще разврати Вас или децата ви (ако имате такива), или нечии други деца по някакъв начин, мисля, че имате далеч по-сериозни проблеми от нечий "волен език" в едно видео в Youtube. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кой е този индивид с постоянното "хилене" ? Стана ми интересно. А и виждам, че умишлено е избегнато името му, както и има лек негативизъм към формата му на експресия. Точно за Minecraft клипове преди време гледах : ThoseNoobs - YouTube. Имат почти 1.500 абоната и избора на родния език им позволява за доста забавна среда - получава се. Та реално може без проблем да кажем, че си имаме "чиста" българска медия, както за Minecraft, така и за Cube World, а и други игри. Също това което ми харесва при тях е, че имат стандарт. Тук нещата далеч не произлизат от тях, а по-скоро от потребители като TotalBiscuit, The Cynical Brit. Той беше един от първите с успешен "WTS is..." формат. При вас формата липсва. Има някакви два клипа, които "Let's play" ли са, какво са - никой не знае. Даже не е ясно дали са свързани. И ако продължаваме в тази вълна - мисля че идеята така да бъде разделен екрана и поставени тези обозначение - просто тотален "фейл". 48% от клипа в YouTube е статична картинка показваща ни кой къде се намира (все едно е толкова важно). Но и да изключим това, прахосването на пространство е просто.. умопомрачително. Точно онзи ден гледах едно ревю на Co-Op игра и имаше цял форум, който се надигнал срещу разработчиците, за това колко зле са постигнали "сплит скрийна" и как не са употребели цялото пространство (а там загубата беше около 7%, не 48 ...). Та реално липсата на правилен формат и този начин на презентиране говори просто за мързел или неспособност. В YogsCast примерно, ако има различни екипи от играещи, всеки си качва клипа с неговия 'POV' в канала си. Но да кажем, че те са много известни и имат много фенове, и могат да си позволят такова разкъсване. Тогава какъв е проблема с начина по който "Lewis & Simon" презентират (предимно). Снимат две (или повече) различни гледни точки по време на игра и след това клипа се обработва, като всичко се слива, но за единица време се вижда само един играч (с индикатор горе кой е, не цяла табела като за малоумни). Давам за пример:


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Този индивид се казва bodil40, не е лош, но след второто му изгледано от мен клипче дори и отличителния му смях ми втръсна и ми стана леко антипатичен. Има 500 000 абоната, сигурно формата му на експресия се харесва и е правилна, но просто не бих искал моята да е такава. 

 

ThoseNoobs, наистина не са лоши. А не мога да разбера какво имаш предвид под форма. Това са Mini-games, нямат нищо общо, освен това, че са mini-games. Не сме започнали поредица защото решихме да изчакаме 1.7 версия, която се очаква скоро и ще има промени в biom-ите. Ако създадем света сега, няма да имаме от новите biom-и в близост до нас, на нашата 1.6.2 карта. Това е проблема, но ще го обмислим отново. 

 

Колкото до екрана. Според мен това е най-добрия вариант. Преди правихме клипчета от единична point of view, но не е никак сполучливо, защото често се налага да се разделим и ако примерно аз снимам, а на другия му се случва нещо интересно, това ще се разбира само по думите му. Няма как по друг начин да се наместят двата кадъра в един екран. А, ако кадрите се редуват е възможно човек да се обърка в определени моменти, кого гледа, а и editването става доста сложно и трудоемко. При положение, че се стараем да качваме клипче всеки ден, а само аз обработвам (и да си призная не съм особен специалист в обработката. Наложи ми се да се науча за няколко часа преди първото ни клипче) - това не е никак лесно. Смятам, че този вариант в момента е най-добър, а мисля след време да сложа facecam там където в момента е трева. Така ще се оползотвори поне до голяма част неизползваното място.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Damn, този "Bodil40" бил някакъв много луд. А и английския му се получава, забързан е. Вижда се, че аудиторията му са някакви деца, макс 15-16, но поне има ясно предназначение. А при вас желая успех и правилни решения в бъдеще. Аз повече няма да коментирам тук, защото се изчерпах. Ако трябва да съм тотално честен, няма да ви следя главно заради избора за редактиране на клиповете - буквално така не се вижда почти нищо. Става за редактиране в стил 1-2 мин, ако и двамата правят нещо супер "epic". Но да е целият клип така - просто не. А и сливането между двата клипа с долния врязващ се в горния - непрофесионално и мърляво. Просто не е за моя вкус..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така, да взема да се включа и аз, защото виждам, че прехвърчат искри. Гледах ви и двата клипа, но да си призная честно - към средата на втория ми се наложи да дам Mute. Съжалявам, но стилът ви не ме грабва изобщо. Лично аз имам по-голям монитор и се вижда горе-долу, но при други - съвсем няма да е така. Не знам дали си чувал за Skclantvbg или MaxOutBulgaria, но те са същите оптимисти като теб и само по 1-2 от "отборите" са сносни за слушане.

