Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×
plamen74

Проблем с USB DVB-T тунер под Windows 7 Ultimate х64

Препоръчан отговор


Пускам темата тук, защото проблема е със самия Уиндоус, а не с тунерчето т.е. под 7-цата изобщо не тръгва картина и звук (въпреки, че сигнала е 100%), а под Линукс Минт 14 КДЕ върви без никакви проблеми или забавяния?! Тунерчето е това: Pacostar PLE-1090HD DVB-T MPEG4 USB2.0

Пробвах и с оригиналния софт от дискчето BlazeVideo HDTV Player 6.0 но и с него е същото положението т.е. намира всичките осем ефирни програми, но картина и звук няма?! Пробвах и с MMZin и там същото?! Единствено с ProgDVB се опитва да подкара картината, но на много забавено пикселизиране го прави! Питах в сайта на MМZin и ми казаха, че трябва да имам .Net Framework и DirectX инсталирани, но ги има и двете, а картина и звук нямам! Също така ми предложиха да ползвам за MMZin-а ffdshow кодека, но и с него няма картина и звук?! Антената ми е външна (активна)! Странното е, че пробвах и на другия компютър с ХР-то, но и там е същото положението?! Само и единствено работи безпроблемно под Линукс-а! Във форума на сайта от който купих тунерчето ме питаха кои драйвери ползвам т.е. тези от диска към дъното или тези които Уиндоус сам си инсталира. Естествено, че ползвам тези от диска, но проблема си го има?!

На какво може да се дължи този проблем и как може да бъде отстранен?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направи си Update на драйверите на дъното и опитай пак.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направи си Update на драйверите на дъното и опитай пак.

Ами те от диска са същите като последните в сайта Version 9.17.10.2884

Дали въобще е проблема в драйверите щом и под ХР не тръгва (вярно на друг компютър, но пак го има проблема)?!

Странно е, че на същия компютър под Линукс работи, а под Уиндоус не?!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами те от диска са същите като последните в сайта Version 9.17.10.2884

Дали въобще е проблема в драйверите щом и под ХР не тръгва (вярно на друг компютър, но пак го има проблема)?!

Странно е, че на същия компютър под Линукс работи, а под Уиндоус не?!

Може самото устройство да има някакъв дефект. Пише доколкото виждам, че за Windows 7 не му трябват и драйвери даже. Ако имаш възможност пробвай на още един компютър с Windows 7 и ако и там има същия проблем прави рекламация.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хм, тука става нещо странно наистина?! Тунерчето го тествах на лаптоп с ХР и работи (вярно, че картината изостава малко спрямо звука, но работи):

Публикувано изображение

Настолния ми компютър (стария) е със същото ХР и не иска да работи?! Новия е с 7-ца и също не работи, а на Линукса (също на новия компютър) бачка без проблеми! Явно не е свързано с драйверите. Възможно е да е или със софтуера или с фърмуера на тунерчето, защото под Линукса за да го подкарам трябва да поставя файла с фърмуера на тунерчето в точната папка и да му задам правата! Тук в 7-цата, както и на ХР-то на настолния не знам дали го има фърмуера и къде точно да го търся (в коя папка). Интресното е, че на лаптопчето бачка, а то е: Acer Aspire One ZG5

 

Edit: Току що пробвах и с Media Player Classic Home Cinema и открива всички програми, но и с него е черен екрана:

 

Публикувано изображение

 

Сега отивам да тествам тунерчето на още един компютър с ХР и ще пиша какъв е резултата!

 

Edit-2: Сега го тествах и на другия  компютър с ХР - бачка без проблеми! Защо го има проблема под 7-цата не знам?! 

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много тривиално, но преинсталирай на чисто ОС. От много инсталиране и премахване на разни кодеци, драйвери и д.п. се получават подобни неща.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много тривиално, но преинсталирай на чисто ОС. От много инсталиране и премахване на разни кодеци, драйвери и д.п. се получават подобни неща.

Не съм правил премахване на драйвери и кодеци, а само настройки, пък и Уиндоус-а е само на няколко дни (последната инсталация е на 03.09.2013)! Наложи се на този ден още веднъж да преинсталирам до като разбера, че има счупени ъпдейти от майкрософт за х64 битовите версии на Уиндоус 7. Не е проблема в драйверите или кодеците - просто няма логика на втория етаж да бачка, а на първия етаж да не иска, при условие, че се ползва една и съща антена (външна активна т.е. с усилвател и разпределени кабели за двата етажа, като пробвах и с размяната на кабелите, които са с еднаква дължина)! Както и да е, ако искам да гледам ще си пусна Линукс-а, защото там бачка без абсолютно никакви проблеми!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.