Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте... Въпроса ми е, как да направя динамично drop down меню което да взима стойнистите на <option> от базата данни? Опитах и сам, но не стана

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дай да видим какво си направил. :P

 

Ами с WHILE цикъла опитах, но нещо не иска така да стане

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами с WHILE цикъла опитах, но нещо не иска така да стане

 

Постни структурата на таблицата и php кода. :P

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Постни структурата на таблицата и php кода. :P

 

Проблема е решен, ето и кода който използвах за решаването му:

<div class="exampleclass">    <select>        <?php                        $var1 = mysql_query("SELECT * FROM exampletable WHERE something=1 ORDER BY position ASC");        while ($var2 = mysql_fetch_array($var1)) {            ?>            <option value="<?php echo $var2['id'];?>"><?php echo $var2['name']; ?></option>        <?php }        ?>    </select></div>

Надявам се да е полезен и на други хора които са се сблъсквали с този проблем или ще се сблъскат в последствие. : )То всъщност не е проблем, но за по - начинаещите ще свърши работа, сигурен съм


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема е решен, ето и кода който използвах за решаването му:

<div class="exampleclass">    <select>        <?php                        $var1 = mysql_query("SELECT * FROM exampletable WHERE something=1 ORDER BY position ASC");        while ($var2 = mysql_fetch_array($var1)) {            ?>            <option value="<?php echo $var2['id'];?>"><?php echo $var2['name']; ?></option>        <?php }        ?>    </select></div>

Надявам се да е полезен и на други хора които са се сблъсквали с този проблем или ще се сблъскат в последствие. : )То всъщност не е проблем, но за по - начинаещите ще свърши работа, сигурен съм

 

Принципно това е лош стил на писане. Хубаво е php кода да си го сложиш във функция или метод, който след това да извикаш там, където ти е HTML-а - т.е. да разделиш логиката на кода от представянето на разултата.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Принципно това е лош стил на писане. Хубаво е php кода да си го сложиш във функция или метод, който след това да извикаш там, където ти е HTML-а - т.е. да разделиш логиката на кода от представянето на разултата.

 

: ) Знам, че с функция е по - добре, но го направих така. Иначе мерси за критиката

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.