Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

coveka

Проблем с отваряне на Word файл от MS Office 2010 и на JPG изображение.

Препоръчан отговор


Здравейте!

Имам за задача да пратя два файла - един Word файл(файл от Office 2003 или 2007) и едно изображение JPG, но срещнах неочаквани трудности.

При отварянето на Word файла, ми изскача прозорец, за да избера Encoding и съответно и Preview на избрания енкодинг, обаче каквото и да избера файла отваря само някакви бели пространства и символи, а не реалното съдържание на файла, което се състой от доста информация - текст, стилизиран в таблици. Пробвах с всякакви варианти, наблегнах най-вече на кирилицата и уникод във всичките възможни варианти, но резултата не се промени.

 

Същото и с изображението, което не иска изобщо да се отвори IrfanView казва да пусна тикче, да се зареди някакъв плъгин Unicode, но в настройките на програмата самия плъгин е с отметка и е включен и след рестарт на програмата изображението не се отваря. Пробвах с Windows Viewer, но уви там файлът пише, че е повреден или нещо не му е в ред и дотам.

 

Проблемът се явява на Windows 7, MS Office 2010 като се ползва лаптоп, ако това има някакво значение.

И двата файла се отварят без проблем от първоизточника - настолен компютър, с MS Office 2003 или 2007, а изображението се отваря с Windows Viewer, а не с Irfan.

Ще Ви помоля за някакви насоки, защото сам явно не мога да се справя, а е важно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Увери се, че регионалните настройки са Bulgaria/n навсякъде, като наблегнеш на последния таб (раздел) - Administrative.

За целта използвай това ръководство - Как да... настроим Windows 7 - Част 1 - Regional Settings

След което, задължително рестартирай компютъра.

Ако продължават проблемите с кодировката, възможно е да си записал word-файла на "маймуница" и ще трябва да ти го пратят наново, като изтриеш старото копие.

 

По отношение на IrfanView, ако си на български език, махни отметката на Юникод приставка при старт в настройките за език и натисни OK.

Накрая рестартирай програмата и отвори снимката.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нищо не се получи при промяна на настройките на Irfan, а Регионалните настройки си бяха всичките на Български.

 

И все пак проблема се реши. Ето и цялата информация, ако на някого му потрябва.

 

Файловете се отваряха на първия компютър без проблем. За да ги копирам на лаптопа Asus, ползвах порта с бързото USB 3.0, и имаше проблем, а и може би самата флашка даде някакъв проблем или нещо такова. Днес взех друга флаш-памет и копирах отново, но чрез обикновен порт и пуснах Scan and Fix, който е като опция като засече флашката, та проверката свърши и ето ги на файловете са си ок и се отварят.

Извинявам се ако информацията, която дадох е непълна за решаването на проблема и благодаря за отговора на angel :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...