 

Идва първата ми голяма критика: защо Minecraft? На тази игра има буквално безброй клипове и вече едва ли има нещо което не е правено. Лигавене, строене на къща, убиване на ходещи бомби с ръце - едно и също. 

 

Второ, каква ви е точно целта от този Youtube - да правите пари ли, какво? Съмнява ме много хора да започнат да ви гледат като половината от тях вече им е писнало от тази игра. Наистина, повтарям се, спрете с този Minecraft и гарантирам по-голяма гледаемост.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Момчета ако искате да постигнете нещо не играйте майнкрафт или поне разнообразявайте с други игри, защото интернета е залят с тая помия от година-две вече и на повечето хора им е писнало от играта а тези, които са все още зарибени са или малки дечица или някои със стари щайги

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз казах, че повече няма да коментирам, обаче имаме доста голямо подобрение и исках да го изразя:

Първо : Имаме "full screen" преглед - fuck yeah! Сега вече гледането на клиповете минава на съвсем друго ниво.

Второ : Имаме стандарт - в случая "TPG Minecraft Double Survival EP1" и така си тече на епизоди. Не знам за другите колко е важно това, но лично аз не обичам да гледам разпокъсани мини клипове, без никаква връзка.

Трето : Имаме различни POV камери - hell yeah! Даже са доста креативно направени с камера и майнкрафтер. Дори мога да кажа, че повече ми харесват от главите на героите, които използват "yogscast".

Четвърто : Нещо в началото на този клип се говореше за опит за по-добър английски и разни фрази. Не знам дали беше тролене това или какво, но лично аз не го разбрах. За мен избора да се говори на английски продължава да е минус, защото просто не звучат нещата както трябва, но .. тук решението си е изцяло към снимащите. А и е малко късно вече май :D

И пето : Има малки и креативни неща по клиповете, което ми харесва. Още в началото има някакви 'еднофреймови' тролвания. Интрото е кратко и добро. Май някой мрънкаше по-горе за интрото, но реално такива използват почти всички известни 'ютубъри'. Даже повечето си имат и известни фрази и неща, които казват на края на всеки клип. Така, че интрото определено не е минус.

И накрая все пак си остават (поне според мен) двата най-големи минуса на серията : Избора на чужд и лошо овладян език. И избора на прекалено изтъркана игра. Въпреки, че доста хора продължават да гледат майнкрафт, въпроса вече тук е колко тясна е станала тази аудитория.

Мислех си реално кои други игри предоставят тази свобода като MC за правене на подобна серия.. и реално има доста. The Elder Scroll серията е такава и лично аз бих проявил по-голям интерес да гледам Oblivion или Skyrim с много модове, отколкото MC. Cube Wolrd също е решение. А и сега се разработва. Но това съм само аз. Може би само някаква анкета би показала реално аудиторията какъв тип игра би искала да гледа.. Ако идеята е да се задоволи някаква си аудитория. В противен случай е важно само на вас какво ви се играе.

И реално след всичко казано тук, продължавам да съм негативно настроен към избора на език, но като изключим това :

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хахаха. Като начало, мерси за seal-a of approval. Много се смях, но ми стана и приятно. :)

Относно POV: Радвам се, че ти допада. Основно заради теб го промених, но честно казано и на мен така по ми харесва :)

Относно езика: Аудиторията е твърде малка на български. Най-големият български гейминг канал има 11-12 хиляди абоната събрани за около 3 години (макар че и 11 не заслужава) (между другото снима предимно майнкрафт). А се надявам силно ръждясалия английски да се поизчисти скоро. 

Относно Minecraft: Ще снимаме и други неща. Купили сме си това, онова. Просто в 5 клипа не може да има кой знае какво разнообразие, а и искаме да натрупаме поне едно 10тина епизода на Double Survival, за да придобие някакъв по-приличен вид. За жалост нямаме възможност да качваме повече от 1 видео на 2 дни и става малко мудно. И освен всичко, може би най-важния фактор е това, че minecraft ни харесва :D 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хахаха. Като начало, мерси за seal-a of approval. Много се смях, но ми стана и приятно. :)

Относно POV: Радвам се, че ти допада. Основно заради теб го промених, но честно казано и на мен така по ми харесва :)

Относно езика: Аудиторията е твърде малка на български. Най-големият български гейминг канал има 11-12 хиляди абоната събрани за около 3 години (макар че и 11 не заслужава) (между другото снима предимно майнкрафт). А се надявам силно ръждясалия английски да се поизчисти скоро. 

Относно Minecraft: Ще снимаме и други неща. Купили сме си това, онова. Просто в 5 клипа не може да има кой знае какво разнообразие, а и искаме да натрупаме поне едно 10тина епизода на Double Survival, за да придобие някакъв по-приличен вид. За жалост нямаме възможност да качваме повече от 1 видео на 2 дни и става малко мудно. И освен всичко, може би най-важния фактор е това, че minecraft ни харесва :D

 

Да, тук го има и това нещо. Няма значение колко човека ти казват да снимаш/не снимаш на играта "X", трябва да ви харесва на вас - другото идва само.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.